sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Resnica za histeričnim izbruhom na letalu

kp, 09.08.2023 10:24:51

Ženska, ki se je na letalu razburila, trdila, da "tisto tam zadaj ni resnično" in povzročila zmedo, je direktorica marketinga iz Teksasa. Policistom je razkrila, da je bila razburjena zaradi... brezžičnih slušalk.

Delite na:
Resnica za histeričnim izbruhom na letalu
Tiffany YouTube

Na spletu se je pojavilo ogromno teorij zarote - nekateri so šli še tako daleč, da so trdili, da je bil na letalu nezemljan, ki je menjal obliko in čudno gledal. Spet drugi so bili prepričani, da je 38-letnica videla samega hudiča … A resnica je menda veliko bolj preprosta in lahko bi rekli celo banalna … Take stvari se pač lahko zgodijo, če je nekdo iz kakšnega drugega vzroka na robu živčnega zloma.

Tiffany Gomas iz Dallasa je bila po svojem nenavadnem izbruhu, zaradi katerega so drugi potniki zamujali več ur, odstranjena iz letala.

V viralnem videoposnetku je 38-letnica hodila po letalu gor in dol, kričala, da želi ven, ker človek, ki sedi zadaj, ni resničen. Kasneje je izrazila željo, da bi se vrnila na letalo, vendar so ji predstavniki letalske družbe American Airlines to prepovedali. Preden se je odpravila proti sprednjemu delu letala, je Gomasova potnikom sporočila: "Lahko ostanete na tem letalu in morda v njem umrete. Jaz tega ne bom storila."

Spor se je začel, ko je Gomasova obtožila svoje sorodnike, s katerimi je potovala, da so ji ukradli slušalke AirPods, so povedali policisti.

"Ženska je nato trdila, da letalo ni varno in ni želela, da letalo vzleti, saj je bila prepričana, da ne bo prispelo na cilj," je zapisano v obtožnici z dne 2. julija. Zaradi njenih izjav so stevardese menile, da je potrebno letalo ponovno pregledati. "[Vodja letalske družbe] je pojasnil, da so potnici zavrnili ponovno vkrcanje. Vsi potniki na letu 1009 iz Fort Wortha v Orlando so morali zaradi njenih trditev zapustiti letalo, da bi ga lahko ponovno varnostno pregledali. "Na prizorišče je prispelo osebje TSA, ki je opravilo temeljit varnostni pregled letala," je razvidno iz dokumentov. "[Vodja letalske družbe] je Gomasovi izročil obvestilo o kaznivem dejanju in ji pojasnil, da ji je vkrcanje zavrnjeno in da mora zapustiti varovano območje," so zapisali preiskovalci.

tiffany
Tiffany
YouTube

Zavrnjeno potnico so pospremili iz varovanega območja letališča, vendar se je večkrat poskušala vrniti skozi varnostni pregled TSA. Policija je Gomasovo na koncu našla pri terminalu, kjer je čakala na Uber. Policiji ni pokazala osebnega dokumenta in ni želela podpisati obvestila o kaznivem dejanju. Nikoli ni bila uradno aretirana ali privedena v pripor. Prek svojega zastopnika tudi ni želela komentirati incidenta za ameriške medije.

Čeprav je bil njen ugled prizadet, je Gomasova vsaj s pravnega vidika verjetno mirna.

"Viralni videoposnetek je osupljiv, vendar dvomim, da bo zaradi tega prišlo do resnejšega pregona," je za časnik The Post povedal odvetnik Adam Loewy.

Iz javnih evidenc je razvidno, da 38-letnica živi v hiši, vredni dva milijona dolarjev, v prestižni četrti Lakewood. Je vodja marketinga in bila je podpredsednica podjetja Elevate Brand Marketing. Leta 2017 jo je strokovna publikacija razglasila za "vzhajajočo zvezdo". "Tiffany je ustvarila prodajni portfelj in rezultate, ki so primerljivi z vodji marketinga z desetletji izkušenj," je povedal njen sodelavec Dave Sedlin.

Diplomantka državne univerze v Oklahomi je mladim, ki začenjajo svojo kariero, svetovala, naj se "spopadajo s težavami", "trdo delajo in se zabavajo". Vsekakor je zaslužna za milijone ogledov na družbenih omrežij in za rojstvo novih in dodatnih teorij zarote ...