nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Investicijska dela in nadomestni prevozi namesto nekaterih vlakov na progah Ljubljana-Litija in Maribor-Špilje/Gradec

Oglasno sporočilo, 01.08.2023 16:01:44

Na javni železniški infrastrukturi (JŽI) potekajo obsežna investicijska dela, ki jih izvaja država kot lastnik JŽI za še boljši železniški promet. Poleg številnih drugih del na JŽI se bodo ena največjih del, ki zahtevajo nadomestne prevoze namesto nekaterih vlakov, izvajala na progi Ljubljana-Litija ter na progi Maribor-Špilje/Gradec. V času del je naš cilj, da promet poteka varno in čim manj moteno za potnike, predvsem v času prometnih konic. V glavnih koničnih časih tako v največji meri vlaki vozijo.

Delite na:
Investicijska dela in nadomestni prevozi namesto nekaterih vlakov na progah Ljubljana-Litija in Maribor-Špilje/Gradec
Viadukt Pesnica (vir: krajsamorazdalje.si)

V času nadomestnih cestnih prevozov in ovir v propustnosti proge so možne zamude, zato vse potnike opozarjamo, da pred potovanjem preverijo vozne rede in stanje v prometu.

Dela in nadomestni prevozi na progi Ljubljana-Litija:
• od 3. do 14. avgusta (namesto 21 vlakov vozijo avtobusi, ostalih 50 vlakov vozi)

V okviru zapore Ljubljana – Litija se bodo izvajala vzdrževalna dela za potrebe vgradnje tokovne tirnice v predoru Poganek, to so obsežna dela na stabilnih napravah električne vozne mreže. Sočasno se bodo izvajala tudi vzdrževalna dela na področju gradbene dejavnosti in sicer urejanje tirne širine, odprava UZ napak, menjava pragov, menjava tirnic, zamenjava pritrdilnega materiala v predoru Poganek , revizija drobnotirnega materiala, odstranjevanje vegetacije in strojna regulacija tirov.

Na tej progi vozi po rednem voznem redu dnevno med delavniki 71 vlakov. V času omenjenih del bodo organizirani nadomestni prevozi namesto 21 vlakov. Ostalih 50 vlakov, med katerimi so tudi vlaki, ki vozijo v najbolj obremenjenih prometnih konicah, bo vozilo.

Vozni red vlakov in nadomestnih prevozov preverite v iskalniku voznega reda na www.slo-zeleznice.si. Če vašo pot v Litiji nadaljujete naprej z vlakom, prosim pozorno preverite vozne rede nadomestnih prevozov in izberite ustrezen avtobus. Namesto enega vlaka namreč vozi več avtobusov. Nadomestni avtobus ima v nekaterih primerih zaradi zagotavljanja zvez odhod tudi prej, kot bi imel vlak po rednem voznem redu. V voznih redih avtobusov so tisti, ki zagotavljajo povezave naprej z vlaki, posebej označeni.

Dela in nadomestni prevozi na progi Maribor-Špilje/Gradec:

• od 29. julija do 13. avgusta (namesto vseh vlakov vozijo avtobusi, z izjemo 29. julija in 13. avgusta)
• 18., 22., 28. avgusta, od 30. avgusta do 1. septembra ter od 4. do 6. septembra (namesto 10 vlakov vozijo avtobusi, ostalih 17 vlakov vozi)

Na tem odseku bodo potekala investicijska dela, nadgradnja obstoječe enotirne proge z novimi objekti na progovnem odseku Maribor–Pesnica. Več o projektu pristojno ministrstvo predstavlja na povezavi Krajšamo razdalje | Krajšamo razdalje (krajsamorazdalje.si)

Na progi Maribor-Špilje bo tako v naslednjih dneh več različnih zapor zaradi investicijskih del. Prva zapora, ki bo trajala od 29. julija do 13. avgusta bo zajemala nadomestne prevoze namesto vseh vlakov na relaciji Maribor-Špilje/Gradec, z izjemo 29. julija in 13. avgusta, ko bodo nekateri vlaki še/že vozili. Druga zapora se nanaša na dela v dneh 18., 22., 28. avgusta, od 30. avgusta do 1. septembra ter od 4. do 6. septembra. Na tej progi vozi po rednem voznem redu dnevno 27 vlakov. V času omenjenih del bodo avtobusi vozili namesto 10-tih vlakov, ostalih 17 vlakov pa bo vozilo.

Vozni red vlakov in nadomestnih prevozov od 29. julija do 13. avgusta ter za 18., 22., 28. avgusta, od 30. avgusta do 1. septembra ter od 4. do 6. septembra preverite v iskalniku voznega reda na www.slo-zeleznice.si.

Informacije o spremenjeni organizaciji voženj v času del na progah

Potnikom so vse te in druge aktualne informacije na voljo tudi v iskalniku voznega reda na www.slo-zeleznice.si, na spletni strani Pomoč uporabnikom in stanje v prometu, na oglasnih tablah na železniških postajah, na e-naslovu potnik.info@slo-zeleznice.si ter na brezplačni telefonski številki 080 81 11.

Za boljši javni železniški promet

Na slovenskem železniškem omrežju smo v obdobju povečanega obsega tako vzdrževalnih del kot tudi investicijskih del, ki jih izvaja lastnik s pospešenim izvajanjem vlaganj. To predstavlja izzive v propustnosti na posameznih odsekih prog, tudi zahteva nadomestne prevoze zaradi zapor in posledično zamude, a dolgoročno to prinaša možnost boljših storitev za potnika. Vsem potnikom se zaradi ovir v prometu iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje.