nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Nas s temi razkritji le ZAVAJAJO?!

kš, 29.07.2023 20:33:12

Kongresna razprava o NLP-jih: Kaj se res dogaja?

Delite na:
Nas s temi razkritji le ZAVAJAJO?!
David Grusch Profimedia / KŠ

Predstavniški dom ameriškega kongresa je v sredo pripravil zaslišanje treh upokojenih vojaških veteranov o pojavu neznanih letečih predmetov (NLP). Trojica trdi, da gre za pojave, ki imajo izvor zunaj planeta Zemlje, vendar pa je nekaj kongresnikov ostalo zelo skeptičnih. Večina se je sicer strinjala, da gre za vprašanje nacionalne varnosti.

Bela hiša Nezemljan.jpg
Ima Bela hiša stike z Nezemljani?
Pixabay/ufoinsight

Je v igri res nacionalna varnost?!

Pododbor predstavniškega doma za nadzor je pozval vlado predsednika Joeja Bidna, naj bo glede vprašanja NLP bolj odkrita. "Če so NLP tuji brezpilotni zrakoplovi, je to problem nacionalne varnosti. Če gre za kaj drugega, je to vprašanje za znanost. V vsakem primeru so neidentificirani predmeti zaskrbljujoči za varnost letenja," je dejal nekdanji mornariški pilot Ryan Graves.

posnetek us navy.png
Na posnetku je videti NLP, v ozadju pa slišati glasove posadke.
Mystery Wire YouTube

Na zaslišanju je pilot, ki je ustanovil skupino Američani za varni zračni prostor - ta spodbuja pilote, da poročajo o NLP - , opisal svoja srečanja s tovrstnim pojavom. Zatrdil je, da se je njegova eskadrilja redno srečevala z NLP.
Ameriška vlada je poročila o NLP pripisala balonom, pa tudi brezpilotnim letalom, pticam, vremenskim pojavom ali odpadkom, kot so plastične vrečke. Nekateri pojavi pa še vedno niso pojasnjeni.

Ostre obtožbe Davida Gruscha

Graves in upokojeni poveljnik ameriške mornarice David Fravor sta pričala o svojih opažanjih NLP, ko sta služila v vojski. Nekdanji obveščevalni častnik letalskih sil David Grusch pa se opredeljuje kot žvižgač in trdi, da vlada prikriva dokaze o več kot desetih krajih, kjer so strmoglavili NLP.

david-grusch
David Grusch
PROFIMEDIA

Ameriška vlada spremlja 650 neidentificiranih pojavov

Aprila je direktor Pentagonovega urada za reševanje vseh področij anomalij Sean Kirkpatrick, ki ga je kongres ustanovil, da bi se osredotočil na neidentificirane pojave na nebu, senatnemu pododboru povedal, da ameriška vlada spremlja 650 morebitnih primerov neidentificiranih pojavov na nebu, in predvajal videoposnetek dveh dogodkov.

david-grusch
David Grusch
PROFIMEDIA

Kirkpatrick je poudaril, da ni dokazov o nezemeljskem življenju in da njegov urad ni našel verodostojnih dokazov o predmetih, ki nasprotujejo znanim zakonom fizike.

Kaj se skriva za vsem tem?

Vse tovrstne trditve in poročila o NLP-jih, ki so bili predstavljeni na kongresni razpravi, so nedvomno fascinantni. Vendar je pomembno ostati kritičen in ne sprejemati vsega, kar slišimo, kot dejstvo.

Nezemljani bodo gotovo prišli v miru.
Se pripravlja kaj večjega?
Dreamstime

Nekateri opazovalci in skeptiki predvidevajo, da bi lahko bila ta kongresna razprava o NLP-jih zgolj zavajanje, ki ga vlada uporablja za preusmerjanje pozornosti javnosti od drugih, morda bolj problematičnih vprašanj. Morda se za celotno zgodbo o NLP-jih skriva nekaj drugačnega, nekaj hujšega, kar se javnosti želi prikriti.