nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Ljubljana proti Mariboru: Obračun med košarkarskim spektaklom

Oglasno sporočilo, 27.07.2023 13:54:04

Za slovensko košarkarsko reprezentanco je prva pripravljalna tekma, ki pa je bila v vseh pogledih zgolj ogrevanje za izrazito stopnjevanje, ki se obeta prihodnji teden. Razprodani dvoboj Slovenije in Grčije prinaša tudi odmeven dogodek v organizaciji Pivovarne Laško in našega časnika, na katerem bo z navijanjem za Luko Dončića in druščino mogoče premagati rivalsko mesto ter si naslednji spektakel ogledati v živo v dvorani.

Delite na:
Ljubljana proti Mariboru: Obračun med košarkarskim spektaklom

slovenija grcija.jpg

Torkova zmaga nad Kitajsko je bila v okviru priprav slovenske izbrane vrste le uvod, v večji meri namenjen stroki in širšemu igralskemu kadru kot zvezdnemu prahu in navijaškim množicam. Že takoj sredi prihodnjega tedna pa sledi povsem nekaj drugega, potem ko bo zaključek tega tedna namenjen ne le spremembam, temveč pravi mali kadrovski revoluciji v reprezentanci, ki se pripravlja za nastop na svetovnem prvenstvu na Japonskem in (upajmo, saj se bo za to selitev treba prebiti vsaj v četrtfinale) na Filipinih.

Če je omenjeni uvod potekal brez »Američanov« in Američana, pa bo kmalu povsem drugače. Izbrani vrsti se bodo namreč zdaj pridružili njeni glavni zvezdniki Mike Tobey, Vlatko Čančar in predvsem največji športni zvezdnik v slovenski zgodovini Luka Dončić. Seveda s ciljem, da bi bila trojica na čelu s košarkarjem Dallasa nared za naslednjo (in svojo prvo) pripravljalno tekmo, za veliki spektakel v dvorani Stožice, kjer se bo Slovenija prihodnjo sredo, 2. avgusta, pomerila s prav tako zvezdniško in izjemno močno Grčijo. Obračun je bil razprodan v rekordnem času in je tudi zaradi tega pripravljalne narave zgolj na papirju. Moštvi bosta tako na tej kot na povratni tekmi v Atenah hoteli na vsak način pokazati svojo moč, zraven pa se ponuja idealna priložnost za to, da svojo moč pokažejo slovenski navijači. Tudi tisti, ki vstopnice za ta spektakel nimate, bi pa radi v njem sodelovali na drugačen način in s tem prišli tudi do možnosti v živo videti naslednji veliki obračun v Stožicah – 8. avgusta proti Hrvaški.

Od skakanja pred zaslonom do skakanja v živo
Vse to in še mnogo več prinaša tokratna izvedba akcije Laško Skačimer, ki je bila tako zelo uspešna med lanskim evropskim prvenstvom in ki se tokrat osredotoča na dvigovanje temperature pred potovanjem slovenske reprezentance na Daljni vzhod. Medtem ko se bodo Slovenci na parketu udarili z Grki, bo v prijateljskem, vseslovenskem, a hkrati neizbežno rivalskem vzdušju potekal dvoboj, ki ga prav tako ne bo želel izgubiti nihče. V duhu ponarodelega slogana Kdor ne skače, ni Sloven'c bo navijaško tekmovanje potekalo ravno v tem – v skakanju. Pomerili se bosta največji slovenski mesti Ljubljana in Maribor, prizorišči pa bosta znana lokala: Parlament Pub v prestolnici in Kavarna Astoria v štajerski metropoli. Oba bosta v organizaciji Laškega ter našega in vašega časopisa pripravila ogled tekme Slovenija – Grčija na velikem zaslonu, Laško Skačimer pa bo tako kot med lanskim evropskim prvenstvom beležil navijaške skoke in na koncu razglasil zmagovalca.

No, dodatni zmagovalci pa bodo seveda tisti udeleženci tako v Ljubljani kot v Mariboru, med katere bo Pivovarna Laško razdelila vstopnice, ki jih bodo iz skakajočih navijačev pred velikim naslovom spremenile v skakajoče navijače na tribunah dvorane Stožice. Kdor bo ob gledanju Dončića in soigralcev ter skakanju zanje v Parlamentu in Astorii imel to srečo, bo šest dni pozneje Dončića in soigralce na obračunu s Hrvaško gledal v živo. Ter jih tako pospremil na zadnji pripravljalni turnir v Malago ter predvsem na dolgo pot svetovni slavi naproti.