cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

V Silverstonu snemajo dirkaški film Apex

D.K., 06.07.2023 22:45:19

Na dirki za VN Velike Britanije v SIlverstonu se ta vikend snema tudi novi film Apex, ki bo v bližnji prihodnosti prišel na Apple TV.

Delite na:
V Silverstonu snemajo dirkaški film Apex
Sonny Hayes, filtivno ime v svetu Formule 1, sodeluje (fiktivno) na VN Velike Britanije. Profimedia

Ne zgodi se pogosto, da dobimo kakovosten dirkaški film, pravzaprav se lahko spomnimo le treh: Grand Prix, Le Mans in Rush. Naslednji podvig nastaja pod taktirko samih velikih imen - film režira Joseph Kosinski, producentov je več, med njimi najdemo Jerryja Bruckheimerja, Brada Pitta in Lewisa Hamiltona. Slednja dva bosta nastopila tudi v filmu, čeprav bo Hamilton igral le obrobno vlogo. Film govori o nekdanjem dirkaču F1 (Pitt), ki se vrne iz pokoja, da bi bil mentor in moštveni kolega mladega in talentiranega dirkača - igra ga Damson Idris. Vsa imena poznate in predvsem dve zlahka povežete s Top Gunom in njegovim še boljšim nadaljevanjem. 

V ilverstonu so za potrebe snemanja postavili tudi 11. garažo, v kateri najemo moštvo ApxGP, za njih pa vozi Sonny Hayes (Pitt). V Silverstonu so lahko danes dopoldne gledalci tudi prvič videli dirkalnik ekipe ApxGP. Gre za iz F2 predelan avto, s podaljšano medosno razdaljo in aktualno aerodinamiko F1. Barvna shema je po mnenju piscev komentarjev po različnih omrežjih lepša od katerega koli dirkalnika v F1, v zlato črnih barvah, ki marsikoga spomnijo na neslavno Haasovo epizodo v enakih barvah s sponzorjem energijskih pijač. Dirkalnik so predelali pri Mercedesu in je opremljen s številnimi nosilci za kamere. 

Brad Pitt - hollywoodski večni lepotec.
Brad Pitt je eden od producentov filma, med njimi je tudi Lewis Hamilton, svetovni prvak F1.
Profimedia

Snemanje bo potekalo cel vikend tako v boksih kot v paddocku, da bo vse čim bolj podobno pravemu dogajanju in kot da ekipa zares tekmuje, sam dirkalnik pa se bo kar nekajkrat pojavil sam na stezi in v paru z obema igralcema, tudi za volanom. Ta se bosta med vikendom tudi pomešala med ostale zaresne udeležence Formule 1 v zakulisju.

Režiser Joe Kosinski je povedal, da želi narediti najbolj avtentični dirkaški film vseh časov, čeprav bodo dirkaške prizore naredili s CGI. Jasno, saj fiktivni dirkalnik F2 nima kaj iskati na stezi med treningi in dirko Formule 1.