pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

Alesh Maatko, 25.09.2023 11:32:01

Bilo je sladko, pravi talentirani glasbenik!

Delite na:
»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«
Pesem Bilo je sladko je res nekaj posebnga, pa vendarle v mojem stilu, nam zaupa Tilen Lotrič. Luka Blatnik

Zadnje dni slišimo o talentiranemu Tilnu Lotriču same lepe stvari. Po odmevni zmagi na Ohridu njegova jesen ne bo nič manj sladka. Seveda ne, saj mladenič že stavi na novo uspešnico!

Nam lahko najprej poveste nekaj več o vaši nedavni festivalski zmagi?

Zmaga na velikem Ohridskem festivalu, v državi, kjer sem se rodil, ima v mojem srcu prelep spomin. Poseben občutek je stati pred publiko, kjer si čisto nepoznan, pred žirijo velikih glasbenih imen - Neda Ukraden, Dado Topić … in seveda prepričati makedonsko publiko.

tilen-lotrič
Videozgodbo so pred dnevi posneli v Goriških brdih.
Luka Blatnik

Če se ne motim, ste predstavili svojo že znano skladbo?

S to skladbo - Zauvjek moja, katere avtor je maestro Goran Šarac - smo kar trikrat slavili zmago: najprej na Darfestu in Korčuli ter za konec še na Ohridu.

Kaj pa slovenski festivali?

Ta stvar ni odvisna samo od mene, temveč od ljudi, ki izbirajo tekmovalce na tovrstnih festivalih. (smeh) ... Drugače pa z veseljem!

'Bilo je sladko' nekaj dni nazaj ... in bo sladko to jesen. Seveda govoriva o istoimenski skladbi. Nam lahko namignete kaj več?

Lahko, seveda. Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo oziroma čez razhod … ali bili slepo zaljubljeni v nekoga, ki nam tega ni vračal. Čeprav je presek zelo nalezljiv, hiter in veder, besedilo govori drugače. Gre za t. i. jin-jang tehniko (veselje in žalost), oziroma če rečem drugače ... videti tvojo ljubo osebo z nekom drugim je nekaj najtežjega in zelo bolečega, sploh če veš, da 'novi fant' nima za burek (smeh) in da ti ne seže niti do kolen ... A včasih, če imaš nekoga zares rad, je recept preprost, in sicer to, da ga spustiš od sebe in živiš dalje.

tilen-lotrič
Smo ujeli ravno čas trgatve, tako da je bilo grozdja in vina na pretek, pove navihani glasbenik.
Luka Blatnik

V skladbi najdemo dominikanske ritme, kajne?

Res je. Ideja za kubanske in dominikanske ritme se mi je utrnila na dopustu v Dominikanski republiki. Pesem je res nekaj posebnega, pa vendarle v mojem stilu. Zelo sveža, kot tropsko sadje. (smeh) Prepričan sem, da vas bo spravila na noge in da se bo v besedilu (avtor Rok Lunaček) našel prav vsak. Pod skladbo se podpisuje nova produkcijska ekipa, in sicer je tu Krešimir Tomac (svež aranžma), pod melodijo pa Martin Žunec (avtor Jagode, Življenje se piše z veliko).

Ste posneli tudi videozgodbo?

Smo, smo. Spot prikazuje zgodbo besedila v (meni) najlepšem delu Slovenije: v Goriških brdih pri Moviji. Vem, da vas zanima, kaj smo naredili z vsem vinom, ki se ga vidi v zgodbi ... ja, nič, popili smo ga, velika snemalna ekipa je bila žejna. Smo ujeli ravno čas trgatve, tako da je bilo grozdja in vina na pretek. Bilo je sladko ... (smeh)