pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

»Nihče ni pričakoval, da bo Joker tako uspešna televizijska zgodba«

Alesh Maatko, 23.09.2023 10:03:54

Jubilejna, 10. sezona kviza Joker!

Delite na:
»Nihče ni pričakoval, da bo Joker tako uspešna televizijska zgodba«
Televizijski kviz vodi Mario Galunič. Adrian Pregelj

V soboto, 23. septembra 2023, ob 20.00 na TV SLO 1 prihaja nova sezona kviza Joker. Tekmovalci se bodo na poti do glavne nagrade – 20.000 evrov znova preizkusili v 12 vprašanjih in poskušali izkoristili svojo srečo v igri z jokerji.

Že peto leto

Kviz je že tradicionalno med najbolj gledanimi rednimi oddajami Televizije Slovenija. V sezoni 2022/2023 je vsaj del kviza Joker videlo kar 1.130.300 gledalcev oziroma 59,1 odstotka Slovencev. Povprečno je kviz spremljalo 9,7 odstotka ali 184.800 gledalcev, kar je 22-odstotni delež vseh gledalcev televizije.* »Spomladi 2019 ni nihče pričakoval, da bo Joker tako uspešna televizijska zgodba. Tudi po devetih sezonah gledalci dokazujejo, da obožujejo dobre, napete, zabavne in poučne kvize za vso družino. In točno to je Joker,« se preteklih sezon spominja voditelj Mario Galunič, ki nam je zaupal, da je bilo doslej posnetih 162 oddaj, predstavilo pa se je 175 tekmovalcev. »Šest tekmovalcev je uspešno odgovorilo tudi na zadnje vprašanje. Glavna nagrada je bila podeljena Tomažu Toplaku v 1. sezoni, Andreju Štermanu v 3. sezoni, Katarini Čobec v 4. sezoni, Zvonku Raušlu v 6. sezoni, Žanu Gostenčniku v 7. sezoni in v prejšnji, 9. sezoni Jožetu Drabiku Jugu. Za odgovor, kaj prinaša deseta sezona in ali bo komu uspelo poseči po najvišji nagradi, bo treba še počakati,« pravi Galunič.

Deseta sezona

V prijetnem klepetu z voditeljem se bo predstavilo 14 novih, zanimivih tekmovalcev. »Veselim se novih tekmovalcev in odličnih vprašanj, pred vsako oddajo sem vznemirjen, kot da tekmujem sam. Resnici na ljubo priznam, da med snemanjem preizkušam tudi svoje znanje, in po vseh letih snemanj zelo dobro vem, kje so moje najsvetlejše točke in kje so črne luknje. In to je dobro vedeti,« je ob začetku nove sezone povedal Mario Galunič.

Pred prejšnjimi sezonami, pa nam je Mario povedal to ...