nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Televizijske oskarje naj bi podelili septembra

Alesh Maatko, 02.08.2023 09:44:28

Negotova usoda prireditve!

Delite na:
Televizijske oskarje naj bi podelili septembra
Predsednik Akademije Frank Scherma in za nagrado emmy nominirana igralka Yvette Nicole Brown sta pred dnevi objavila letošnje nominirance. Profimedia

Letošnja podelitev ameriških televizijskih nagrad emmy bo preložena zaradi stavke v Hollywoodu. Televizijske oskarje naj bi podelili septembra, a bi prireditev lahko prestavili celo na januar, je poročal Los Angeles Times. Po poročanju Variety so bili tisti, ki sodelujejo pri dogodku, že obveščeni o preložitvi, ki pa je uradno sicer še niso napovedali. Vir, ki je seznanjen z načrti, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da novi datum še ni določen.

Nagrade Emmy 2023 2
Fox, ki bo prenašal letošnjo podelitev nagrad emmy v ZDA, naj bi si prizadeval za preložitev podelitve nagrad do januarja, s čimer bi bilo na voljo več časa za razrešitev stavke.
Profimedia


Prireditev ogroža stavka


Stavka hollywoodskih igralcev in scenaristov je prva takšna v filmski industriji po 63 letih. Če bi bila podelitev emmyjev v času stavke, se je zvezdniki ne bi mogli udeležiti, takšen scenarij pa bi bil za televizijsko gledanost katastrofalen. Poleg tega scenaristom v času stavke ni dovoljeno pisanje vsebin za samo prireditev. Televizijska akademija, ki podeljuje nagrade, se sicer bolj nagiba k preložitvi za krajše časovno obdobje, saj bi januarska rešitev pomenila, da bi emmyje podelili sredi zgoščene sezone podeljevanja filmskih nagrad v Hollywoodu. Doslej niti Fox niti akademija zadeve nista komentirala.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg