nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Helena Blagne: origano, dobra družba, visoke pete ... eksplozija?!

A.D, 24.07.2023 12:42:35

Origano, dobra družba in visoke pete

Delite na:
Helena Blagne: origano, dobra družba, visoke pete ... eksplozija?!
Helena Blagne je Rudiju in Tamari razkrila svoje pike na i RA

V petek  je Aktualovov VIP ŠOV obiskala glasbena diva Helena Blagne, ki je predstavila svojo novo poletno pesem "Pika na i". Nad skladbo, ki se v slogu reggaetona z modernim pridihom odmika od njenega klasičnega žanra, je izredno navdušena, saj gre s časom naprej – "da ne bomo samo pri tamburah sedeli". Navdušenja nista skrivala niti Rudi Sieger in Tamara Goričanec, ki sta priznala, da si s pesmijo že krajšata čas med vožnjo.

Ob poslušanju nove skladbe pa se je obema porajalo vprašanje, kaj za Heleno Blagne pomeni tista pika na i v življenju. Izvedela sta, da je v kulinariki njena pika na i origano, za dober vikend potrebuje le dobro družbo, pri njenem stilu oblačenja pa seveda ne sme manjkati njen zaščitni znak – visoke pete. Obenem je delila tudi svojo piko na i pri čiščenju pečice – "Radenska in soda bikarbona", pravi, "in potem pečica eksplodira".

maxresdefault.jpg
Helena Blagne v novem videospotu Pika na i
Karo Media

Helena se je dotaknila tudi festivala, ki v njenem srcu nosi posebno mesto - Melodije morja in sonca. V začetku julija se ga je udeležila v vlogi žirantke, obudila pa je tudi spomine na leto 1989, ko je z Nacetom Junkarjem zasedla prvo mesto s skladbo "Vrniva se na najino obalo". Na Tamarino vprašanje, ali je bila njena trema večja v vlogi tekmovalke ali žirantke, je hudomušno odgovorila: "v vlogi žirantke nisem bila nič živčna, saj sem si mislila: "vi se kar tresite". Na odru pa je v ozadju vedno prisotna trema—še danes—oziroma neka odgovornost do nastopa, da se vse odvije tako, kot se mora".

nace
Helena Blagne in Nace Junkar na festivalu Melodije morja in sonca leta 1989
Jani Kenda

Vsi, ki smo Heleno kdaj videli nastopati v živo, lahko potrdimo, da na svojih vrhunskih koncertih ne pokaže niti kančka treme in že nestrpno pričakujemo, da bomo njeno novo skladbo "Pika na i" lahko slišali v živo.