cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Pretirano eksplicitno brez potrebe?

M.K., 29.06.2023 12:00:18

Idol je HBO-jeva serija, ki se pri ponudniku pretočne vsebine predvaja od 4. junija. Medtem ko je prejela mešane do hladne ocene kritikov, ima na spletni strani Rotten Tomatoes le povprečno oceno 24 %, na IMDb pa 5,6/10. Kaj je najbolj zmotilo kritike in gledalce? Kje in kaj je šlo narobe?

Delite na:
Pretirano eksplicitno brez potrebe?
/ HBO Max

»Potem ko je Jocelyn (Lily-Rose Depp) zaradi živčnega zloma iztirila na zadnji turneji, je odločena, da si bo priborila status največje in najbolj seksi pop zvezdnice v Ameriki. Njene strasti ponovno podžge Tedros (Abel »The Weeknd« Tesfaye), organizator dogodkov nočnega kluba z umazano preteklostjo. Ali jo bo romantično prebujenje popeljalo v nove veličastne višave ali v najgloblje in najtemnejše globine njene duše,« so vsebino povzeli pri HBO Max.

Nekateri kritiki so pohvalili nastope igralcev, še posebej Lily-Rose, hčerke Johnnyja Deppa in Vanesse Paradis, a je skoraj vse motilo dejstvo, da se serija preveč trudi biti ostra in šokantna - in to velikokrat popolnoma brez razloga. Njihova največja kritika je, da serija ne deluje na nobeni ravni: ne ironično, satirično, niti samoparodično, niti kot lenobna blago pornografska zabava za mladostnike, še manj pa kot resna ali inteligentna obsodba ekscesov in bede šovbiznisa. Mnogi gledalci so izrazili mnenje, da se serija Idol tako zelo trudi biti izzivalna in hladno šokantna, da jih je ob gledanju postalo sram zanjo. Dodali pa so tudi, da ji primanjkuje iskrenosti. Prve štiri epizode si lahko že ogledate, peta pa prihaja 2. julija.