državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Jeseni prihaja nostalgično presenečenje

A.M., 26.06.2023 22:15:00

So najlepše pesmi že napisane 3!

Delite na:
Jeseni prihaja nostalgično presenečenje
Alenka Godec te dni predstavlja tretji singel Hiša nasprot sonca. Urška Košir

Tretji singel s prihajajočega Alenkinega albuma priredb So najlepše pesmi že napisane 3, ki je ugledal luč sveta, je Hiša nasprot sonca, legendarna skladba Petra Lovšina in Vitezov obložene mize. Izšla je pred točno tridesetimi leti na istoimenskem albumu, glasbo in besedilo pa je napisal nihče drug kot Lovšin. Novo podobo je skladbi nadela že izkušena zasedba odličnih glasbenikov pod vodstvom producentov Janija Haceta in Martina Štibernika, skladbo pa so posneli v Štibernikovem studiu MARSH.

Prvega ne pozabiš nikoli

Prvi album So najlepše pesmi že napisane je izšel že pred več kot desetimi leti in se je s svojimi trinajstimi modernimi priredbami slovenskih zimzelenih skladb zasidral na prvem mestu lestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam je takrat postala najbolj predvajana skladba na radijskih postajah v Sloveniji. Izjemna vokalna interpretacija Alenke Godec in sveža inštrumentalna preobleka Janija Haceta sta botrovali izjemnemu izdelku, ki se mu je bilo težko upreti. Na prvem albumu iz sage So najlepše pesmi že napisane najdemo zaklade iz slovenske glasbene zakladnice, kot so Danes bo srečen dan, ki jo je v originalu zapel Tomaž Domicelj, Maja z biseri (Janez Bončina Benč), Vsi ljudje hitijo (Neca Falk), Dekle iz zlate ladjice (Ditka Haberl), Julija (Aleksander Mežek) in še mnoge druge uspešnice iz zlatih let slovenske popevke.

alenka-godec
Skladba Vsak je sam je takrat postala najbolj predvajana skladba na radijskih postajah v Sloveniji.
Urška Košir

Dve leti kasneje, leta 2010, je izšel še drugi del albuma So najlepše pesmi že napisane II. Na njem najdemo pesmi, kot so Življenje je lepo, Ti si moja roža (Videosex) in Ne bom pozabil na stare čase (Faraoni).

Album So najlepše pesmi že napisane 3 bo izšel letos jeseni, ustvarjala pa ga je preverjena, zmagovalna ekipa, ki je sodelovala že pri prvih dveh izdelkih. Tudi na tem albumu bodo sodobne izvedbe nepozabnih slovenskih skladb, od katerih sta Gremo na morje in Spomin že izšli kot singla. Iskrena sporočila, ki jih prenašajo te uspešnice, so že v preteklosti dosegla srca starih in mladih in gotovo tudi tokrat ne bo nič drugače.