oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Kdo vse nam bo pričaral nasmehe poletnih dni?

A.M., 14.06.2023 20:00:16

8. julija bo Avditorij Portorož pokal po šivih!

Delite na:
Kdo vse nam bo pričaral nasmehe poletnih dni?
Voditeljici festivala bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn, sovoditelja pa Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Jadran Rusjan za Avditorij Portorož

Avditorij Portorož je na posebnem družabnem srečanju v restavraciji Al Mulin v Kopru javnosti predstavil 14 nastopajočih, ki se bodo 8. julija predstavili na letošnjem že 42. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat kot glasbeni uvod v dolgo vroče poletje.

melodije-morja-in-sonca-2023, mms-2023, lore
Tako kot veleva tradicija, so na koncu vsi skupaj poskrbeli za pravo gasilsko fotografijo.
Jadran Rusjan za Avditorij Portorož

Dobrodošlica ekipe

Glasbenikom je dobrodošlico v piranski občini izrekel podžupan Občine Piran Christian Poletti, jim zaželel uspešen nastop in poudaril, da je lastnica blagovne znamke festival MMS ponosna na 42. edicijo najpomembnejšega festivala zabavne glasbe v Sloveniji. Vršilec dolžnosti direktorja Avditorija Portorož Borut Bažec pa je ob tej priložnosti naštel novosti oziroma izboljšave festivala. Najprej je tu povečano število skladb na festivalu, z 12 na 14, daljši bo čas glasovanja občinstva v Amfiteatru prek QR-kode – začelo se bo ob prvem nastopu tekmovalcev in končalo hkrati z zaključkom televotinga, ne nazadnje pa bo žirija radijskih postaj številnejša, in sicer je predvidenih do 15 sodelujočih. Predsednik strokovne komisije za izbor Alesh Maatko je poudaril, da je imela komisija zahtevno delo, hkrati pa je glasbenikom zaželel čim več izvirnosti in profesionalnosti, kar je podčrtal tudi vodja MMS benda, Tomi Purič.

melodije-morja-in-sonca-2023, mms-2023, lore
Bernarda Žarn, Lorella Flego, Christian Poletti, Borut Bažec, Tomi Purič in Alesh Maatko so javnosti predstavili letošnjo festivalsko edicijo.
Jadran Rusjan za Avditorij Portorož

Uvod v festivalski večer

In ker bo prav v tednu festivala začetek vrhunca poletne sezone, v Avditoriju Portorož v torek in sredo, 4. in 5. julija, pripravljajo predstavitvena večera MMS. Prvi bo v restavraciji Al Mulin na Serminu pri Kopru, drugi pa na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu ob 21. uri. Na obeh predstavitvah bodo nastopili vsi izvajalci festivala, in sicer v spremstvu devetčlanskega festivalskega benda, ki ga vodi Tomi Purič.

Lorella Flego in Bernarda Žarn
Glavni voditeljici večera bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn.
Alesh Maatko

MMS 2023: Vrstni red nastopajočih: 1. Simon Vadnjal – Prizma 2. Saša Lešnjek – Tipi z jeepi 3. BosaZnova – Običajen par 4. Marijan Novina – Zgodba ribiča 5. Rina – Ko dan zaspi 6. Žigan Kranjčan in Teo Collori – Jadra 7. Stela Sofia – Sebe daj 8. Bomb Shell – Potujem 9. Alya Elouissi – Valovim 10. Booom! – Portoroško sonce 11. Annia – Na pol poti 12. Boštjan Velkavrh – Za druge in zase 13. Ani Frece & Hotel za srečo – Razvajenka 14. Gregor Ravnik – Torek

Voditeljska ekipa

Voditeljici festivala bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn, sovoditelja pa Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Po tem, ko bomo slišali in videli nastope vseh 14 nastopajočih, bo sledil revijski program, ki bo letos posvečen Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu, izvedli pa ga bodo Lea Sirk, Eva Boto, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič.

Festivalske nagrade

Tako kot vsako leto bodo tudi letos podeljene številne festivalske nagrade, in sicer bo najprej tu velika nagrada MMS, poleg tega pa še nagrade strokovne žirije – za najboljšo glasbo, najboljše besedilo in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. V glasovanju za veliko nagrado MMS enakovredno sodelujejo: javnost s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Amfiteatru, žirija radijskih postaj in strokovna žirija. Lani sta veliko nagrado prejeli Tinkara Kovač in Anika Horvat, ki bosta odprli 42. Melodije morja in sonca.

MMS 2023
V Kopru so predstavili potek 42. festivala MMS 2023.
Jadran Rusjan za Avditorij Portorož

Festival Melodije morja in sonca je svojo pot začel na Tartinijevem trgu v Piranu, kjer je leta 1978 zmagala mlada Monika Kovačič. Nato je nadaljeval pot v Portorož, kjer ima danes svoj dom prav v Avditoriju Portorož. Med letoma 1993 in 1995 pa so poletne melodije odmevale na Titovem trgu v Kopru. Najtemnejši časi so bili leta 2008, 2010 in 2011, ko festivala ni bilo. Enako se je zgodilo leta 2020, ko so ga morali odpovedati zaradi nesrečnega koronavirursa.