oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Obljubljajo bombastično izkušnjo, ki bo jemala sapo

M.K., 14.06.2023 12:00:40

Christopher Nolan je režiser, ki ima rad velike filme. Takšne, ki na veliko platno prevedejo velike ideje, velike zgodbe, velike scenografije, velika imena. Je gotovo eden glasnejših režiserjev v industriji, ki se zavzema za ohranitev moči in čarobnosti, ki jo gledalcu ponuja ogled filma v kinodvorani. Da se vživimo v zgodbo, je njegova prioriteta. Na to cilja tudi s svojim prihajajočim filmom o Oppenheimerju.

Delite na:
Obljubljajo bombastično izkušnjo, ki bo jemala sapo
/ Promocijsko gradivo

Cillian Murphy, eden glavnih igralcev v novem filmu, je za tuje medije povedal, da bo to »esencialna filmska izkušnja« in da si jo mora vsak, če je le mogoče, ogledati v kinu na največjem možnem platnu. Dodal je tudi, da je prepričan, da so v filmu trenutki, ki bodo ljudem dobesedno vzeli sapo.

Film veliko obeta tudi zaradi zgodbe, saj črpa iz resničnih dogodkov o ustvarjanju prve atomske bombe in znanstveniku, ki je za to zaslužen, ter seveda vprašanja o potencialnem uničenju planeta. Bombastično izkušnjo pa obljublja tudi zaradi pristnosti. Nolan je namreč z ekipo v puščavi Nove Mehike posnel rekonstrukcijo testiranja bombe in to brez kakršnihkoli računalniških posebnih učinkov. Film Oppenheimer prihaja v kinematografe 20. julija.

Ob Cillianu Murphyju igrajo še Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett in Kenneth Branagh. Film temelji na s Pulitzerjevo nagrado nagrajeni knjigi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer avtorjev Kaia Birda in Martina J. Sherwina.