oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Zahvala izmučenim vojakom, ki so padali kot muhe …

kš, 13.06.2023 12:15:03

Princ William se je zahvalil vojakom, ki so med vajo za Karlov rojstni dan v hudi vročini in zaradi hudih naporov povsem izmučeni padali na tla …

Delite na:
Zahvala izmučenim vojakom, ki so padali kot muhe …
Med pripravo na kraljevo rojstnodnevno parado so bile razmere tako težke, da je izčrpanost zaradi hude vročine prizadela več vojakov, ki so omedleli. Profimedia

Princ William se je v redkem osebnem sporočilu zahvalil vojakom, ki so v hudi vročini sodelovali na vaji za rojstni dan kralja Karla lll.

Več vojakov je omedlelo - vključno z enim članom orkestra, ki je potem, ko je padel na tla … še naprej igral na trobento. Na dan vaj je bilo namreč v Londonu nenavadno vroče, saj so se temperature v soboto povzpele na 30 stopinj Celzija. 

»Velika hvala vsem vojakom, ki so se danes zjutraj v vročini udeležili polkovnikovega pregleda. Razmere so bile težke, vendar ste se vsi zelo dobro odrezali. Hvala. W,« je tvitnil 40-letni William.

Britanski vojaki so pred vsakoletnim praznovanjem rojstnega dne monarha vadili sprevod z barvami. S tem slovesnim dogodkom že več kot 260 let obeležujejo rojstni dan britanskega vladarja.

Zaradi ekstremne vročine in napornega treninga so bili vojaki tako izčrpani, da so padali na tla, a
Zaradi ekstremne vročine in napornega treninga so bili vojaki tako izčrpani, da so padali na tla, a kljub temu niso obupali nad svojimi dolžnostmi.
Profimedia

Ena najlepših fotografij iz ahriva ... Na paradi leta 2009
Ena najlepših fotografij iz ahriva ... Na paradi leta 2009
Profimedia

Letos bo prireditev 17. junija.

William, ki je postal valižanski princ septembra 2022 po smrti svoje babice, kraljice Elizabete ll., je prvič izvedel uradni pregled valižanske garde.

Ko je posadka stala v pripravljenosti pred Williamom, ki je bil na konju, je več vojakov omedlelo, vključno z enim stražarjem, ki so ga fotografirali, kako se je zgrudil na cesto. Hitro so ga odnesli na nosilih, ki so jih nosili štirje moški.

»Danes sem vodil polkovnikov pregled parade ob kraljevem rojstnem dnevu,« je William na Twitterju objavil vrsto posnetkov.

»Težko delo in priprave, ki so povezane s takšnim dogodkom, so zasluga vseh sodelujočih, še posebej v današnjih razmerah,« je dodal.

V drugem tvitu, ki je bil objavljen na kraljevem računu Kensington, ki si ga deli z ženo Kate Middleton, je monarh pojasnil pomen vsakoletnega dogodka.

Karlovo praznovanje rojstnega dne bo vključevalo tudi parado do Buckinghamske palače in vojaški prelet, ki ga bo opazoval z balkona palače.

Ta vaja predstavlja pripravo na letno praznovanje rojstnega dne britanskega monarha, znanega kot Tro
Ta vaja predstavlja pripravo na letno praznovanje rojstnega dne britanskega monarha, znanega kot Trooping the Colour, ki ga obeležujejo že več kot 260 let.
Profimedia

Tudi princu je bilo pri 30 stopinjah najbrž kar vroče.
Tudi princu je bilo pri 30 stopinjah najbrž kar vroče.
Profimedia

Harryja ne bo …

Čeprav je Williamov odtujeni brat, princ Harry, trenutno v Angliji, kjer priča proti britanskemu časopisnemu podjetju Mirror Group Newspapers (MGN), se z ženo Meghan Markle menda ne bosta udeležila kraljeve rojstnodnevne parade. »Bojim se, da je to odraz trenutnega stanja odnosov,« je za časnik Daily Mail povedal vir blizu kraljeve družine.

Med vajo, ki je potekala v vročini do 30 stopinj Celzija, je več vojakov omedlelo, vključno z
Med vajo, ki je potekala v vročini do 30 stopinj Celzija, je več vojakov omedlelo, vključno z glasbenikom, ki je kljub padcu nadaljeval igranje.
Profimedia

Tako je bilo na paradi leta 2005
Tako je bilo na paradi leta 2005.
Profimedia

Princ William med vajo za letošnjo parado, ki bo 17. junija.
Princ William med vajo za letošnjo parado, ki bo 17. junija.
Profimedia

Sprevod z barvami

Trooping the Colour je tradicionalna vojaška parada, ki v Veliki Britaniji vsako leto poteka v juniju in s katero praznujejo uradni rojstni dan britanskega monarha. Ime »Trooping the Colour« izhaja iz zgodovinskega običaja, ko so bataljoni vojakov (»troops«) svojim možem predstavili barve regimenta, da so jih prepoznali v bitki.

Junij je izbran za praznovanje, ker je vremensko najbolj ugoden za izvedbo velike, na prostem izvedene parade. Ta tradicija se je začela že leta 1748, ko je kralj Jurij II. združil svoj rojstni dan z letnim vojaškim pregledom, znanim kot Trooping the Colour, ker je bil njegov dejanski rojstni dan novembra, ko je vreme pogosto slabo za takšne dogodke.

Od takrat dalje, ne glede na to, kdaj se je dejansko rodil monarh, uradno praznovanje monarhovega rojstnega dne poteka v juniju z vrsto proslav, ki se končajo z veličastno parado Trooping the Colour. Sledi ji letalski prelet Kraljevih letalskih sil in družinsko zbiranje na balkonu Buckinghamske palače.

Princ William je izrazil zahvalo vojakom, ki so se kljub ekstremnim temperaturam v Londonu, udeležil
Princ William je izrazil zahvalo vojakom, ki so se ob ekstremnih temperaturah v Londonu udeležili vaje za Karlov rojstni dan.
Profimedia

Kralj Edvard VIII, ki je šokiral svet, ko je abdiciral.
Kralj Edvard VIII., vojvoda Windsorski (1894-1972) pozdravlja, ko se leta 1936 pelje na povorko s svojimi tremi brati: (z leve) princem Albertom, vojvodo Yorškim, kraljem Jurijem VI., princem Henryjem.
profimedia