FOTO: Znani Slovenci in Slovenke na veganskem kosilu.
Znani Slovenci in Slovenke so podprli uspešno zgodbo slovenskega podjetja in preizkusili prve veganske sire Sayve, izdelane v Sloveniji.
Stregel jim je veganski masterchef Emanuele Di Biase, topli sončni žarki pa so dodali piko na i tako imenovanemu »veganskemu druženju«. Emanuele s svojimi jedmi podira stereotip, da je veganska hrana draga in brez okusa. Ponosno pove, da se v restavracijah, kjer uvede vegansko kuhinjo, stroški zmanjšajo za tri četrtine.
»Če primerjamo cene rib, mesa ali stročnic in zelenjave, je razlika ogromna. Pomembno je, da znaš kuhati,« pravi. Med tistimi, ki uživajo vegansko hrano, so tudi znane Slovenke in Slovenci, ki so se srečali na veganskem kosilu v gostilni AS.
Med njimi je bila voditeljica Oriana Girotto, ki je program povezovala, opazili pa smo, da sta na srečanje ob veganski hrani prišli tudi pevka Regina in igralka Tanja Ribič s svojim Brankom Đurićem- Đurom, ki je veganstvo podprl z besedami: »Tudi če je modna muha, ni nič slabega, ker če je moda, da se živali ne ubija, imam jaz rad takšno modo.«