Mariam Nabatanzi Svet24.si

FOTO: Do 36. leta povila 44 otrok, zdaj so ji ...

otrok, novorojenček Svet24.si

Zločin, ki je pretresel Bosno in Hercegovino: ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

van-dorsten, kmetija, ruinerwold Svet24.si

O »družini duhov« spregovorila tudi policija. ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

kmetija-2019 Njena.si

Konec šova: Kmetje so se vrnili v objem domačih

Borut Gregorič Njena.si

Tako lepo ženo ima kmet Borut!

Znani, ki prisegajo na ptiče

C. R., 19.09.2019 20:00:00

Fotografije zvezdnikov s svojimi hišnimi ljubljenčki se pogosto pojavljajo v medijih. Videti je, da paparace naravnost fascinirajo mlade igralke z majhnimi psički, ki pogosto polnijo naslovnice tabloidov. Manj znano pa je, da obstaja tudi veliko znanih ljudi, ne le igralcev, ampak tudi pisateljev, športnikov in celo nekdanjih predsednikov, ki so v svoje družine posvojili papige in druge vrste ptic. Nekatere izmed njih predstavljamo v nadaljevanju.

Delite na:
Znani, ki prisegajo na ptiče
Mike Tyson Profimedia

Theodore »Teddy« Roosevelt - 26. predsednik Združenih držav Amerike ima v svoji družini dve papigi. Ime jima je Loretta in Eli Yale. Eli, macao, je bila bolj znana izmed njiju in je tudi ovekovečena na fotografijah mladega Roosevelta.

Charles Dickens - Znani avtor je imel krokarja, ki ga je poimenoval Grip in se je občasno pojavljal v njegovih napisanih knjigah. Po nekaterih navedbah naj bi bil tudi navdih za pesem Krokar, ki jo je napisal Edgar Allan Poe. 

Flannery O’Connor - Čeprav je najbolj znana po svoji naklonjenosti do pavov, je imela doma tudi purane, gosi, prepelice, fazane in race. V pticah je videla delček sebe in jih je cenila preprosto zato, ker so obstajale. 

Hilary Swank bird.png
Hilary Swank
Instagram


Elizabeth Taylor - Igralka je imela doma rumenoglavo amazonsko papigo, ki ji je dala ime Alvin. S papigo se je pojavila tudi na odru v igri Private Lives leta 1980.

Mickey Rourke - Ameriški igralec je imel kakaduja z imenom Sonny. Sedel je na njegovem ramenu, medtem ko se je sprehajal po Hollywoodu. Nastopal je celo v njegovem filmu Iron Man 2.

papiga profimedia-0106569564.jpg
Papiga (naslovna?)
Profimedia

Steven Spielberg - Režiser in njegova žena Kate Capshaw sta imela amazonsko papigo z imenom Blanche. 

Mike Tyson - Nekdanji šampion Tyson ima danes v lasti več sto golobov. Nad pticami se je navdušil že, ko je odraščal v Brooklynu v New Yorku. Tyson je menda pred časom celo dejal, da je jeza zaradi smrti enega od njegovih golobov pripomogla k njegovi boksarski srditosti.

Hilary Swank - Igralka je ljubiteljica ptic. Med drugim je javnosti predstavila dve svoji papigi, ena je bila afriška siva papiga Seuss, druga pa senegalski papagaj, ki sliši na ime Angel. 

John F. Kennedy - Po navedbah ameriških medijev naj bi nekdanjemu predsedniku ZDA družbo delale tri ptice, in sicer skobčevki Bluebell in Marybelle ter kanarček Robin.

gwen stefani profimedia-0265364318.jpg
Gwen Stefani
Profimedia

Gwen Stefani - Pevka ima papigo vrste pionites, njeno fotografijo pa je delila tudi s sledilci na družbenih omrežjih. 

Steven Tyler - Pevca rockovske skupine Aerosmith so velikokrat ujeli v fotografski objektiv z njegovo senegalsko papigo.

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 37, 6. 9. 2019