Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Znani glasbeniki o Harryju in Meghan

K. K., Vklop, 14.01.2019 17:01:28

The Queen's Six so edinstvena glasbena skupina, ki redno nastopa pred člani kraljeve družine. Sekstet, ki je bil ustanovljen ob 450. obletnici ustoličenja kraljice Elizabete I., je zapel celo na poroki princa Harryja in Meghan Markle!

Delite na:
Znani glasbeniki o Harryju in Meghan
The Queen's Six so igrali tudi na poroki princa Harryja in Meghan Markle. PR

Člani skupine se z veseljem spominjajo tega edinstvenega nastopa na kraljevi poroki princa Harryja in Meghan Markle. »Poročni dan je bil prelep. Bilo je čudovito in zelo počaščeni smo, da smo lahko bili del tega. Ogromen privilegij in čast!« se nasmeje Tim Carleston. »George Clooney je sedel tik za menoj, zato sem mu seveda polepšal dan.« »V nekem trenutku se zaveš, da je samo družinska poroka,« dodaja Dan Brittain. »Bil je res neverjetno intimen dogodek, čeprav ga je spremljalo več milijonov gledalcev«.

Sekstet, ki bo kmalu nastopil tudi pri nas, prebiva v Windsorskem gradu in redno nastopa pred člani kraljeve družine, znani pa so po zelo raznovrstnem repertoarju, ki zajema vse od cerkvenih in tradicionalnih angleških ljudskih pesmi do popa ter skladb Michaela Jacksona in Stevieja Wonderja. Zasedbo sestavljajo Daniel Brittain, Tim Carleston, Nick Madden, Dominic Bland, Andrew Thompson in Simon Whiteley. Skupina je bila ustanovljena leta 2008, vsi člani pa so izvrstni pevci in člani cerkvenega pevskega zbora kapele sv. Georgea, ki nastopa ob obredih, državnih priložnostih in zasebnih dogodkih. Pevci zelo radi začinijo svoj pestri program s humorjem, zato so njihovi nastopi edinstvena glasbena izkušnja, po koncertih pa se radi podružijo z obiskovalci, celo s kraljico samo. »Na svojih nastopih smo se že vsi srečali s kraljico, bodisi pri uradnih državniških nastopih bodisi na zasebnih za kraljevo družino. Čudovito je. To nam je res v čast in zadovoljstvo,« pravi član skupine Simon Whiteley. »Izkušnja je edinstvena, polna spoštovanja in strahu, saj je kraljica ena izmed najuglednejših ljudi na svetu. Kljub temu je zelo prijetna dama in zelo dobra sogovornica. Vedno se imaš o čem pogovarjati.«

Objavljeno v reviji Vklop št. 1, 3. 1. 2019.