Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Zmagovalec Sanrema raper Mahmood s pesmijo Soldi

C. R./STA, 10.02.2019 18:11:51

V Sanremu se je v soboto z velikim finalom sklenil 69. festival italijanske popevke. Slavil je raper Mahmood z avtorsko skladbo Soldi (Denar).

Delite na:
Zmagovalec Sanrema raper Mahmood s pesmijo Soldi
Mahmood bo lahko, razen če se ne bo tej možnosti odpovedal, predstavljal Italijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije. Profimedia

Ljubljenka občinstva Loredana Berte pa je s popevko Cosa ti aspetti di me (Kaj pričakuješ od mene) končala na četrtem mestu, poročajo italijanski mediji.

V gledališču Ariston je v soboto znova nastopilo vseh 24 letošnjih nastopajočih, na zapletenem glasovanju pa je slavil mladi pevec italijansko-egiptovskih korenin Mahmood. Zmagovalec bo lahko, razen če se ne bo tej možnosti odpovedal, predstavljal Italijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije.

Drugo mesto je osvojil Ultimo, prav tako predstavnik mlajše generacije, z balado I tuoi particolari, tretje pa trio moških vokalov Il Volo s skladbo La musica che resta.

Na Sanremu vsako leto pritegnejo odmevne goste, ki dvigajo že sicer odlično gledanost festivala na državni televiziji. Med njimi so bili letos Luciano Ligabue, Eros Ramazzotti, Antonello Venditti, Elisa, Giorgia in Alessandra Amoroso, velik aplavz pa je požel dolgoletni glavni motor festivala Pippo Baudo.

Od lani festival vodi priljubljeni glasbenik Claudio Baglioni.