Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Živalsko zaljubljen v prevare

Nejc Simšič, 07.11.2019 20:00:00

Priljubljeni igralec Jan Bučar se te dni pospešeno pripravlja na premiero novega komično-romantičnega muzikala Ljubezenske prevare, kjer bo na odru Špas Teatra navduševal z zvezdniškimi soigralci. Z Janom, ki v predstavi igra Obutega mačka, smo govorili o sočnih podrobnostih, ekskluzivno pa smo obiskali tudi eno od zadnjih vaj.

Delite na:
Živalsko zaljubljen v prevare
prevare Goran Antley/M24

Odlični igralec Jan Bučar bo na odru Špas Teatra zaigral z Rokom Ferengjo, Tino Gorenjak, Majo Martino Merljak, Gašperjem Rifljem in Alojzom Svetetom, ki so skupaj izvirno ujeti v romantično zgodbo o Obutem mačku, ki se bo ob ritmih priljubljenih napevov zasukala po svoje. Jan Bučar nastopa v glavni vlogi Obutega mačka.

Jan, lani ste v Špas Teatru nastopili v vlogi pingvina v muzikalu Madagascar, kjer ste bili del živalskega kraljestva, zdaj pa ste stopili v čevlje Obutega mačka. Živalske vloge vam očitno ustrezajo ...

Ja, očitno se še dolgo ne bom znebil živalskih vlog. (smeh) Tokrat igram mačkona iz zgodbe o Obutem mačku. Ker gre za legendarno vlogo, ki je bila upodobljena tudi na filmskem platnu, sem seveda z veseljem sprejel izziv.

prevare (6).jpg
'
Goran Antley

Tokrat gre za komično-romantični muzikal Ljubezenske prevare. Kako so potekale vaje?

Zelo intenzivno. Ker gre za muzikal, veliko plešemo, pojemo in igramo, tako da so bile vaje precej naporne. Je pa odlično, ker smo ves čas »v formi« in imamo pravzaprav brezplačne treninge – in to zelo intenzivne treninge. (smeh)  

prevare (7).jpg
Muzikal, Ljubezenske prevare, jan bučar, špas teater
Goran Antley

Izbira igralcev v predstavi je zelo zanimiva. Kako ste se ujeli?

Večino igralcev sem poznal že prej, ali smo že sodelovali ali pa smo se le poznali, tako da sem vedel, da se bomo krasno ujeli. Res je bilo tako. Ekipa je odlična in dejstvo, da se ob delu zabavamo, je res neprecenljivo. 

Imeli ste ogromno plesnih in pevskih vaj. Kaj je bilo najzahtevnejše?

Meni osebno je bil najtežji plesni del. Ampak po nekaj žuljih, nekaj dnevnih »muskelfibrih« in nekaj izrečenih kletvicah sem tudi jaz postal »plesalec«. Za to je zaslužna koreografka Anja Robida, ki nas je gnala, dokler nismo še »najtrši hlodi« zaplesali ... (smeh)

prevare (9).jpg
Muzikal, Ljubezenske prevare, jan bučar, špas teater
Goran Antley/M24

Režijo je prevzel Žiga Flajnik, ki ima 19 let. Kako ste se odzvali na to, ko ste dobili ponudbo za vlogo?

Glede na to, da mi je Žiga rekel, da je le mene videl v tej vlogi, mi je tako popihal na dušo, da sem se z vso resnostjo in odgovornostjo lotil oblikovanja vloge. Lagal bi, če bi rekel, da ni godilo mojemu ponosu. (smeh)

prevare (8).jpg
Muzikal, Ljubezenske prevare, jan bučar, špas teater
Goran Antley/M24

Ste mu pomagali s svojimi izkušnjami?

Seveda. Ker smo ekipa, v kateri so nekateri bolj izkušeni pevci, drugi bolj izkušeni igralci, si vsi med seboj pomagamo. Ravno to je to, kar dela to ekipo tako složno, da je celoten proces res čaroben. 

Čeprav je muzikal zgodba o Obutem mačku z drugačnim preobratom, je naslov Ljubezenske prevare. To ste se menda odločili med vajami. Zakaj?

Ja, res je. Zgodbo Obutega mačka smo pravzaprav povsem spremenili, tako da se nam naslov ni zdel več primeren. Ker smo dodali še nekaj svojih zamisli, nam ni preostalo drugega, kot da spremenimo še naslov.

Kako je bilo delati to predstavo?

Predvsem zelo zabavno. Pa tudi naporno, brez tega seveda ne gre ... 

prevare (2).jpg
Muzikal, Ljubezenske prevare, jan bučar, špas teater
Goran Antley/M24

prevare (1).jpg
Muzikal, Ljubezenske prevare, jan bučar, špas teater
Goran Antley/M24

V dveh stavkih: zakaj bi si morali ogledati predstavo?

Predstavo si je vredno ogledati zaradi izjemnih plesno-glasbenih točk, zanimive, neobičajne zgodbe in nepredvidljivega konca ter seveda zabave! Uživajte!

prevare (10).jpg
Muzikal, Ljubezenske prevare, jan bučar, špas teater
Goran Antley/M24

EKSKLUZIVNO Z VAJE

 Tik pred premiero muzikala Ljubezenske prevare smo obiskali igralsko ekipo z režiserjem Žigo Flajnikom na čelu, kjer smo lahko pokukali v zakulisje in se prepričali, zakaj nas bodo očarali z duhovitostjo, prožnostjo, energijo, razgibanostjo, preobrati, zanimivim sporočilom in igralsko kombinacijo. Izvirni dialogi, ki jih je spisal eden najboljših slovenskih piscev Andrej Rozman - Roza, polni humornih vložkov, in odlična glasbeno-igralska zasedba vam bodo ponudili vse najboljše iz gledališča: zaplete, spletke, preračunljivost, malo romantike, očarljivosti 60. let, veliko dobre glasbe, znanih napevov, drzne interpretacije in nov, drugačen pogled na ljubezen! Ste pripravljeni nanj?

prevare (5).jpg
Muzikal, Ljubezenske prevare, jan bučar, špas teater
Goran Antley/M24

prevare (3).jpg
Muzikal, Ljubezenske prevare, jan bučar, špas teater
Goran Antley/M24

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 42, 17.10.2019