Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

»Želim postati slovenski glasbeni heroj!«

T. R., 12.02.2020 16:05:32

Daniel Popović velja za legendarnega glasbenika, ki je v preteklosti ustvaril nekaj najbolj ikoničnih uspešnic vseh časov, pred časom pa je luč sveta ugledala njegova nova uspešnica z naslovom Tvoj heroj.

Delite na:
»Želim postati slovenski glasbeni heroj!«
Daniel Popović spet navdušuje z uspešnico, ki bo obnorela Slovence. Osebni arhiv

Pod avtorstvo se poleg Daniela, ki je poskrbel za besedilo, podpisuje Zvone Hranjec, avtor glasbe in produkcije ter nekdanji član in avtor uspešnic skupin Šank Rock ter Chateau, tokrat z vzdevkom DJ Oko. Daniel sicer pravi, da ima beseda heroj zanj več posebnih pomenov, in dodaja, da so glasbeniki v Sloveniji pogosto (pre)malo cenjeni.

»Zato sem želel pustiti v Sloveniji svojo sled, in sicer tako, kot si jo zasluži,« je poudaril pevec, producent, aranžer, skladatelj in besedilopisec, ki je v preteklosti že ustvarjal za mnoge glasbenike, ki so tudi po njegovi zaslugi ustvarili uspešne kariere. »Za mojo novo pesem sem navdih našel v svoji novi domovini Sloveniji in soprogi Aleksandri, ki me je pripeljala k vam,« je povedal in poudaril, da je že od nekdaj občudoval našo državo, tukajšnjo kulturo, ljudi in glasbo.

»Navdihnili so me tudi odlični slovenski športniki, zaradi katerih vsa Slovenija prekipeva od ponosa – to so naši heroji,« doda in pove, da si tiho želi postati glasbeni heroj domovine, v kateri živi in jo preprosto obožuje. Pa bi megazvezdnik, ki je našo nekdanjo državo nekoč že zastopal na Evroviziji z uspešnico Džuli, zastopal tudi svojo »novo« domovino? »Z velikim veseljem bi ponovno stopil v evrovizijske čevlje in na izboru Pesem Evrovizije zastopal prav Slovenijo,« pravi in doda, da si želi v prihodnosti pridobiti slovensko državljanstvo.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 4, 23.1.2020