Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Želi združiti moči s Heleno Blagne, ki jo občuduje že vse življenje

Alesh Maatko, 15.06.2020 17:14:06

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Želi združiti moči s Heleno Blagne, ki jo občuduje že vse življenje
Njegova zadnja uspešnica Vino se je med poslušalci dobro prijela. Luka Blatnik

Tilen Lotrič, ki nas je v šovu Slovenija ima talent presunil s svojimi glasovnimi sposobnostmi, zadnje tedne navdušuje z uspešnico Vino, ki je nemudoma osvojila občinstvo. A ker mladi glasbenik ne spi na lovorikah, smo ga povprašali, kakšne načrtu snuje za poletne mesece.

Najprej ne moreva mimo vaše skladbe Vino, ki se je zares »prijela« kot vino, a predvsem v pozitivnem smislu. Ste pričakovali takšen odziv?
(smeh) Res sem vesel, da je občinstvo sprejelo skladbo za svojo. Zelo sem vesel, da se pesem Vino in dobra energija širita med slovenske poslušalce. Iskreno, nisem pričakoval takšnega odziva, saj je bila to po dolgem času samostojna skladba. Ampak odzivi so prekrasni, za kar sem vsem zelo hvaležen. Moja želja je bila, da dam slovenskim poslušalcem dobro glasbo, kar smo poskušali uresničiti. Kot kaže, nam je uspelo.

Lahko torej pričakujemo, da boste nadaljevali v takšnih poskočnih ritmih?
Priznam, da nisem vajen tako hitrih ritmov, amak so me kar prevzeli. Ker je pred nami vroče poletje, lahko pričakujemo še kaj v hitrih ritmih. (smeh)

V kateri zvrsti pa se sicer sami najbolje počutite? Še s Talentov se nam zdi, da so to balade ...
Balade so zame najlepše, saj so polne čustev, pevsko zahtevne, imajo neki prostor, da se razpoješ in podoživiš petje v pravem pomenu, zato v njih tako uživam. Se pa zelo rad preizkušam v različnih zvrsteh, zato lahko vedno pričakujete kaj drugačnega. (smeh)

Kaj pa dueti, tudi ti so vam menda blizu. Z Nušo Derenda ste že zapeli skupaj. Je še kaka glasbena dama, ki je na seznamu želja?
Dueti so nekaj najlepšega. So kot ljubezen, le da so v glasbi – ko se prepleteta dva glasova. Sodelovanje z Nušo je bilo enkratno in nepozabno. Seveda si želim posneti še kak duet. Res bi se mi izpolnila velika želja, če bi združila moči s pevko, ki jo občudujem že vse življenje, Heleno Blagne. Seveda pa sem odprt za marsikatero sodelovanje, v Sloveniji imamo izjemne glasbenike.

Kako se sicer počutite zdaj, ko je veliko omejitev za nami? Pripravljate kaj novega?
Zelo sem vesel, da se stvari umirjajo. Počasi se vračamo na glasbene odre. Glasba je lahko živa, le če jo ljudje prepevajo. Med karanteno nismo spali, ampak smo pridno delali naprej. Pripravljamo nekaj vročega, poletnega, res se veselim nove pesmi v sodelovanju s prav posebno ekipo. Spot za nov singel snemamo v tem koncu tedna, tako da za vas pripravljamo poletno poslastico, ob kateri boste lahko zamigali s svojimi boki. (smeh)

Poletje je pred vrati. Imate kakšne posebne načrte za vroče dni?
Zagotovo oddih, potem morje, gore, glamping, wellness ... Malo počitka vsekakor, a ne preveč. Nimam pa še posebnih načrtov, kam me bo zanesla pot. Pomembno je, da je/bo dobra družba.

Ko imate dovolj glasbe in vsega, kam se takrat najraje umaknete?
Kam v samoto in tišino ... Čeprav imam tišine hitro dovolj. (smeh) Najbolj uživam, ko lahko v miru poslušam kakovosten jazz in zraven pijem čaj.

Za konec nam še zaupajte, kako negujete svoj glas. Imate kakšne posebne dihalne ali druga vaje?
Uf, na različne načine. Ne pijem gaziranih pijač, ne kadim, ne jem oreščkov, izogibam se črni kavi, čipsu, neuspešno se izogibam tudi čokoladi. (smeh) Vsak dan vadim, ogrevam svoje glasilke in vzdržujem vokalno tehniko. Ker sem študent Akademje za glasbo, so moram naučiti kar nekaj programa v tujih jezikih, zato mi vsakodnevne vaje ne uidejo.

tilen-lotrič
Tilen Lotrič zase pravi, da se bolj vidi v baladah.
Luka Blatnik