zupancic tara -foto_katja zagar (2) Odkrito.si

Bolezen Tare Zupančič zavita v skrivnost

vanga Svet24.si

Baba Vanga napovedala »gospodarja sveta« – se ...

zlatko zahovic dw Svet24.si

Lokalni šerif Zahović se ne da motiti

Matjaž Gantar Svet24.si

Umrl je Matjaž Gantar

Lara Kadis Najstnica.si

Lara Kadis: Za uspeh sta potrebna talent in trud

jan plestenjak 4 Njena.si

Nova ljubezen Jana Plestenjaka

nika manevski Njena.si

V pevskem šovu zavrnili pevko priljubljene ...

Zabava

Že stotič dr. Gruber

M. Š., 11.12.2017 18:01:09

Medtem ko na Pop TV gledamo ponovitve desete sezone, Gorski zdravnik stopa že v enajsto; za tiste neučakane in z znanjem nemščine – osem novih epizod bo na nemški televiziji ZDF na sporedu od januarja.

Delite na:
Že stotič dr. Gruber
Dr. Gruber (Hans Sigl) je pred novimi izzivi. Pop TV

Novi zapleteni primeri in nenavadne prošnje bolnikov bodo znova zapolnili urnik dr. Martina Gruberja (Hans Sigl), enako pestro pa bo tako na njegovem ljubezenskem področju kot na domačiji: potem ko se je Martinova bivša, Anne, končno odselila, se Hans (Heiko Ruprecht) zaradi tveganih poslovnih odločitev znajde v resnih težavah, Lilli (Ronja Forcher) pa delo na kmetiji zamenja za Martinovo ordinacijo. Najbolj družino Gruber preseneti prihod očetovega brata Ludwiga (Christian Kohlund), ki poskrbi za dodatno napetost: medtem ko je Martin prepričan, da je Ludwig odgovoren za očetovo smrt, je Hans radoveden, zakaj se je stric, ki velja za črno ovco družine, po dvajsetih letih vrnil domov …

Danes 48-letni Hans Sigl, ki je do leta 2006 igral v nemški kriminalistični seriji SOKO Kitzbühel in sodeloval v peščici TV-filmov, se je februarja 2008 prvič predstavil v vlogi Martina Gruberja, čednega zdravnika, ki ugledno kariero v ZDA zamenja za zasebno prakso v domačem kraju Ellmau na Tirolskem. Prav praznična epizoda, ki bo na ZDF na sporedu 4. januarja, bo jubilejna, že stota po vrsti. Za primerjavo – izvirna serija Gorski zdravnik iz leta 1992, v kateri sta v osrednjih vlogah nastopila Gerhart Lippert (dr. Thomas Burgner) in Harald Krassnitzer (dr. Justus Hallstein), je dočakala 65 epizod.

Gorski zdravnik: Strah pred višino (100. epizoda)

Ko se Lisa Koch (Henriette Richter-Röhl) s Hansom in zaročencem Christianom (Max von Pufendorf) poda na gorsko turo, se zgodi nesreča, v kateri se resno poškoduje. Martin jo komaj prepriča, da nujno potrebuje operacijo, zaradi česar morajo odpovedati poroko. A na poti v bolnišnico ju zasuje plaz … Epizoda bo predvajana 4. januarja ob 20.15 na ZDF, medtem ko bo preostalih sedem epizod na sporedu od 18. januarja prihodnje leto.