IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Kaj vse se je zgodilo na podelitvi žarometov?

Eva Jandl, Vklop, 26.04.2018 10:23:33

Žarometi 2017 so podeljeni! Kdo vse je odšel domov s kristalnim svetlečim kipcem, kdo jih je podelil in kaj vse se je zgodilo na podelitvi?

Delite na:
Kaj vse se je zgodilo na podelitvi žarometov?
David Urankar ni zablestel le kot voditelj prireditve, ampak je skupaj s plesno šolo Bolero tudi zaplesal. Revija Vklop

Žarometi, medijske nagrade, ki jih revija Vklop podeljuje drugo leto, so tudi letos romali v roke najboljših. Voditeljski pari so bili osvežujoči, Linhartova dvorana Cankarjevega doma nabito polna, zgodil pa se je tudi manjši izgred. Kdo na naši medijski sceni je torej najbolj prepričal žirante v lanskem letu?

gajšek godler.jpg
Darja Gajšek in Jure Godler sta naslove nominiranih pesmi zložila v eno pesem, žaromet za pesem leta pa podelila Nipkeju in Trkaju za pesem Vsi smo na istem.
Revija Vklop

V vlogi voditelja je blestel privlačen David Urankar, ki je z domiselnimi skeči zabaval polno dvorano. No, v začetku ga zaradi nervoze ni bilo takoj na oder, ampak je zbrane zabaval Rok Bohinc, stand up komik in improvizator, ki je občinstvo dodobra ogrel za Davida, ki je potem na oder priplesal v družbi privlačnih plesalcev in plesalk ter komika Saša Stareta, ki je prav tako pokazal nekaj plesnih gibov. Potem pa se je začelo podeljevanje v 13 kategorijah; letošnja novost je bil žaromet za spletno zvezdo, kjer se je zgodil manjši izgred. A gremo lepo po vrsti ...

sirk emeršič.jpg
Lea Sirk in Bojan Emeršič sta za najboljšo igralko leta najprej razglasila Skečoholike, ko sta dobila pravo kuverto z imenom zmagovalke, pa sta povedala, da je to Nina Ivanič.
Revija Vklop

Skoraj ukradeni žarometi

Prvi žaromet za pesem leta sta podelila čudovita pevka in voditeljica Darja Gajšek ter voditelj Jure Godler, ki sta naslove vseh nominiranih pesmi zložila v pesem, zmagala pa je Vsi smo na istem avtorjev Nipkeja in Trkaja. Igralka leta je postala Nina Ivanič, svetleči žaromet pa sta ji predala naša letošnja evrovizijska predstavnica Lea Sirk in igralec Bojan Emeršič, ki sta imela najprej v rokah napačno kuverto in sta nagrado skoraj predala Skečoholikom.

glažaž štern.JPG
Teja Glažar in Marinka Štern sta žaromet za nabrušen TV-jezik že skoraj odnesli domov, a sta ga na koncu vendarle izročili Juretu Godlerju.
Revija Vklop

Žaromet za nabrušen TV-jezik sta domov skoraj odnesli igralki Teja Glažar in Marinka Štern, ki sta v vlogah dveh starejših občank zabavali občinstvo, toda nagrado je osvojil Jure Godler. Za prvi glasbeni predah je poskrbela skupina Eroika Aromatika, nato pa je že bila na vrsti kategorija Tekmovalna TV-oddaja.

klašnja vunjak.JPG
Ana Klašnja se je pošalila z Dejanom Vunjakom, da bosta na odru zaplesala balet, zato je ta prinesel s seboj tutu in baletne copatke. Žaromet za tekmovalno TV-oddajo je dobila oddaja Zvezde plešejo.
Revija Vklop

Nagrado sta podelila balerina Ana Klašnja in pevec Dejan Vunjak, lanski zmagovalec oddaje Zvezde plešejo, ki je kipec tudi dobila. Vzel ga je Sašo Stare, ki se je prav tako že preizkusil na plesnem parketu omenjene plesne oddaje. Za gostitelja razvedrilne TV-oddaje je bil izbran Peter Poles, žaromet pa sta podeljevala pevca Manca Špik in Isaac Palma, ki sta pojasnila razliko med razvedrilno in zabavno oddajo.

palma špik.JPG
Manca Špik in Isaac Palma sta se šalila, kaj je razlika med zabavno in razvedrilno oddajo, nagrado za gostitelja razvedrilne TV-oddaje pa je dobil Peter Poles.
Revija Vklop

Ker je Peter Poles med podelitvijo delal, je kipec prevzel član njegove ekipe. Na vrsti je bila kategorija Zabavna TV-oddaja, kipec pa je podelil mogoče malce presenetljiv par: pevka Natalija Verboten in igralec Tadej Pišek. Slavila je oddaja Znan obraz ima svoj glas, nagrado sta prevzeli pevka v oddaji Lea Sirk in kreativna producentka Pop TV Jelena Drobež, dobitnik Denis Avdić pa se je oglasil prek velikega ekrana in se zahvalil za nagrado.

verboten pišek.JPG
Natalija Verboten in Tadej Pišek sta za najboljšo zabavno TV-oddajo razglasila Znan obraz ima svoj glas.
Revija Vklop

Na vrsti je bila kategorija Družbenoodgovorni projekt. Žaromet je romal v roke skromnemu Andreju Težaku – Teškyju, ki je lani s projektom Stand up maratonec zbiral sredstva za socialno ogrožene otroke projekta Botrstvo. Nagrado mu je izročila Marjana Vovk, urednica revije Vklop, ki je povedala, da jo zelo veseli, da je čut za sočloveka še živ in da nam je mar.

v-podel7-18cm.jpg
Marjana Vovk, urednica revije Vklop, ki podeljuje nagrade žarometi, je za družbenoodgovorni projekt kristalni kipec izročila Andreju Težaku - Teškyju za projekt Stand up maratonec.
Revija Vklop

Nato je na oder prišel Goran Obrez, urednik časopisa Ekipa, in v svojem edinstvenem komentatorskem slogu napovedal naslednjo glasbeno gostjo, Heleno Blagne, ki je navdušila s pesmijo in obleko. Za njo je na oder prišel krasen igralski podeljevalski par, Lara Komar in Domen Valič, ki sta izročila kipec za filmsko zgodbo leta režiserju Borisu Petkoviču za film Košarkar naj bo. Ta je povedal, da slovenski film živi in diha, čeprav mu država nameni manj denarja, kot ga nameni za en referendum – in si prislužil izjemno bučen aplavz.

valič komar.JPG
Igralski par Lara Komar in Domen Valič sta žaromet za filmsko zgodbo leta podelila režiserju Borisu Petkoviču za film Košarkar naj bo.
Revija Vklop

Nenačrtovan izgred

Na vrsti je bila nagrada za spletno zvezdo, ki je bila letos podeljena prvič. Žaromet je šel v roke Cirilu Komotarju za njegov vlog Komotar minuta, izročila sta mu jo pevca Blaž Švab in Challe Salle, nihče pa ni slutil, da se nekaj pripravlja. 

švab salle.JPG
Blaž Švab in Challe Salle sta na nedavnih Žarometih skupaj podelila žaromet za spletno zvezdo.
Revija Vklop

Sledila je nagrada za voditelja oz. voditeljico informativne oddaje, kjer je slavila Manica Janežič Ambrožič, žaromet pa ji je predala Helena Blagne. Še med govorom dobitnice se je proti odru primajala Denise Dame, spletna senzacija, ki je takoj po odhodu Ambrožičeve z odra v mikrofon izrazila svoje ogorčenje, ker ni dobila nagrade za spletno zvezdo.

blagne.JPG
Helena Blagne je za voditelja oz. voditeljico informativne oddaje lanskega leta razglasila Manico Janežič Ambrožič, ki je letos postala nova urednica Informativnega programa TV Slovenija.
Revija Vklop

Voditelja Rok Bohinc in David Urankar sta jo spretno pospremila v zaodrje in že je prišel še eden zanimivejših voditeljskih parov, Darja Zgonc, voditeljica oddaje 24ur na Pop TV, in Slavko Bobovnik, voditelj Odmevov na TV Slovenija, ki sta povedala, da žaromet za igralca leta dobi lani preminuli Jernej Šugman. Posthumno nagrado je prevzel njegov prijatelj in igralski kolega Bojan Emeršič, nato pa je sledila glasbena točka, v kateri so skupaj zapeli Klemen Bunderla, Irena Yebuah Tiran in Elda Viler.

bobovnik zgonc.jpg
Eden bolj nenavadnih podeljevalskih parov sta bila Darja Zgonc s Pop TV in Slavko Bobovnik z nacionalne televizije, ki sta nagrado za igralca leta posthumno podelila Jerneju Šugmanu.
Revija Vklop

Glas leta je postal Magnifico, žaromet pa sta mu izročila igralca Vesna Ponorac in Primož Vrhovec.

ponorac vrhovec.jpg
Igralca Vesna Ponorac in Primož Vrhovec sta za glas leta žaromet podelila Magnificu.
Revija Vklop

Zadnjo nagrado za medijsko legendo je podelil predsednik republike Borut Pahor, ki je to izročil pevki zlate dobe Slovenske popevke Eldi Viler, ki je bila presrečna in vidno ganjena. Sledil je čustveni konec, dvorana se je počasi izpraznila, slavje pa se je na razigrani zabavi ob zvokih Sopranosov, Antonije Šole in DJ-ja Dadyja z Radia Aktual nadaljevalo pozno v noč.

viler pahor.jpg
Predsednik republike Borut Pahor je ponovno podelil nagrado za medijsko legendo; letos jo je dobila Elda Viler.
Revija Vklop

ZMAGOVALCI

Pesem leta

VSI SMO NA ISTEM – NIPKE & TRKAJ

nipke.jpg

Nipke: »Nagrade nisem pričakoval. Iz našega studia sta bili nominirani dve pesmi, še Lagano od Challeta, in ker nismo pričakovali, da bo prav naša zmagala, Trkaj ni prišel. (smeh) Tako da – sem presenečen, a seveda zelo vesel. To skladbo smo sicer premierno predstavili ravno na lanskih Žarometih na Gospodarskem razstavišču in med poslušalci je bila zelo dobro sprejeta. Ima neko povezovalno noto, ponosen sem nanjo.«

Igralka leta

NINA IVANIČ

nina ivanič.jpg

»Nagrade sem vesela, kajti ves čas se poudarjajo neke razlike med tem, ali igraš v telenoveli ali v filmu, kar je popolnoma brez zveze. Lepo, da ste mi namenili to priznanje, kajti igralka je igralka, ne glede na to, kje se pojavi.«

Nabrušen TV-jezik leta

JURE GODLER

planet3
Jureta Godlerja so očitno navdušile turške nadaljevanke.
Šimen Zupančič

»To je že moj drugi žaromet; lani je bil navaden, letos vidim, da je nadgrajen z lučko ... Naslednje leto, ko ga dobim, bi bilo odlično, če bi imel vgrajen še brivnik. (smeh) Nekje okoli leta 2030 pa lahko začnete resno razmišljati o žarometih, ki bi imeli več funkcij kot švicarski nožek – to se mi zdi kar prava rešitev.«

Tekmovalna tv-oddaja leta

ZVEZDE PLEŠEJO

v-zmag-tekmovalna.jpg

Ekipa oddaje Zvezde plešejo: »Oddaja Zvezde plešejo je eden najzahtevnejših televizijskih projektov. Ekipa šteje okoli 150 članov in prav vsak član je zaslužen za ta kipec, žaromet. Hvala žiriji, ki je nagradila naše delo, poleg zabave gledalcev, ki uživajo v našem šovu, pa je to dodatna spodbuda, da smo iz oddaje v oddajo boljši.«

Gostitelj razvedrilne TV-oddaje leta

PETER POLES

Peter Poles
Peter je karizmatičen, zgovoren, duhovit, ravno prav ljudski, da smo ga vzeli za svojega.
Pop TV

»Mislim, da se na mnogo ravneh naših izdelkov odraža, da res radi delamo, ter da nam spodbudno in kakovostno okolje daje odlično osnovo za to. Sam sem med najbolj izpostavljenimi členi verige, a vsi veste, kako trdna je ona v resnici ... Zato res hvala vsem členom, vsem pravim glavam in rokam; še ga 'švicajmo' skupaj!«

Zabavna TV-oddaja leta

ZNAN OBRAZ IMA SVOJ GLAS

Irena Yebuah Tiran, sodnica oddaje: »Moram reči, da glede na to, da ta čas poteka še ena zabavna oddaja, ki je prav tako aktualna in vroča, smo imeli kar močno konkurenco, zato smo zelo veseli, da je ravno naša oddaja dobila nagrado.«

Družbenoodgovorni projekt leta

STAND UP MARATONEC

zarometi051.jpg

Andrej Težak - Tešky: »Zdi se mi 'fino', da je revija v mojem projektu prepoznala veliko stvar, zato mi nagrada pomeni veliko, čeprav bi mogoče kdaj rekel, da vse te nagrade niso pomembne, da ne delam tega zaradi nagrad, ampak zaradi otrok ... Ampak v resnici je lepo, ko te opazijo tudi drugi.«

Filmska zgodba leta

KOŠARKAR NAJ BO

boris petkovič.jpg

Režiser Boris Petkovič: »Nagrade sem vesel, konkurenca je vedno močna, kajti še posebej v lanskem letu je nastalo veliko zanimivih filmov, kar je morda paradoksalno glede na slab položaj slovenskega filma. V taki konkurenci je lepo dobiti nagrado. To je neka potrditev, da smo delali dobro in da gremo naprej. Film je sicer zelo dobro sprejet in še naprej živi med občinstvom, te dni še vedno potekajo šolske projekcije, približujemo se številki sto tisoč gledalcev, kar je glede na splošen obisk kinematografov čudovita številka. Včasih se zgodi, da posnameš film, katerega življenje se v nekaj tednih konča, pri filmu Košarkar naj bo pa k sreči ni tako.«

Spletna zvezda leta

KOMOTAR MINUTA

ciril komotar.jpg

Ciril Komotar: »Če sem povsem iskren, nagrade nisem pričakoval. Zelo cenim tudi vse druge, ki ustvarjajo spletne vsebine, ker se zavedam, koliko dela in energije gre v to. Vem, da vsi vstajamo zgodaj ali pozno hodimo spat samo zato, da imajo ljudje kaj gledati. Vsi imamo neko sporočilo, nekateri bolj, drugi manj žlahtno, tako da sem zelo vesel, da sem ravno jaz zmagovalec. Sicer pa sem vesel, da se vlog kot medij uveljavlja, saj sem zagovornik tega, da je informacija, podana na drugačen, malo zabavnejši način, vredna toliko kot kakšna, ki je povedana resno v poročilih.«

Voditeljica informativne TV-oddaje leta

MANICA JANEŽIČ AMBROŽIČ

manica janežič.jpg

»Zelo dobri občutki, počaščena sem, da sem se znašla v takšni vlogi, da sem bila nominirana skupaj z drugimi odličnimi voditeljicami in voditelji. Informativni program jemljem kot nekaj zelo odgovornega, tukaj je ta odgovornost zelo pomembna, še posebno pa v tem letu, ko so volitve, in prihodnje leto, ko bodo spet evropske volitve, tako da se mi zdi, da je to dobra priložnost zame, in sem ponosna. Zelo sem predana svojemu delu, zato sem toliko bolj vesela, ko pride tak trenutek. Lahkotno jemati vodenje ali ustvarjanje informativnih oddaj je napaka

Igralec leta

JERNEJ ŠUGMAN

šugman.jpg

Nagrado je v imenu Jernejeve družine prevzel njegov kolega Bojan Emeršič: »Z Jernejem sva se veliko pogovarjala, enkrat tudi o tem, da nisva preveč naklonjena temu, da se druživa z gledalci, mediji in tako dalje. To je pravzaprav zato, ker igralec z odra pokaže svoje spoštovanje do gledalca. To je vse, kar zna, in ko je konec predstave, mu gledalec vse pove nazaj – z aplavzom.«

Glas leta

MAGNIFICO

magnifico.jpg

»Že sama beseda nagrada pove, da te je nekdo nagradil, nekdo se je usedel, razmislil, primerjal kaj s čim drugim in se odločil, da si priznanje zaslužiš prav ti. To jemljem kot neki poklon in za vsako nagrado, ki mi jo kdo da, bom rekel hvala