vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 23. septembra

planeti Svet24.si

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo...

otroci, mobilni telefon Svet24.si

Slovenski psihiatri pozivajo: prepovejte mobitele ...

AdobeStock_130683533 Odkrito.si

Katero bolezen razkriva vonj tvoje kože?

znan-obraz-ima-svoj-glas Njena.si

To je preobrazba, ki je sezula gledalce!

ljubezen-na-vasi Njena.si

Se je spomnite? Paulina se je vrnila v vsem svojem...

Zaradi njega tudi ženske obožujejo motorje

K. M., 02.09.2019 13:00:00

V nedeljo je slovenski motokrosist že drugič v sezoni postal svetovni prvak v elitnem razredu motokrosa MXGP. V Italiji so ga podpirali tudi številni Slovenci.

Delite na:
Zaradi njega tudi ženske obožujejo motorje
Tim Gajser Profimedia

Danes 22-letni Tim Gajser je pred petimi leti sprožil pravo evforijo, ko je takrat še kot najstnik v tekmovalnem razredu MX2 za seboj pustil močno konkurenco in navdušil s svojimi veščinami na motokrosu. Že takrat so številni Slovenci, moški in ženske, vzljubili njegov šport in so številne vikende preživeli med navijanjem za slovenskega športnika. 

Ko je leta 2016 prestopil v močnejši razred MXGP, so se pojavili številni skeptiki, ki niso verjeli v njegov uspeh. Seveda pa jim je Tim že v prvi sezoni dokazal nasprotno in že takrat osvojil prvi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. Zgodbo je prejšnjo nedeljo suvereno ponovil in v sosednji Italiji, ki je privabila številne slovenske navdušence in podpornike, spet osvojil prestižni naslov, čeprav so pred tekmovalci še trije tekmovalni vikendi.

Kljub veliki podpori v Imoli, ki je bila minuli konec tedna popolnoma obarvana v Gajserjeve barve, pa za njim ni najboljši vikend. Odlično se je izkazal na kvalifikacijah, nato pa sta sledili nekoliko slabši nedeljski tekmi. »Včeraj (v soboto) sem bil sproščen, potem pa ponoči nisem veliko spal. Po prvi vožnji sem bil utrujen, ni bila slaba, a sem naredil napako. V drugi sem startal dobro, počutil sem se bolje. Zelo sem vesel in hvala mojim navijačem, ki so neverjetni,« je bil v cilju po drugi vožnji nasmejan 22-letni Gajser.

Velika opora v dekletu

tim gajser - ms
Tim Gajser in Špela
Mediaspeed

Na tekmah Tima vedno spremlja tudi njegova srčna izbranka Špela Motaln, ki je postala že del ekipe. Velikokrat s tekme na tekmo potujeta skupaj, Špela pa je bila seveda tudi tista, ki mu je med prvimi čestitala v italijanski Imoli. Na vseh tekmah pa ga spremlja tudi oče Bogomir, ki je bil v zgodnjih letih Timove kariere njegov trener, voznik, svetovalec, pomembno vlogo pa je imel tudi v sodelovanju s Hondo. V zadnjih letih pa je zaradi sinove dozorelosti predvsem spet oče in svetovalec. 

Tim Gajser.jpg
Tim Gajser
Profimedia

Družinska tragedija še pred Timovim rojstvom

Tim in njegov oče ter v zadnjih sezonah predvsem svetovalec Bogomir Gajser sta uigran tandem prav zaradi očetove predanosti, saj je bil tudi sam motokrosist, in tako sta verjetno ena izmed najmočnejših ekip v motokrosu. Družino Gajser pa je že pred Timovim rojstvom doletela huda tragedija. Leta 1995 je med Bogomirjevo tekmo na stezo pritekel tri leta star najstarejši sin Žan, ki ga je oče nesrečno povozil, otrok pa je zaradi poškodb umrl. Tim ima sicer še starejšega brata Nejca in mlajši sestri Aljo in Nejo.