Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Z Doro v džunglo

Marjana Vovk, 20.08.2019 14:00:00

V kine prihaja družinska pustolovščina Raziskovalka Dora, ki je nastala na podlagi istoimenske risanke Nickelodeona.

Delite na:
Z Doro v džunglo
Dora s staršema, ki ju ugrabijo nepridipravi. Karantanija Cinemas

Poletje je čas za obisk džungle, saj v kinematografe prihaja Raziskovalka Dora, neustrašna najstnica, ki bo prijatelje popeljala na dogodivščino po džungli, iskala svoja starša in reševala skrivnost izgubljenega mesta zlata. Le kaj vse se jim bo pripetilo v nepredvidljivi džungli, kjer se Dora sicer počuti kot doma?

Potem ko je Dora (Isabela Moner) večino svojega življenja s starši raziskovala džunglo, je nič ne more pripraviti na najnevarnejšo pustolovščino – srednjo šolo. Ker je bila vedno raziskovalka, se med raziskovanjem hitro znajde in vodi svojo prijateljico opico po imenu Škorenjc, bratranca Diega (Jeff Wahlberg), skrivnostnega prebivalca džungle (Eugenio Derbez) in skupino najstnikov na pravo dogodivščino po džungli, kjer bo skušala rešiti svoja starša (Eva Longoria in Michael Peña) ter raziskovala nemogočo skrivnost o izgubljenem mestu zlata.

dora4.jpg
Mlada Dora je neustrašna raziskovalka, ki je v džungli praktično doma.
Karantanija cinemas

Če se vam zdita Dora in njena zgodba nekam znani, ste se z njo zagotovo že srečali – v priljubljeni istoimenski risanki. Tudi glavna igralka Isabela Moner (18 let) je odraščala s temi prikupnimi risankami. »Ko sem odraščala, mi je bila Dora zelo blizu. Obe sva govorili angleško in špansko, ko sem bila majhna, sem imela enako pričesko kot ona, zato so me vsi klicali Dora. Ko so mi poslali scenarij, sem si mislila, da to moram narediti, saj sem bila vse svoje življenje ona,« pravi Isabela.

dora3.jpg
Dora, kot jo poznamo iz risanke.
Nickelodeon


Nad Doro je navdušena tudi Eva Longoria, ki je zaigrala Dorino mamo: »Dora je bila otrokom po vsem svetu velik in pozitiven vzor. Film je zelo zabaven in srčen, komaj čakam, da bodo gledalci lahko v njem uživali!« Eugenio Derbez, ki igra Alejandra, pa poudarja, da gre za družinski film, ob katerem se bodo zabavali tako otroci kot starši, saj je v filmu veliko humorja in veliko akcije. Pohvalil je tudi vse mlade igralce: »Ne morem verjeti, kako so vsi nadarjeni!«

dora1.jpg
Bo Dora s prijatelji našla izgubljeno mesto zlata?
Karantanija Cinemas

Film je režiral James Bobin, ki se je s to junakinjo že večkrat srečal. »Moja hčerka je odraščala z Doro, tako da jo zelo dobro poznam. Pa je oseba pri 16 letih lahko enaka kot pri šestih? Dora v tem filmu je – in to je njen čar. Skupaj s staršema je odraščala v džungli, nihče ji nikoli ni rekel, da česa ne zmore, ne živi v svetu družbenih medijev in pritiskov vrstnikov, zato ji je vseeno, kaj si ljudje mislijo. Zaradi tega jo imamo radi.«

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 32, 8. 8. 2019