kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Vse o Evroviziji 2019

Marjana Vovk, Vklop, 18.05.2019 19:01:02

Uro pred začetkom prenosa finalnega izbora bo na TVS reportaža iz Tel Aviva, v kateri bo voditelj Nejc Šmit prikazal dogajanje v zakulisju.

Delite na:
Vse o Evroviziji 2019
Nejc Šmit Žiga Culiberg/TVS

Nejc Šmit bo v oddaji od blizu spremljal dogajanje dveh tednov vaj, generalk in prireditev, pogledal v zaodrje, spremljal Zalo Kralj in Gašperja Šantla na vajah ter spoznal ustvarjalce in udeležence tekmovanja.

Nejc, ste ljubitelj Evrovizije, ste jo spremljali že prej, kakšne spomine imate nanjo?

Mislim, da skoraj vsak vsaj malo spremlja izbor za Pesem Evrovizije. Pri nas doma sta se vedno gledali tako Ema kot Evrovizija, tako da imam nekaj svojih najljubših. Bolj podrobno pa jo spremljam od leta 2015, ko sem Emo tudi vodil. Ne nazadnje je bila to moja prva velika televizijska izkušnja in imam zelo lepe spomine. Na Emi sem potem sodeloval pravzaprav vsako leto – je projekt, ki mi je zelo prirastel k srcu.

Zakaj vas letos zanima zakulisje prireditve?

Na prizorišče Pesmi Evrovizije grem prvič. Mislim, da se še sam ne zavedam, kako ogromna prireditev je to. Na televiziji ponavadi vidimo le končni izdelek, tiste tri oddaje v živo. A dela okoli tega je ogromno, jaz pa bom imel možnost, da bom na vseh vajah, v osrčju dogajanja, v zaodrju, v vseh prostorih, s kamero in mikrofonom. To je zagotovo »ekskluziva«. Naredil bom vse, da ujamem tudi kak posnetek Madonne. (smeh)

Ker ste stand up komik, bo oddaja bolj humorno obarvana? Je kakšna povezava med stand upom in Evrovizijo?

Seveda bo tudi kaj humorja, ni pa komedija v ospredju take oddaje. Lovil bom spontane trenutke v zakulisju in prepričan sem, da se bomo ob kar nekaj stvareh nasmejali. Če bodo priložnosti za kak »hec«, jih bom izkoristil – iz svoje kože ne morem. 

Družili ste se z Zalo in Gašperjem. Povejte nam kaj več o njiju.

Zala in Gašper sta umetnika, ki živita v svojem mehurčku, plujeta po svetu in sta, vsaj meni, zelo prikupna in simpatična. Hkrati pa sta zelo smešna. Ko sem ju pred Emo vprašal, na kaj moramo biti pozorni pri njunem nastopu, mi je Zala odvrnila: »Da ne bova zaspala.« (smeh)

Ste se zaradi oddaje naučili pesem Sebi na pamet in si jo zdaj ves čas na skrivaj prepevate?

Pesmi se nisem naučil zaradi oddaje, prav tako si je ne prepevam na skrivaj. Znal sem jo že pred oddajo, prepevam pa si jo popolnoma odkrito. (smeh)

Objavljeno v reviji Vklop št. 20, 16. 5. 2019.