Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

V resnici se rad smeje

S. J., 14.07.2019 09:00:00

Kirill Käro iz serije Vohljač

Delite na:
V resnici se rad smeje
/ Promocijsko gradivo

»V resničnem življenju mi oseba, kakršna je Vohljač, ne bi bila všeč,« pravi estonski igralec Kirill Käro o svojem naslovnem liku v seriji, ki se v četrtek ob 20. uri vrača na spored TV 3 in je izjemno priljubljena tudi zunaj Ukrajine, kjer jo snemajo. Kirill je zelo čustven človek in najtežja stvar pri upodabljanju Vohljača mu je, da se ta nikoli ne smeji.

Igralec je postal po naključju. Hotel je postati mornar, kot je bil njegov oče, a dobil priložnost za vpis na igralsko šolo v Moskvi. Z očetom, ki je bil velik ljubitelj predvsem gledališke igre, sta šla stavit, da bo na avdiciji za sprejem v šolo pogrnil. »Oče mi je tako pravzaprav spremenil življenje.« Kajti avdicijo je uspešno prestal.

Diplomiral je konec devetdesetih, ko so imele države nekdanje Sovjetske zveze hude gospodarske težave. Kot začetniku mu v Ukrajini, kamor je odšel po koncu študija, ni bilo lahko. Vseeno mu je uspelo dobiti delo v gledališču, a želel je več. Zato se je vrnil v Moskvo. Delni razlog za to je bila tudi želja njegovega dekleta Julije, da bi študirala fotografijo.

vohljač1.jpeg
/
Promocijsko gradivo

Z najdražjo Julijo danes živita na robu Moskve, nekje, kot sam pojasni, med borovci, kamor pobegne od mestnega vrveža. Zaradi dela veliko potuje, zlasti v Latvijo in Ukrajino, »pa tudi za rodno Estonijo ne bi rekel, da sem jo zapustil, saj se tja pogosto vračam. Moji starši še vedno živijo v Lasnamäeju (sam se je rodil v Talinu), in ko predvajajo moje filme, vsi pridejo na njihovo dvorišče in se pogovarjajo z njimi«. Kljub priljubljenosti je vesel, da ga ljudje ne oblegajo na vsakem koraku, in lahko na primer nemoteno nakupuje. »V Talinu je moj prijatelj, gledališki igralec Ilya Nartova, tako in tako bolj priljubljen od mene. Na ulici ga večkrat prosijo za podpis.«

Kirill Käro ima rad lik Vohljača iz istoimenske serije, ki jo lahko gledate ob četrtkih ob 20. uri na TV3, ker je tako kompleksen, čeprav mu v resnici ni nič podoben.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 27, 4. 7. 2019