mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Ustvarjajte s školjkami

Marjana Vovk, 29.08.2019 09:00:00

Ste s počitnic (že spet) prinesli kup različnih školjkic in polžkov? Ah, če pa otroci tako radi kopljejo po pesku ali pa se potapljajo in iščejo zaklade! Morda ste kakšne lepe in nenavadne celo sami kupili za spomin na čudovito poletje.

Delite na:
Ustvarjajte s školjkami
lonček za rože Dreamstime

Da se ne bodo valjali po kakšnem predalu, v zaprašeni škatli ali na koncu celo pristali v smeteh, vam predlagamo nekaj preprostih idej, kako jih spremeniti v lepo dekoracijo ali celo kaj bolj uporabnega.

dekoracija3.jpg
dekoracija
Dreamstime

DEKORACIJA
Čisto preprosto, a zelo lepo: školjkice različnih velikosti in oblik razporedite v lep steklen kozarec (lahko za vlaganje, vinski, bučka, vaza – kar vam je pač bolj všeč), zanimivo steklenico, globok krožnik, pladenj ali skledo (izberite takšno, da se sklada s prostorom) in dekoracijo postavite na klubsko mizico, okensko polico, nočno omarico ali nižje ležečo polico. Za boljši učinek lahko školjkice pobarvate, dodate kakšen nenavaden kamenček, na dno kozarca vsujete malo peska, lahko tudi okrasne barvne steklene kamne.

zavesa1.jpg
zavesa
Dreamstime

ZAVESICA
Z malo spretnosti in dolgo vrvico lahko ustvarite prikupne okraske, ki jih obesite na zid, tako da visijo navzdol kot zavesica. Na posamezne vrvice lahko navežete po eno školjko ali pa školjke naluknjate in jih več privežete po eni vrvici navzdol, nato pa posamezne vrvice na vrhu zvežete skupaj ali jih enakomerno navežete na ravno paličico – in zavesica je tu.

zavesa2.jpg
zavesa
Dreamstime

Z malce več spretnosti je lahko zavesa bolj zapletena in daljša ter ima vzorce, lahko pa se lotite izdelave vetrnega zvonca. Školjkice in vrvice lahko pobarvate.

okvir1.jpg
okvir
Dreamstime

OKVIR
Kupite malce širši okvir za fotografije in ga polepite s školjkami. Lahko »oblečete« celoten okvir ali pa ga samo delno dekorirate. Lahko pa stvar obrnete: kupite zanimiv okvir, odstranite steklo in nato vanj (v prostor za fotografijo) nalepite školjke ter tako ustvarite sliko s školjkami.

dekoracija1.jpg
dekoracija
Dreamstime

LONČEK ZA ROŽE
Polepšajte svoj dolgočasni lonček za rože tako, da ga oblepite s školjkicami! Lahko prelepite vsega, lahko samo rob ali pa naredite vzorčke. Svoji domišljiji pustite prosto pot.

 Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 34, 16. 8. 2019