halle berry Svet24.si

Zvezdnica nekdanjega partnerja obtožila incesta, ...

navijači Dobra karma

Duše pokojnikov so zdaj navijači na tekmi

princ harry, meghan markle, zaroka Svet24.si

Dovolj kraljevskega kiča: Harry in Meghan bosta ...

porenta01 Svet24.si

82-letni Frančišek iz okolice Škofje Loke že ...

Severina Dobra karma

Severina: sreče v ljubezni nima, niti je ne bo ...

helena blagne Njena.si

Takole v oprijeti obleki zapeljuje Helena Blagne

danijel promo Njena.si

Danijelovi družini je težko pri srcu

Uporabniki mobilnih naprav Android spet v resnih težavah!

računalniške novice, 04.11.2019 20:00:00

Največja težava uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android so nedvomno škodljive programske kode, saj njihovo število narašča kot za stavo. Poleg tega tu najdemo varnostne luknje, ki prav tako ogrožajo varnost uporabnikov. Z najnovejšo varnostno ranljivostjo lahko nepridipravi pridobijo skrbniške pravice nad napravo, do tega pa lahko pride tako z namestitvijo okužene mobilne aplikacije kot z obiskom okužene spletne strani, pri čemer je izvedba slednjega napada precej težavnejša, saj je treba prej prelisičiti varnostne mehanizme mobilnega spletnega brskalnika Chrome.

Delite na:
Uporabniki mobilnih naprav Android spet v resnih težavah!
' pr

Ker gre za zelo resno varnostno ranljivost v mobilnem operacijskem sistemu Android, so pri Googlu že napovedali varnostni popravek, ki naj bi bil objavljen v naslednjih dneh. Nova varnostna ranljivost v resnici ogroža varnost 18 mobilnih naprav z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android. Med njimi najdemo mobilne naprave, kot so Pixel 2 z operacijskim sistemom Android 9 in Android 10 Preview, Huawei P20, Xiaomi Redmi 5A, Xiaomi Redmi Note 5, Xiaomi A1, Oppo A3, Moto Z3, Oreo LG telefoni ter Samsung Galaxy S7, Galaxy S8 in Galaxy S9. Zaradi tega posodobitev namestite takoj, ko bo ta na voljo.

Virus-Android-1.jpg
'
pr

Če želite v prihodnje zmanjšati možnost tovrstnih okužb oziroma napadov, na svojo mobilno napravo nameščajte zgolj tisto programsko opremo, ki jo resnično potrebujete. Pri tem seveda ne smete pozabiti na namestitev protivirusne rešitve in na posodabljanje mobilnega operacijskega sistema, če je posodobitev za vašo mobilno napravo sploh na voljo, ter mobilnih aplikacij. Tu je še posebej ključna posodobitev mobilnega spletnega brskalnika.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 41, 10.10.2019