hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Prezgodnje slovo! Umrla je znana igralka

M.Š., Vklop, 28.06.2019 19:00:00

Mehiška zvezdnica, znana po vlogah v telenovelah Ne pozabi me nikdar, Salome in Neusmiljena srca, je umrla tri leta po tem, ko je zbolela za rakom na jajčnikih.

Delite na:
Prezgodnje slovo! Umrla je znana igralka
Neusmiljena srca (Mundo de fieras, 2006), Edith Gonzales Pop TV

Med prvimi, ki je novico o igralkini smrti sporočila javnosti, je bila igralka Leticia Calderón. Za seboj je Edith pustila moža Lorenza Margaina in 15-letno hčerko Constanzo (iz razmerja z mehiškim politikom Santiagom Creelom). Stara je bila 54 let.

25-tele-edithgonzales-hcerka.jpg
Edith Gonzales, hčerka Constanza
Instagram

Igralki so leta 2016 odkrili raka na jajčnikih. Čeprav je bolezen na njej pustila posledice, se ni sramovala svojega videza in je bila ponosna na svoje kratke lase, občasno se je poigrala tudi z lasuljami. »Korak naprej je korak življenja. Moj novi videz za mojo novo osebnost!« je leta 2016 dejala zvezdnica, ki kljub diagnozi nikoli ni izgubila upanja, kar sta odražala njen širok nasmeh in pozitiven odnos do življenja. »Nisem bojevnica, preprosto ljubim življenje!« je dejala takrat.

Večkrat je poudarila, da je njen vzornik njen oče, ki je prav tako zbolel za rakom in ga prebolel. Redno se je pojavljala v medijih, glasno ozaveščala o bolezni in spodbujala druge ter tako postala vzor vsem, ki so šli ali gredo čez podobno izkušnjo. Nikoli ji zmanjkalo volje in poguma za boj proti tej bolezni. Kljub vsemu ni zmagala – 13. junija letos je bitko s to zahrbtno boleznijo žal izgubila.

25-tele-edithgonzales-nuncateolvidare.jpg
Ne pozabi me nikdar (Nunca te olvidare, 1999), Edith Gonzales, Fernando Colunga
Pop TV

Kariero je Edith González začela že kot deklica v 70. letih in od takrat nastopila v številnih oddajah, filmih in serijah ter postala ena najbolj priljubljenih mehiških TV-obrazov. Slovenski gledalci se je najbolj spominjamo po vlogah v telenovelah Ne pozabi me nikdar (Nunca te olvidare), Salome in Neusmiljena srca (Mundo de fieras), bila je Monica v telenoveli Divje srce (Corazón salvaje), Oriana oziroma Carolina v telenoveli Zlata kletka (La jaula de oro) in Barbara v nadaljevanki Doña Bárbara. Prav tako je vse do svoje smrti delala in kot ena od sodnikov sodelovala v mehiškem resničnostnem šovu To je moj stil (Este es mi estilo). Igrala je s številnimi latinskimi zvezdniki in zvezdnicami in mnogi od njih so se ob njeni smrti z osebnimi posvetili na družbenih omrežjih poslovili od priljubljene igralke: Mauricio Islas, Erika Buenfil, Leticia Calderón, Marjorie de Sousa, Jaime Camil, Aracely Arámbula, Victoria Ruffo …

25-tele-edithgonzales-salome.jpg
Salome, Edith Gonzales, Guy Ecker
Pop TV

Igralko so v petek pokopali na pokopališču Panteón Francés v mehiški prestolnici. Od nje so se poslovili njeni najbližji, mož, hči in mama Ofelia Fuentes, ter najožji sorodniki in prijatelji. V petek dopoldne je bilo odprto gledališče Jorge Negrete, kjer so se lahko pokojni igralki poklonili tudi oboževalci in igralski kolegi.

25-tele-edithgonzales-pogreb.jpg
pogreb Edith Gonzales
Infobae

Objavljeno v reviji Vklop št. 25, 20. 6. 2019.