eyes-5248678 Dobra karma

V zenici umrlega za vedno ostane zadnji ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za sredo, 23. septembra

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

DSO Preddvor Svet24.si

Dom starejših Preddvor; Med izbruhom pozabili na ...

20180524-00862576 Necenzurirano

Kostić od Gorenjske banke dobil že 200 milijonov...

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Uganka iz novega Batmana rešena?

kl, 16.09.2020 14:45:13

V napovedniku za novi film o Batmanu so mnogi opazili uganko in nekateri trdijo, da so jo že rešili.

Delite na:
Uganka iz novega Batmana rešena?
Uganka iz napovednika novega filma o Batmanu splet

Lik Ugankarja ("The Riddler") v napovedniku (trailerju) pusti kartico, na katerem je zapisano vprašanje: "Kaj počne Lažnivec, potem ko umre?" Odgovor je napisan pod njo, vendar je podan v obliki kriptograma z različnimi simboli.

Eden od uporabnikov Twitterja, Mike Selinker, trdi, da pozna odgovor. V dolgem treadu na tem družbenem omrežju je objavil, kako je prišel do rešitve, ki se glasi "He lies still", kar v angleščini lahko pomeni "Še vedno laže", lahko pa pomeni, če preberemo na glas, tudi "Še vedno leži".

Gre namreč za besedno igro med glagoloma ležati (to lay) in lagati (to lie), ki se v tretji osebi ednine izgovarjata enako.

In tu uganka šele postane zanimiva. Namreč, laži so glavna tema v napovedniku. V prvih 30-ih sekundah lahko gledalci vidijo sceno, v kateri Riddler (Ugankar) moškega zavije z lepilnim trakom. Ko konča, oddide, gledalec pa vidi moško glavo, ovito s trakom, in tam, kjer je obraz, napis "Nič več laži".

batman, trailer, napovednik, film
Prizor iz napovednika novega filma o Batmanu
splet

Le nekaj trenutkov kasneje trailer prikaže detektiva, ki brska po temni sobi in naleti na besedo "Laži", napisano z rdečimi črkami na steno. V naslednji sceni pa najde že omenjeno kartico, naslovljeno na Batmana.

Zdaj, ko morda vemo odgovor, pa še vedno ne vemo, kaj vse skupaj pomeni. Tradicionalno se je Riddler vedno poigraval z Batmanom in morda je tako tudi tokrat, morda pa ga z vsem neposredno izziva.

Prav tako ni jasno, ali Riddler ve, da je Batman v " navadnem življenju", ko ni superheroj, skrit za podobo Brucea Waynea.

V vsakem primeru, odgovor na uganko prinaša nova vprašanja.

Novi film o Batmanu, v katerem superheroja in njegov alter-ego Brucea Wayna igra Robert Pattinson, naj bi v kinematografe prišel oktobra prihodnje leto. V filmu, ki ga je režiral Matt Reeves, pa bodo poleg njega zaigrali še Andy Serkis kot Alfred Pennyworth, Jeffrey Wright kot James Gordon, Zoë Kravitz kot Selina Kyle/Catwoman, Colin Farrell kot Oswald Cobblepot/The Penguin, Paul Dano kot Edward Nashton/The Riddler, John Turturro kot Carmine Falcone in Peter Sarsgaard kot okrožni tožilec Gil Colson.

Čivk z rešitvijo in našpovednik si lahko ogledate pod člankom.