Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Težavni otroci mu povzročajo sive lase

T. J., Vklop, 19.02.2019 19:00:00

Lionelu Richieju gre na poslovnem področju vse kot po maslu, njegovo zasebno življenje pa žal ni ravno bleščeče. Največ sivih las mu povzročajo njegovi otroci.

Delite na:
Težavni otroci mu povzročajo sive lase
Lionel Richie z otroki Profimedia

Glasbenik, glasbeni producent in igralec Lionel Richie si je po zaslugi svojega izjemnega glasu in svetovnih uspešnic, kot so Hello, Say You, Say Me, All Night Long (All Night) in Endless Love, ki jo je zapel z Diano Ross, ustvaril premoženje, vredno okoli 175 milijonov evrov. No, resnici na ljubo se za bogastvo lahko zahvali tudi zajetnim honorarjem, ki jih med drugim dobiva kot član žirije priljubljenega šova Ameriški idol, seveda pa ne smemo pozabiti niti prihodkov od serije koncertov, ki jih je imel v Las Vegasu. Čeprav bo junija dopolnil že 70 let, ima očitno še dovolj energije, da o zasluženi upokojitvi ne razmišlja. V poslovnem življenju mu torej cvetijo rožice, povsem drugače pa je z zasebnostjo. Dvakrat ločenemu zvezdniku so doslej največ preglavic povzročali njegovi trije otroci, ki so, kljub temu ali pa ravno zaradi tega, ker jim je bilo postlano z rožicami, sprejeli veliko nespametnih odločitev. Žalostno je, da je prav zaradi ljubljenih potomcev preživljal najtežje trenutke v svojem življenju.  

Trudijo se, da bi ga ubili

Lionelovih otrok, 37-letne modne oblikovalke, igralke in medijske osebnosti Nicole Richie, 24-letnega glasbenika, glasbenega producenta, igralca in modela Milesa Richieja in 20-letne manekenke Sofie Richie, verjetno ni treba podrobneje predstavljati. Vsi, ki zvesto spremljajo resničnostne šove in družbena omrežja, še posebno Instagram, jih namreč zelo dobro poznajo. Vsi trije slovijo predvsem po razvajenosti, Miles in ozdravljena odvisnica Nicole pa tudi po težavah z zakonom. S svojim vedenjem so skrbeli oziroma še vedno skrbijo predvsem za to, da njihov slavni oče izgublja živce. Ni čudno, da je Lionel o svojih otrocih nekoč celo izjavil: »Na vse pretege se trudijo, da bi me ubili.« Zadnji v nizu škandalov, za katere so poskrbeli njegovi potomci, se je zgodil pred slabimi tremi tedni, ko so možje postave aretirali njegovega edinega sina Milesa, bolj znanega po vzdevku Milo. Težavni mladenič je varnostnikom na slovitem londonskem letališču Heathrow rekel, da ima v nahrbtniku bombo, ki jo namerava aktivirati na letalu. Incident se je zgodil med njegovo vrnitvijo iz Pariza, kjer se je v okviru pariškega tedna mode kot maneken sprehajal po modni brvi, v Ameriko. Zaradi groženj so mu policisti seveda takoj odvzeli prostost, še pred aretacijo pa je menda udaril enega od varnostnikov. Zakaj je Miles izgubil nadzor nad seboj in kaj o njegovem vedenju meni njegov slavni oče, sicer ni znano, je pa zato znano, da Miles nikoli ni skrival, da ima težave z nadziranjem besa. Ker je že vse življenje vajen luksuza, ki sta mu ga starša nudila tako v času zakona kot po ločitvi, pa je besen verjetno vsakič, ko kaj ni po njegovem.  

Vajen življenja na veliki nogi

miles richie in lionel richie.jpg
Lionel Richie in sin Miles Richie
Profimedia

Lionel je Milesa dobil v drugem zakonu z Diane Alexander, s katero se je zapletel v razmerje, ko je bil še poročen s prvo ženo Brendo Harvey. Z Brendo je po zakonskih vodah plul med letoma 1975 in 1993, z Diane pa med letoma 1995 in 2004. Druga žena je med ločitvenim postopkom zahtevala preživnino v višini neverjetnih 190 tisoč evrov na mesec, ki jo je tudi dobila. Ta vsota pa je pravi drobiž proti tistemu, kar je zapravljala v času zakona. Govorilo se je namreč, da je 'sprašila' tudi do 265 tisoč evrov mesečno. Kakorkoli že, dejstvo je, da je družina v najsrečnejših časih živela zelo razkošno. Med drugim so si omislili 35 milijonov evrov vredno vilo s 17 kopalnicami, glasbenim studiem in posebno varno sobo. Miles je življenje na veliki nogi nadaljeval tudi pozneje, po ločitvi svojih staršev, kar je rad sporočal širnemu svetu. Med drugim se je na Instagramu redno hvalil z luksuzom, ki ga je obkrožal. »Kot otrok sem bil izrazito besen, zato so me pri devetih letih poslali v internat v Koloradu, kjer sem preživel štiri leta. Naučili so me, kako lahko nadzorujem in upravljam svoja čustva na pametnejše načine. Včasih mi še vedno spodrsne, a to je življenje …« je lani dejal v nekem intervjuju.

Odvisna od heroina in kokaina

Milesovi izbruhi besa pa so pravzaprav povsem nedolžni v primerjavi s tem, kar je Lionel nekoč doživljal z najstarejšo hčerko Nicole, ki jo je kot devetletno deklico posvojil s svojo prvo ženo Brendo. Nicole je biološki otrok njegovih znancev, glasbenika Petra Michaela Escoveda in Karen Moss, ki sta imela v zakonu velike težave, poleg tega pa nista imela dovolj denarja, da bi lahko skrbela za hčerko. Ker je Lionelu deklica, ki je bila takrat stara tri leta, prirasla k srcu, jima je predlagal, da prevzame skrb zanjo, dokler svojega zakona ne spravita v red in si finančno opomoreta. Ker se to ni nikoli zgodilo, sta jo Lionel in Brenda posvojila in jo vzgajala kot svojo biološko hčer. Predvsem pa sta jo na vse mogoče načine razvajala. Rojstne dneve je praznovala na posestvu Neverland, saj je bil Michael Jackson njen krstni boter, njeni najboljši prijateljici pa sta bili nič manj razvajeni Paris Hilton in Kim Kardashian. Odraščanje s slavnima staršema, ki sta ji izpolnila prav vsako željo, pa očitno ni dobro vplivalo nanjo. Nicole je bila namreč že kot srednješolka odvisna od heroina in kokaina! Leta 2003 je pristala na zdravljenju odvisnosti na zasebni kliniki, na kateri se ji je pridružil kar zlomljeni oče, saj ji je hotel biti ves čas v oporo. Potem ko se je rešila iz pekla mamil, je Nicole, ki so jo nekoč aretirali, ker je pod vplivom protibolečinskih tablet vozila v napačni smeri, nadaljevala druženje s Paris, s katero je celo snemala resničnostni šov The Simple Life. Leta 2006 je v njenem življenju na srečo prišlo do prelomnice, zaradi katere se je ustalila. Spoznala je namreč Joela Maddena, pevca skupine Good Charlotte, in mu dve leti pozneje povila deklico Harlow. Takrat je spoznala, da jo hčerkica potrebuje in da je skrajni čas, da se umiri ter zresni. Že leta 2009 se je razveselila še sinčka Sparrowa, tako da se posveča predvsem družini. To seveda osrečuje tudi njenega očeta, ki pravi, da ne bi mogel biti bolj ponosen nanjo.

Izbrala neprimernega partnerja

sofia richie in scott disick.jpg
Sofia Richie in Scott Disick
Profimedia

Lionelova najmlajša hčerka Sofia se predstavlja kot manekenka in ljubiteljica luksuza, najbolj znana pa je vsekakor po svojih ljubezenskih razmerjih. Nekaj časa je ljubila Justina Bieberja, zdaj pa je srečna v razmerju s 15 let starejšim Scottom Disickom, očetom treh otrok in nekdanjim partnerjem resničnostne zvezdnice Kourtney Kardashian. Šušlja se, da sta tako zaljubljena, da jo namerava Scott za bližajoči se dan zaljubljencev celo zaprositi za roko. Morda je njegova namera povezana z ljubeznijo, morda pa tudi s koristoljubjem, saj je njegova nekdanja 'tašča' Kris Jenner dejala, da bi njegova zaroka vsekakor dvignila gledanost njihovega družinskega resničnostnega šova V koraku z družino Kardashian. Lionel ni ravno navdušen nad njeno izbiro partnerja in je celo izjavil, da so njene poteze na las podobne tistim, ki jih je nekoč delala Nicole. Vse to ga seveda še dodatno spravlja ob živce, a za njegovo zdravje bi bilo vsekakor najbolje, če bi se čim prej sprijaznil s svojim morebitnim bodočim zetom.   

Objavljeno v reviji Vklop št. 6, 7. 2. 2019.