Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Srbkinja mu je povrnila vero v ljubezen.

T. J., Vklop, 16.01.2019 20:01:38

Prvi mesec novega leta bo na neki način minil v znamenju odličnega igralca Christiana Bala, saj bo 29. januarja praznoval že 19. obletnico poroke, dan pozneje bo dopolnil 45 let, 31. januarja pa v naša kina prihaja biografska komična drama Mož iz ozadja, v kateri upodablja glavnega junaka. Odlična priložnost, da predstavimo njegovo zanimivo življenjsko, predvsem pa ljubezensko zgodbo, ki jo je spisal s simpatičnim dekletom srbskih korenin.

Delite na:
Srbkinja mu je povrnila vero v ljubezen.
Christian je prepričan, da brez žene Sandre »Sibi« Blažić danes ne bi bil to, kar je. Profimedia

»Vse v življenju dolgujem njej. Je izjemna in močna ženska!« je pred sedmimi leti, ko je za stransko vlogo v biografski športni drami Borec prejel oskarja, izjavil 44-letni angleško-ameriški igralec Christian Bale. Mnenja o štiri leta starejši Sandri »Sibi« Blažić, s katero se je poročil pred slabimi 19 leti, do danes ni spremenil. Še vedno mu namreč zvesto stoji ob strani, tako v lepih kot manj lepih obdobjih, ki jih preživlja. 

Ni verjel v ljubezen

Njuna ljubezenska zgodba je zelo zanimiva. Sandra je nekdanja manekenka srbskih korenin, katere starša Slobodan Blažić in Nadežda Topalski sta se v 60. letih prejšnjega stoletja iz naše nekdanje domovine Jugoslavije, natančneje iz Beograda, preselila v Ameriko. V nasprotju s Sandro, ki je v Ameriki že od rojstva, je Christian v obljubljeno deželo prišel šele pri 17 letih. Sin Angležinje Jenny James, ki je nastopala v cirkusu, in v Južnoafriški republiki rojenega poslovneža Davida Bala je luč sveta ugledal v Walesu, in sicer 30. januarja 1974. V družbi sester Sharon in Louise je odraščal v Walesu, Angliji in celo na Portugalskem, nad igralstvom pa se je navdušil že kot otrok. Leta 1982 je deček, ki ima še polsestro Erin, posnel prvi oglas, in sicer za znan mehčalec perila, kmalu pa se je pojavil še v oglasu za kosmiče. Na gledališkem odru se je prvič preizkusil leta 1984, ko je v predstavi The Nerd igral s slovitim komikom Rowanom Atkinsonom, sedem let pozneje, ko sta se njegova starša ločila, pa se mu je življenje obrnilo na glavo. Njegova mama je želela, da konča fakulteto, oče pa je imel z njim drugačne načrte, saj je sanjal o tem, da bi si ustvaril hollywoodsko kariero, ne glede na ceno. Ravno zato ga je David po ločitvi odpeljal s seboj v Los Angeles, nekdanjo ženo in hčerke pa pustil v Walesu. Ker je bil David precej dober manipulator, se je Christian povsem odtujil od svojih sester in mame.

»David je imel na vseh področjih nadzor nad njim. Pri tem je šel tako daleč, da je prisluškoval njegovim pogovorom z mamo. Če mu je mama svetovala, naj konča fakulteto, se je takoj vmešal in mu rekel: 'Vidiš, tvoja mama ne verjame vate …' Jenny se je res trudila, da bi ga zaščitila pred vsem, a ji ni uspelo,« je nekoč razkril njegov nekdanji osebni pomočnik Harrison Cheung. O tem, kako zelo se je zaradi očeta odtujil od preostalih družinskih članov, dovolj zgovorno priča že to, da se je vsakič, ko sta ga obiskali mama in babica, izogibal srečanju z njima in jima lagal, da je preveč zaposlen za druženje z njima. Odnos se ni izboljšal niti leta 2003, ko je njegov oče umrl. Takrat je postalo jasno, da je David zapravil večino denarja svojega sina. Ravno družinska zgodba je omajala njegovo vero v ljubezen in zakon, zato je nekoč izjavil: »Nikoli se nisem nameraval oženiti. Vsi v moji družini so bili ločeni, zato nisem imel dobrega mnenja o zakonu.«   

christian bale 2-otroka.jpg
Je ponosni očka dveh otrok, 13-letne Emmeline in štiriletnega Josepha.
Profimedia

Že po nekaj mesecih sta se poročila

Njegovo mnenje o ljubezni in zakonu pa se je povsem spremenilo, ko je v njegovo življenje prišla Sandra. Dekle, katere pravo ime je Srboslava in je diplomirala iz menedžmenta, je spoznal na precej neobičajen način. Ko je prišel v Hollywood, je njegova mentorica postala slavna igralka in filmska producentka Winona Ryder, ki mu je pomagala, da je leta 1994 dobil vlogo v družinski romantični drami Čas deklištva, v kateri je imela glavno vlogo. Takrat se je govorilo, da je Christian na vse mogoče načine poskušal zapeljati svojo mentorico, ki pa ga je zavrnila. Tolažbo je najprej našel v štiri leta starejši igralki Samanthi Mathis, nato pa še v dve leti mlajši Anni Friel, z Winono pa je kljub vsemu ohranil zelo lep odnos, kar se mu je bogato obrestovalo. Ob koncu 90. let je na neki zabavi, ki jo je organizirala prav Winona, spoznal njeno osebno pomočnico Sandro, v katero se je zaljubil do ušes. Christian in Sandra, ki sta kmalu postala neločljiva, sta že po nekaj mesecih razmerja odpotovala v Las Vegas, kjer sta se 29. januarja 2000 sprehodila do oltarja. Poročni zaobljubi sta si izmenjala pred posnemovalcem Elvisa Presleyja. »Moja žena je neverjetno močna ženska. Res je neverjetno močna in tudi bistra, ne prenaša nobenih neumnosti, zato jo imam rad. Kako se vedem doma, je odvisno predvsem od vloge, za katero se pripravljam ali jo že igram, a Sibi to prav nič ne moti. To ji je celo všeč, zdi se ji 'kul'. Na to lahko gledaš na dva načina: po eni strani bi lahko rekel 'uboga ženska, prav gotovo ji ni lahko prenašati vsega tega', po drugi strani pa ji lahko zavidaš in si misliš 'kakšna srečnica, hkrati je lahko s toliko različnimi moškimi',« se je pošalil igralec, ki mu pravijo tudi kralj preobrazb, saj slovi po tem, da je za vloge v svojih filmih pripravljen močno shujšati ali se zrediti. Christian in Sandra, ki si kruh služi kot umetnica ličenja, sta se v zakonu razveselila dveh otrok: Emmeline se je rodila leta 2005, Joseph pa je na svet prijokal devet let pozneje.  

christian bale 3-winona.jpg
Ženo je spoznal na zabavi Winone Ryder, s katero je leta 1994 igral v filmu Čas deklištva.
Profimedia

Sprt z mamo in sestro

Žal pa ni bilo vedno vse tako zelo popolno. Zaradi neizmerne ljubezni do žene se je namreč na smrt skregal z mamo in sestro Sharon. Družinski spor je vrhunec doživel julija 2008, ko se je v glasen prepir z njima zapletel tik pred londonsko premiero akcijske domišljijske pustolovščine Vitez teme, v kateri je upodobil glavnega junaka Brucea Wayna oziroma Batmana. Sprli so se menda zato, ker je njegova mama grdo govorila o njegovi ženi, stanje pa se je še poslabšalo, ko ga je sestra Sharon prosila, da ji posodi sto tisoč funtov. Incident se je končal tako, da je Christian iz svoje hotelske sobe vrgel tako mamo kot sestro, ki sta nato odšli na policijo in ga prijavili zaradi fizičnega nasilja. Zvezdnik je zaradi tega nekaj ur preživel v priporu. »Ne vem, kaj mu je bilo tisti večer. Brez razloga je vpil na naju, njegova žena Sandra, ki sem jo nekajkrat srečala, pa je vse mirno opazovala. Christiana močno pogrešava, a nama ne odgovarja na klice in čestitke za rojstni dan, ki mu jih pošiljava po elektronski pošti. Nekajkrat je celo zamenjal številko mobilnega telefona, da ga ne moreva poklicati. Da bi vedela, kako je videti, iščem njegove fotografije po svetovnem spletu, včasih, ko se fotografira s hčerko, pa lahko celo vidim, kako moja vnukinja raste. Če želim izvedeti, kaj se dogaja v njegovem življenju, moram brati časopise,« je po družinskem sporu izjavila njegova razočarana mama. S svojo družino zvezdnik torej nima nobenih stikov, precej drugačen pa je njegov odnos s Sandrino družino, na katero je močno navezan. Govori se, da je prav ob svoji ženi in njenih starših dojel, kaj sploh pomeni družina. Kako zelo spoštuje Sandro in njene korenine, med drugim dokazuje z vztrajanjem, da se njegova otroka naučita govoriti srbsko. Poleg tega z družino vsako leto za veliko noč obišče eno od pravoslavnih cerkva v Los Angelesu. »Živel sem uporniško življenje, snemal filme, a nisem imel doma. Potem pa sem na neki kalifornijski plaži spoznal Sibi in načela sva pogovor, v katerem je v meni vzbudila občudovanje. Ima sijajen pogled na življenje in razume moj pristop k igralstvu ter zasebnosti. Je moje skrivno orožje, zame je naredila veliko stvari, zaradi katerih sem se spremenil. Je zelo močna oseba in dojel sem, da najbolje ustvarjam, ko je v moji bližini,« je še dejal v enem od redkih intervjujev, v katerem je spregovoril o svojem zasebnem življenju.   

Objavljeno v reviji Vklop št. 1, 3. 1. 2019.