testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Spoznajte hollywoodske posvojiteljice ...

T. J., Vklop, 12.12.2018 20:01:58

Razlogi za posvojitev so različni: nekateri posvojitelji so žal neplodni, drugi nočejo, da bi na svoje potomce prenašali morebitne dedne bolezni, tretji bi radi nudili lepo življenje sirotam (iz držav tretjega sveta), obstajajo pa seveda tudi ženske, ki se bojijo, da zaradi poroda ne bi imele več brezhibne postave in da bi bila zaradi tega morda celo ogrožena njihova kariera. Kakorkoli že, vedno je lepo slišati, da se kdo odloči za posvojitev, zato vam predstavljamo nekaj slavnih žensk, ki si svoje razkošne domove delijo s posvojenimi otroki.

Delite na:
Spoznajte hollywoodske posvojiteljice ...
Sandra Bullock s posvojencema Louisom in Lailo Profimedia

Sandra Bullock

Januarja 2010, ko je bila še poročena z Jessejem Jamesom, je simpatična ameriška igralka, filmska producentka in dobrodelnica v svoj dom sprejela prisrčnega temnopoltega dojenčka Louisa Barda. Pet let pozneje je naznanila, da je posvojila še Lailo, ki je bila takrat stara tri leta in pol. Ljubko temnopolto deklico je širnemu svetu predstavila na naslovnici revije People. Otročka sta seveda izpopolnila njeno življenje.    

Denise Richards

Igralka in nekdanja manekenka se je v zakonu s težavnim igralcem Charliejem Sheenom razveselila dveh deklic, Sam in Lole Rose. Junija 2011 sta Denisini biološki hčerkici dobili družbo, saj je posvojila Eloise Joni, ki je srednje ime dobila po njeni mami. Ta je decembra 2007 umrla zaradi raka.

denise richards.jpg
Denise Richards s posvojenko Eloise Joni
Profimedia

Julie Andrews

Angleška igralka, pevka in pisateljica ter njen drugi mož, žal že pokojni ameriški filmski ustvarjalec Blake Edwards, nista mogla spočeti otroka, zato sta se odločila za posvojitev. V svoj ljubeč dom sta sprejela deklici iz vietnamske sirotišnice: leta 1974 Amy, leto dni pozneje pa še Joanno. Julie pa je čare materinstva izkusila že pred tem, saj je svojemu prvemu možu, angleškemu scenografu in kostumografu Tonyju Waltonu, leta 1962 povila Emmo Katherine, ki je danes igralka, gledališka režiserka ter avtorica knjig za otroke.

julie andrews.jpg
Julie Andrews s posvojenko
Profimedia

Mia Farrow

Slovita ameriška igralka, aktivistka in nekdanja manekenka je nesporna kraljica med hollywoodskimi posvojiteljicami. Posvojila je namreč kar deset otrok, a so trije, Tam, Lark in Thaddeus, žal že pokojni. Poleg tega je 73-letna zvezdnica, ki je bila poročena z legendarnim pevcem in igralcem Frankom Sinatro ter pianistom, dirigentom in skladateljem Andréjem Previnom, ponosna mamica štirih bioloških otrok. S Previnom ima dvojčka Matthewa in Sascho ter Fletcherja, Ronana pa je dobila v razmerju z dolgoletnim življenjskim sopotnikom, filmskim ustvarjalcem Woodyjem Allenom; znano je, da je Woody že od leta 1997 poročen s Soon-Yi Previn, Mijino posvojeno hčerko.

mia farrow.jpg
Mia Farrow s posvojenci
Profimedia

Angelina Jolie

Če je Mia Farrow hollywoodska kraljica, ko gre za posvojitve, je Angelina Jolie vsekakor princesa. Ameriška igralka, filmska ustvarjalka in dobrodelnica je svojega prvega otročka, takrat sedemmesečnega Maddoxa Chivana, iz sirotišnice v Kambodži posvojila leta 2002, tri leta pozneje je za zvezdničino veselje poskrbela šestmesečna Zahara Marley iz sirotišnice v Etiopiji, leta 2007 pa je s svojim takratnim življenjskim sopotnikom Bradom Pittom v svoj dom sprejela triletnega Paxa Thiena iz vietnamske sirotišnice. Poleg treh posvojenih otrok za Angelinino srečo skrbijo še trije biološki, ki jih je dobila z Bradom, Shiloh Nouvel ter dvojčka Knox Leon in Vivienne Marcheline.  

angelina jolie.jpg
Angelina Jolie z otroki
Profimedia

Calista Flockhart

Junakinja odvetniške serije Raztresena Ally je dokazala, da ženska, ki si želi otroka, za izpolnitev svoje želje ne potrebuje moškega. Ko je bila še samska, je posvojila Liama (leta 2001 je celo prisostvovala njegovemu rojstvu). Mladeniča, ki bo 1. januarja dopolnil 18 let, vzgaja s svojim možem, hollywoodskim zvezdnikom Harrisonom Fordom, s katerim je poročena od leta 2010.   

calista flockhart.jpg
Calista Flockhart s posvojencem Liamom
Profimedia

Sharon Stone

Privlačni svetlolaski družbo delajo trije fantje: leta 2000, ko je bila še poročena z novinarjem Philom Bronsteinom, je posvojila Roana Josepha, pet let pozneje se jima je pridružil Laird Vonne, leta 2006 pa je njeno srečo izpopolnil še Quinn Kelly. Igralka, filmska producentka in nekdanja manekenka je zelo ponosna na vse tri sinove, ki prav gotovo niso nič manj ponosni na svojo slavno mamico, ki je pri 60 letih še vedno videti izjemno.

sharon stone.jpg
Sharon Stone s posvojenci Quinnom, Lairdom in Roanom
Profimedia
Madonna

Kraljica popa je mamica prvič postala leta 1996, ko je svojemu tedanjemu izbrancu, igralcu Carlosu Leonu, povila deklico Lourdes Mario. Drugega otroka se je razveselila dve leti pozneje, ko je s tedanjim možem, angleškim filmskim ustvarjalcem Guyem Ritchiejem, dobila Rocca. Ker ima nadvse rada otroke, je pozneje posvojila še štiri. David, Mercy ter dvojčici Stelle in Estere prihajajo iz Malavija.  

madonna.jpg
Madonnini posvojenci
Profimedia

Katherine Heigl

Svetlolasa igralka, filmska producentka in nekdanja manekenka, najbolj znana po vlogi dr. Izzie Stevens v priljubljeni zdravniški seriji Talenti v belem, je s svojim možem, glasbenikom in igralcem Joshem Kelleyjem, leta 2009 odpotovala v Južno Korejo, kjer sta slavna zakonca posvojila deklico Naleigh. Mimogrede, iz Južne Koreje prihaja tudi Meg, Katherinina posvojena sestra. Tri leta pozneje sta zvezdnika posvojila še deklico Adalaide iz ZDA, decembra leta 2016 pa sta se razveselila biološkega otroka – luč sveta je ugledal Joshua Bishop Kelley mlajši.  

katherine heigl.jpg
Posvojenki Katherine Heigl
Profimedia

Charlize Theron

Tudi lepa južnoafriška igralka in filmska producentka je ponosna mamica dveh posvojencev. Marca 2012, ko je bila stara 36 let, jo je osrečil Jackson, tri leta pozneje pa še deklica August. Charlize, ki je devet let ljubila irskega stanovskega kolega Stuarta Townsenda, tabloidne stolpce pa polnila tudi z razmerjem s hollywoodskim zvezdnikom Seanom Pennom, se še nikoli ni sprehodila do oltarja.     

charlize theron.jpg
Charlize Theron s posvojencema Jacksonom in August
Profimedia

Nicole Kidman

Visokorasla avstralska filmska zvezdnica je v enajstletnem zakonu s kolegom Tomom Cruisom postala mamica dveh otrok: leta 1992 je v naročje vzela deklico Isabello Jane, tri leta pozneje pa še dečka Connorja Anthonyja. Leta 2001 sta se Nicole in Tom ločila, igralka pa je danes srečno poročena s country zvezdnikom Keithom Urbanom. Leta 2008 je Nicole povila deklico Sunday Rose, dve leti pozneje pa sta se s pomočjo nadomestne matere razveselila še ene deklice, ki sta ji nadela ime Faith Margaret.  

nicole kidman.jpg
Isabelle Cruise in Connor Cruise
Profimedia

Kristin Davis

Igralka, najbolj znana kot Brooke Armstrong iz serije Melrose Place in Charlotte York Goldenblatt iz serije Seks v mestu, si je leta 2011 izpolnila srčno željo: ker ni mogla dobiti biološkega otroka, je posvojila deklico Gemmo Rose. Dekletoma se je letos pridružil še posvojeni deček, čigar ime po zaslugi njegove zelo skrivnostne mamice še ni znano.  

kristin davis.jpg
Kristin Davis s posvojenko Gemmo Rose
Profimedia

Jamie Lee Curtis

Igralka, pisateljica in aktivistka, ki je že od leta 1984 poročena z igralcem, filmskim ustvarjalcem in glasbenikom Christopherjem Guestom, je ponosna mamica dveh posvojenih otrok: Annie se je rodila leta 1986, Thomas pa deset let pozneje. Jamie na rdečo preprogo rada pride s svojima otrokoma, ki skrbita za to, da je vedno nasmejana do ušes.  

jamie lee curtis.jpg
Jamie Lee Curtis s posvojencema Annie in Thomasom
Profimedia

Cate Blanchett

Avstralska igralka in gledališka režiserka je od leta 1997 poročena z dramaturgom in filmskim ustvarjalcem Andrewem Uptonom, s katerim vzgaja štiri otroke: Dashiell John, Roman Robert in Ignatius Martin so njuni biološki otroci, Edith Vivian Patricio pa sta posvojila marca 2015. Cate je nekoč izjavila, da sta si z možem že vse od rojstva prvega sina želela posvojiti otroka.   

cate blanchett.jpg
Cate Blanchett, Andrew Upton in posvojenka Edith Vivian Patricia
Profimedia

Objavljeno v reviji Vklop št. 49, 6. 12. 2018.