Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kdo je sledil Lini Kuduzović?

Eva Jandl, Vklop, 15.05.2018 17:01:35

Slovenka Mia Guček se je letos prebila med najboljših šest v oddaji Nemčija išče superzvezdo. Ni pa edina, ki se je podala v lov na priložnosti v tuji šovov.

Delite na:
Kdo je sledil Lini Kuduzović?
Lina Kuduzović je bila prva zmagovalka slovenskih Talentov. Revija Vklop

Slovenka Mia Guček se je letos prebila med najboljših šest v oddaji Nemčija išče superzvezdo (Deutschland sucht den Superstar) na televiziji RTL. Ni pa edina iz Slovenije, ki se je podala v lov na priložnost za izpolnitev sanj v katerega od tujih šovov, kjer je v primerjavi s Slovenijo gledalcev celo desetkrat več, toliko večja pa je tudi denarna nagrada za zmagovalca.

4_big.jpg
Mia Guček navdušuje nemško občinstvo; čeprav še pred enim letom skoraj ni znala nemško.
Osebni arhiv

Ravno Mia Guček je tista, ki se pri nas ni preizkusila na nobenem od šovov, ampak je odšla naravnost v Nemčijo uresničit svoje glasbene sanje. Koprčanka se sicer ni nikoli učila petja, a ji je uspelo nemško žirijo šova Nemčija išče superzvezdo na televiziji RTL prepričati s svojim glasom, stasom in mladostjo. Dieter Bohlen, ki se ga morda spomnite iz skupine Modern Talking, danes pa je uspešen producent, je našo Mio oklical za šlager princeso. »Nikoli nisem pričakovala, da bom med več kot 40 tisoč kandidati prišla med najboljših šest. Zelo sem vesela in ponosna, da mi je uspelo priti tako daleč, seveda pa se tudi zmage ne bi branila,« pravi Mia, ki tekmuje za nagrado pol milijona evrov. »Oddaja Nemčija išče supervezdo se mi zdi odlična odskočna deska za uspešno glasbeno kariero. Poleg tega, da tedensko dobivaš nasvete in komentarje uspešnih glasbenikov, ki sedijo za žirantsko mizo, vsakodnevno dobivaš več oboževalcev, saj je to ena najbolj gledanih nemških oddaj. Že lani sem si pogledala nekaj oddaj iz prejšnjih sezon in takoj sem začutila, da je to prava stvar zame.« Povedala je še, da bo po končani oddaji ostala in nadaljevala svojo glasbeno kariero v Nemčiji. Mia se je v Nemčijo odpravila prav zato, da bi opozorila nase; do šova je skoraj vse leto delala kot natakarica v restavraciji, kjer je stregla čevapčiče in pleskavice.

Lina Kuduzović v švicarskem The Voice Kids

Zmagovalka šova Slovenija ima talent 2010 Lina Kuduzović se je na avdiciji predstavila s pesmijo I Will Always Love You (Whitney Houston), v finalu oddaje v Hali Tivoli pa je zapela pop balado The Power of Love, ki jo v izvirniku izvaja Jennifer Rush, in z njo osvojila največ glasov gledalcev. Leta 2012 se je njena družina preselila v Egerkingen v Švici, Lina pa je nadaljevala z opozarjanjem nase v tujih glasbenih šovih. Leta 2015 je sodelovala v tretji sezoni šova Švica ima talent, kjer je s skladbo Footprints in the Sand Leone Lewis prišla neposredno v polfinale. Tekmovanje je končala v finalu med petimi najboljšimi. Sodelovala je tudi na otroški Evroviziji leta 2015 v Sofiji v Bolgariji, Sloveniji pa je s pesmijo Prva ljubezen (First Love) prvič v zgodovini Evrovizije prislužila tretje mesto. Lansko leto se je udeležila nemške različice šova The Voice Kids. Na »slepi« avdiciji se je predstavila s pesmijo Hurt Christine Aguilera in si za mentorja izbrala Marka Forsterja. V neposrednem boju (Battle Round) je premagala Kayana in Ashley (prav tako iz Forsterjeve ekipe); vsi trije so zapeli The Greatest (Sia). V polfinalu je ponovno nastopila s Hurt in mentor Mark Foster jo je izbral za finale. V finalu je zapela If I Were a Boy (Beyoncé), kar pa žal ni bilo dovolj za zmago.

maja založnik.png
Maja Založnik se je preizkusila v kopici šovov talentov, nazadnje v nemškem The Voice, kjer je izpadla na tretji stopnji tekmovanja.
Revija Vklop

Maja Založnik v nemškem The Voice

Založnikova se je že doma preizkusila v številnih pevskih šovih: Karaoke, Popstars, Bitka talentov, Bodi idol, Supernova, Slovenija ima talent. Leta 2014 je tekmovala v četrti sezoni nemškega šova The Voice of Germany. Po uspešno prestali »slepi« avdiciji (You're Nobody Till Somebody Loves You) jo je v svojo ekipo vzel Samu Haber, pevec finske zasedbe Sunrise Avenue. Na drugi stopnji (Battle Round) je v dvoboju premagala Floriano Imeri; obe sta peli Maps Maroon 5. Samu jo je povabil v Helsinke, kjer je spoznala preostale člane skupine in z njimi nastopila v klubu On the Rocks. Izpadla je na tretji stopnji tekmovanja (Knockouts), za katero je izbrala I Just Want to Make Love to You Ette James. Za vstopnico v oddaje v živo se je potegovala s Shady Sheha in Katrin Ringling; njihov mentor Samu Haber se je odločil za slednjo. »Za nemški The Voice sem se odločila, ker sem že bila na osmih različnih šovih v Sloveniji. Z vsako avdicijo sem želela opozoriti nase in jim pokazati, da nisem muha enodnevnica in da ustvarjam. V Sloveniji je težko biti opažen, zato sem si rekla, da bom srečo poskusila v Nemčiji, saj mi njihov jezik ne predstavlja ovire. Te šove sem v preteklosti redno spremljala in sem se večkrat spraševala, kako bi bilo, če bi nekega dne stala na tem odru. Najprej sem šla pogledat le iz radovednosti, kako je videti, nato pa sem zbrala pogum in se prijavila,« je takrat povedala o svoji glasbeni dogodivščini.

anja kotar.png
Začela je na slovenskem X Factorju, nazadnje pa se je udeležila šova Ameriški idol.
Revija Vklop

Anja Kotar v Ameriškem idolu

Glasba in ples Anjo Kotar spremljata že od otroštva. Skozi leta se je udeležila več narodnih in mednarodnih klavirskih tekmovanj, na katerih je bila večkrat nagrajena. Klavirja ni igrala le kot solistka, ampak je bila tri leta tudi del tria Allegria. Leta 2012 se je prijavila na slovenski X Factor. Čeprav je na avdiciji pred sodniki navdušila s svojo izvedbo, zaradi svoje starosti – bilo ji je komaj 14 let – ni napredovala v naslednji krog. Istega leta se je z družino preselila v San Jose v Kaliforniji. Tam se je udejstvovala na področju glasbenega gledališča in džeza, lani pa so jo povabili v šov Ameriški idol. »Ko so me producenti iz televizijske hiše ABC povabili k sodelovanju v novi, prenovljeni sezoni Ameriškega idola, sem bila zelo navdušena. Oddaja je namreč tukaj med ljudmi zelo priljubljena in ima na desetine milijonov gledalcev, saj je pravzaprav začela format pevskih tekmovanj in ustvarila kar nekaj zvezd. Po drugi strani pa sem se zavedala, da je konec koncev to le resničnostni šov. Ljudje vedo, da je Amerika ogromna in da je velik uspeh, če nekdo pride med peščico ljudi, ki jih predstavijo na nacionalni televiziji. Ker sem edina tekmovalka iz San Joseja in širše Bay Aree (San Francisco, Oakland), kjer skupaj živi več kot deset milijonov ljudi, je z mano stik navezalo že veliko ljudi samo zato, ker so videli mojo predstavitev na televiziji. Vesela in počaščena sem, da lahko na nacionalni televiziji predstavljam svojo ameriško regijo in hkrati Slovenijo,« je povedala za revijo Zarja.

acrobatics 1.png
Nase sta opozorila na slovenskih Talentih, nato pa nadaljevala in nastopila še v šovih talentov Nemčije, Španije … ter zdaj še Belgije.
Revija Vklop

Filip Kržišnik in Blaž Slanič treseta belgijske Talente

Akrobata, ki nastopata tudi pod imenom FB Acrobatics, sta nase opozorila v šovu Slovenija ima talent. Nato sta 26-letni Filip in 28-letni Blaž lani navdušila še sosede: v hrvaškem šovu Supertalent sta prišla v finale, kjer sta točko poklonila vsem gasilcem sveta. Uspeh jima je dal pogum in zagon za naprej, saj nastopata po vsej Evropi. »Bila sva v Avstriji, Nemčiji, Španiji, Švici, Španiji, Franciji, Rusiji, Italiji, Srbiji, Angliji in na Madžarskem. Uspeha in možnosti nastopov v tujini sva vesela, saj sva pridno delala, vztrajala in se trudila,« pravi Filip. Za velika uspeha si štejeta tudi to, da sta nastopala z znanim cirkusom Cirque du Soleil in da sta člana ekipe People are Awesome. Sicer pa sta poleg šova slovenskih in hrvaških talentov nastopila še v šovih talentov Nemčije, Španije ter zdaj še Belgije. Prav z zadnjim nastopom v Beligija ima talent sta zvezdniško žirijo osupnila s svojo točko, da so ju soglasno poslali v finale, nabito polna dvorana pa jima je namenila stoječe ovacije. Na to, kako se bosta odrezala, pa bomo morali še malo počakati.

Preberite tudi: Nicolas Cage se poslavlja. Kliknite TUKAJ!