Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Slavni modni oblikovalci oblačijo samo suhice

T. J., Vklop, 19.02.2019 20:00:00

Spoznajte slavne dame, ki jih uveljavljena oblikovalska imena zaradi telesnih mer, ki menda ne ustrezajo hollywoodskemu standardu lepote, nočejo oblačiti ...

Delite na:
Slavni modni oblikovalci oblačijo samo suhice
Bebe Rexha Profimedia

Bebe Rexha

»Številni me nočejo obleči, ker sem premočna. Če je konfekcijska številka 38 ali 40 za vas prevelika, potem si niti ne želim nositi vaših oblek. S tem dejanjem ste sporočili, da ženske, ki imajo navedeni konfekcijski številki, niso lepe in ne morejo nositi vaših kreacij.

Vsem tistim, ki so rekli, da sem obilna in da ne morem nositi njihovih oblek, lahko rečem samo: je…e se,« je bila ostra 29-letna ameriška glasbenica in glasbena producentka albanskih korenin Bebe Rexha. Ker je to povedala tik pred podelitvijo prestižnih glasbenih nagrad grammy, je njena izjava seveda glasno odmevala v medijih. Najpomembnejše pa je, da so njene besede padle na plodna tla, saj so ji nekateri modni oblikovalci kmalu po tem ponudili sodelovanje.  

Beyoncé

beyonce.jpg
Beyonce
Profimedia

Zveni sicer neverjetno, a težave pri iskanju primernih dizajnerskih oblek je imela tudi vplivna glasbenica, igralka in glasbena producentka Beyoncé. Danes se modni oblikovalci sicer grebejo, da bi lahko skrojili obleko po njenih merah, a resnici na ljubo ni bilo vedno tako. »Ko sem še nastopala s skupino Destiny's Child, znani modni oblikovalci niso hoteli oblačiti temnopoltih deklet z vasi. Nismo si mogle privoščiti visoke mode, mojo mamo pa so zavrnili v vseh trgovinah v New Yorku. No, potem pa je izkoristila svojo nadarjenost in se lotila šivanja naših kostumov in tudi toalet,« je težave, ki jih je imela na začetku kariere, razkrila 37-letna zvezdnica.    

Megan Mullally

megan mullally.jpg
Megan Mullally
Profimedia

Tudi 60-letni igralki, pevki in komedijantki Megan Mullally, ki jo najbolje poznamo po vlogi Karen Walker v NBC-jevi humoristični seriji Will in Grace, težave z modnimi oblikovalci niso tuje. Nekoč je brez dlake na jeziku javno povedala, da ji nočejo pošiljati oblek, ampak jih mora sama naročati na spletu. Ne boste verjeli, a zavrnili so jo tudi pred letošnjo podelitvijo nagrad SAG, ki jo je celo vodila!

Hayden Panettiere

hayden panettiere.jpg
Hayden Panettiere
Profimedia

Čeprav velja nepisano pravilo, da si vsak modni oblikovalec izbere eno zvezdo, ki jo obleče za podelitev nagrad zlati globus, se igralka, model, pevka in aktivistka Hayden Panettiere na to ni ozirala in se je namenila po nakupih … Obiskala je butik slovitega modnega oblikovalca Toma Forda in si omislila obleko, ki ji je bila všeč. Njena poteza se je številnim zdela neprimerna, Tom, ki je bil seveda navdušen nad njo, pa ji je javno sporočil, da je v izbrani kreaciji videti čudovito. Kakorkoli že, 29-letna nekdanja zaročenka nekdanjega boksarskega šampiona Vladimirja Klička se je za to potezo odločila na podlagi slabih izkušenj, ki jih je imela z modnimi oblikovalci.   

Rachel Bloom

rachel bloom.jpg
Rachel Bloom
Profimedia

»Težko je najti kreacijo, ker nimam najmanjše konfekcijske številke, ki jo oblikovalci navadno ponujajo. Ker si v finančnem smislu lahko privoščim dizajnerske 'cunjice', pa je lažje, saj po dolgotrajnem iskanju vendarle najdem nekaj zase,« je pojasnila igralka, glasbenica in komedijantka Rachel Bloom, ki je morala pred dvema letoma kupiti 3500 dolarjev vredno obleko s podpisom slovite modne znamke Gucci. Zakaj? Zato, ker je niso hoteli posoditi nekomu, ki nosi njeno konfekcijsko številko! »Sama sem si kupila to obleko, ker mi je v Gucciju niso hoteli posoditi,« je na podelitvi emmyjev povedala 31-letnica. Čeprav je s tem razkritjem marsikoga šokirala, se sama ni pretirano vznemirjala zaradi tega. Nasprotno, celo pošalila se je z izjavo, da to ni nič hudega, saj bo pozneje obleko lahko prodala: »Že prej sem imela težave z izposojanjem dizajnerskih oblek, ker ne nosim velikosti, ki je le za suhice. Večina oblikovalcev svoje obleke posoja samo suhicam, ki se stlačijo v velikost 0 ali 2, dekleta, kot sem jaz, pa imajo čedalje pogosteje težave, ko iščejo primerne svečane toalete. Grajena sem normalno, torej nisem debela, kadar stojim ob manekenki, pa sem videti predebela.«      

Jennifer Hudson

jennifer hudson.jpg
Jennifer Hudson
Profimedia

Potem ko je izgubila več kot 36 kilogramov, je pevka in igralka Jennifer Hudson odkrila povsem nov svet. »Res je, da so se mi po izgubi kilogramov ponudile številne nove priložnosti. Odprl se mi je nov svet, za katerega prej sploh nisem vedela, da obstaja. Nisem imela pojma, kaj zamujam. Kar naenkrat te hočejo vsi oblikovalci oblačiti. Ponujajo ti torbice, čevlje, obleke …« je razliko med »pred tem« in »po tem«, ko gre za odnos modnih oblikovalcev do zvezdnikov, pojasnila 37-letna Jennifer.

Bryce Dallas Howard

bryce dallas howard.jpg
Bryce Dallas Howard
Profimedia

Igralka in režiserka Bryce Dallas Howard je javno spregovorila o tem, kako dizajnersko oblačenje funkcionira v hollywoodskem svetu. »Če ne ustrezaš reprezentativni velikosti po njihovih standardih ali če nimaš neposredne povezave z oblikovalci, boš težko našel kaj primernega v svoji velikosti, ker preprosto ni dostopno,« je dejala 37-letna rdečelaska, ki se je po neprijetnih izkušnjah odločila, da bo pred pomembnimi dogodki kar sama obiskovala butike z znanimi modnimi znamkami in si kupila tisto, kar ji bo pač všeč.

Danielle Brooks

danielle brooks.jpg
Danielle Brooks
Profimedia

Ko je treba najti primerne obleke za glamurozne dogodke, ima težave tudi igralka in pevka Danielle Brooks, najbolj znana po vlogi Tashe 'Taystee' Jefferson v Netflixovi seriji Oranžna je nova črna: »Zaradi tega imaš občutek, da si manj vreden. Res ni zabavno, če je edino, kar lahko najdeš v svoji velikosti, vedno črne ali temnomodre barve,« je potožila 29-letna Američanka.

Dascha Polanco

dascha polanco.jpg
Dascha Polanco
Profimedia

Slovita dizajnerska imena je zaradi diskriminacije pred nedavnim okrcala tudi Daniellina soigralka Dascha Polanco. Igralka, ki se je pred 36 leti rodila v Dominikanski republiki, je dejala: »Razumem, da tako deluje njihov posel, a sem kljub temu šokirana. Moji prijatelji so iskreni do mene in mi odkrito povedo, da nimam proporcev, ki jih terjajo oblikovalci, in da se moram sprijazniti s tem ali pa potrpežljivo graditi odnos z njimi, da si bom nekega lepega dne morda celo zaslužila obleko s podpisom.«

Melissa McCarthy

melissa mccarthy.jpg
Melissa McCarthy
Profimedia

Travmatično izkušnjo je z javnostjo delila tudi igralka, filmska ustvarjalka in komedijantka Melissa McCarthy. »Nisem mogla najti obleke za oskarje. 'Obletela' sem pet, šest oblikovalcev in vsi po vrsti so me zavrnili, ker nobeden nima kreacije v moji številki,« je v svojem slogu povedala 48-letna Melissa, ki se je ravno zaradi tega odločila, da se bo kar sama lotila oblikovalskega posla. Prepričana je namreč, da se smisel in ljubezen do mode ne končata, če nosiš konfekcijsko številko 44.    

Objavljeno v reviji Vklop št. 6, 7. 2. 2019.