900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Seth MacFarlane: Sram me je, da sodelujem s pristransko TV-mrežo Fox

Tadeja Ivančič, 15.07.2018 20:00:43

44-letnega scenarista, animatorja in igralca je močno razjezila izjava voditelja konservativnega programa Fox News Tuckerja Carlsona.

Delite na:
Seth MacFarlane: Sram me je, da sodelujem s pristransko TV-mrežo Fox
GQ

44-letnega scenarista, animatorja in igralca je močno razjezila izjava voditelja konservativnega programa Fox News Tuckerja Carlsona, ki je gledalcem dejal, naj ne verjamejo nobenim drugim poročanjem razen tistim, ki pridejo z mreže v lasti medijskega mogotca Ruperta Murdocha. »Če bi radi razumeli, kaj se v resnici dogaja v naši državi, vedno predvidevajte nasprotno od tistega, kar vam povedo velike TV-mreže,« je za svojo televizijo navijal Carlson. Seth se je na besede slednjega nemudoma odzval na Twitterju, čeprav je tvegal jezo matične TV-hiše, ki dejansko predvaja vse njegove serije: The Orville, Družinski človek, American Dad, v preteklosti še The Cleveland Show. »Z drugimi besedami,« se je Seth obregnil ob Tuckerjeve besede, »ne razmišljajte kritično, ne prisluhnite različnim virom in, na splošno, ne uporabljajte svojih možganov, marveč slepo sledite televiziji Fox News. To je eno veliko sr****, zaradi katerega me je sram, da delam za to podjetje.« Kmalu zatem se je na njegove besede odzval Michael Tammero, podpredsednik Fox News, in ga na Twitterju zbodel z besedami: »In vendar … Ni te tako zelo sram, da bi se odpovedal denarju, ki ga dobivaš od nas, mar ne?«

Seth, ki se je javno opredelil za liberalca, se na bodico ni odzval, je pa daroval 2 milijona dolarjev ameriški neodvisni medijski organizaciji NPR, ki združuje več kot tisoč neodvisnih radijskih postaj, 500 tisoč pa je namenil neposredno losangeleški radijski postaji KPCC, ki je del mreže NPR. Z darovanim denarjem naj bi podprli NPR-jevo novinarsko mrežo, ki združuje 1800 novinarjev po vsem svetu.

Preberite tudi: Sanjska poroka na Mauritiusu - Mateja Ropoša po novem Dežman. Kliknite TUKAJ!