Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Zabavnik se vrača!

Ekipa Zabavnika, 12.01.2019 20:01:13

Tisti, ki so odraščali v nekdanji Jugoslaviji, imajo kar nekaj lepih spominov na svoje otroštvo. Takrat seveda ni bilo osebnih računalnikov, spleta in družbenih omrežij, so pa bili drugi načini obveščanja tedanje generacije in seveda komuniciranja med njimi. Res je, da niso imeli spleta, pa tudi televizijskih programov je bilo bolj malo, a so imeli druga okna v svet, skozi katera so gledali z veliko radovednosti.

Delite na:
Zabavnik se vrača!
Prva slovenska številka Politikinega Zabavnika je izšla leta 1973 Zabavnik

Eno od teh oken v svet je bil legendarni Politikin Zabavnik. Prav zares mu lahko rečemo legenda, saj ga nikoli nismo pozabili ... Zdaj je prišel čas, da ga predstavimo novim generacijam in na neki način skušamo odpreti alternativno okno v svet – ne samo na spletu, temveč tudi na papirju nekoč izjemno uspešnega Zabavnika.

Rodil se je pred 2. svetovno vojno

Politikin Zabavnik je imel v državah nekdanje Jugoslavije kultni status. Prva številka Zabavnika je izšla še pred drugo svetovno vojno, 28. februarja leta 1939.

politikin-zabavnik-feb-28-1939-1st.jpg
Prva številka Zabavnika je izšla leta 1939.
PR

Med pretresljivimi leti grozovite druge svetovne vojne Zabavnik (razumljivo) ni izhajal, takoj po vojni pa so spet zagnali tiskarske stroje in priljubljena revija je naprej razveseljevala ljudi, ki so bili po krutih vojnih letih željni zanimivih in aktualnih novic, zabave, sprostitve ter smeha. Prva slovenska različica uspešne revije je na slovenske trgovske police prišla leta 1973. V Sloveniji je Zabavnik izhajal vse do leta 1989 ...

POLITIKIN ZABAVNIK SE NA PRODAJNA MESTA V SLOVENIJI VRAČA 31. JANUARJA!

vesna.jpg
Poleg pustolovskih in humorističnih je Zabavnik objavljal tudi najstniške stripe. Eden takih je bil strip Vesna.
Zabavnik

Poučno in zabavno 

Vsebine, ki so bile v Politikinem Zabavniku, so bile poučne, zabavne, informativne, skratka primerne za vso družino. Rdeča nit Zabavnika je bila poleg teh pozitivno naravnanih vsebin strip. Tako lahko najdemo veliko zanimivih stripov, ki so primerni za mlajše in starejše bralce. »Nova« slovenska različica sledi tradiciji; nov Politikin Zabavnih vsebuje vse zgoraj našteto, vendar je obogaten z dodatnimi vsebinami. Skratka, v novem Zabavniku vas čakajo vsebine, s katerimi se bo lahko zabavala vsa družina!

zabavniktito.jpg
Zabavnik, ki je izšel v času Titove smrti, je bil povsem črno-bel in brez kakršnegakoli stripa.
Zabavnik

POLITIKIN ZABAVNIK SE NA PRODAJNA MESTA V SLOVENIJI VRAČA 31. JANUARJA!

Pobrskali smo tudi po zgodovini Zabavnika, pri tem nam je pomagal tudi izjemni slovenski stripar, gospod Iztok Sitar, ki ima v svoji osebni zbirki tudi kup Zabavnikov. O Zabavniku je namreč napisal kar nekaj člankov za različne časopise, njegovo zgodovino pa je detajlno opisal v Zgodovini slovenskega stripa 1927‒2017.