jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 18. januarja

duhovna ženska Petisvet.si

Če veste to, vidite v človeka skozi barve!

sneg, novo mesto1 Svet24.si

FOTO: Ponekod po Sloveniji močno sneži. ...

Amanda Mlakar in Vid Valič Svet24.si

Komik spregovoril o materinem raku

Kesha Najstnica.si

Znana pevka delila pomembno sporočilo

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

Zabava

Se ga spomnite?

Ekipa Zabavnika, 12.01.2019 20:01:13

Tisti, ki so odraščali v nekdanji Jugoslaviji, imajo kar nekaj lepih spominov na svoje otroštvo. Takrat seveda ni bilo osebnih računalnikov, spleta in družbenih omrežij, so pa bili drugi načini obveščanja tedanje generacije in seveda komuniciranja med njimi. Res je, da niso imeli spleta, pa tudi televizijskih programov je bilo bolj malo, a so imeli druga okna v svet, skozi katera so gledali z veliko radovednosti.

Delite na:
Se ga spomnite?
Politikin Zabavnik PR

Eno od teh oken v svet je bil legendarni Politikin Zabavnik. Prav zares mu lahko rečemo legenda, saj ga nikoli nismo pozabili ... Zdaj je prišel čas, da ga predstavimo novim generacijam in na neki način skušamo odpreti alternativno okno v svet – ne samo na spletu, temveč tudi na papirju nekoč izjemno uspešnega Zabavnika.

Rodil se je pred veliko vojno

Politikin Zabavnik je imel v državah nekdanje Jugoslavije kultni status. Prva številka Zabavnika je izšla še pred drugo svetovno vojno, 28. februarja leta 1939. Med pretresljivimi leti grozovite druge svetovne vojne Zabavnik (razumljivo) ni izhajal, takoj po vojni pa so spet zagnali tiskarske stroje in priljubljena revija je naprej razveseljevala ljudi, ki so bili po krutih vojnih letih željni zanimivih in aktualnih novic, zabave, sprostitve ter smeha. Prva slovenska različica uspešne revije je na slovenske trgovske police prišla leta 1974. V Sloveniji je Zabavnik izhajal vse do leta 1989 ...

zabavnik_naslovka3.jpg
Politikin Zabavnik
PR

Poučno in zabavno 

Vsebine, ki so bile v Politikinem Zabavniku, so bile poučne, zabavne, informativne, skratka primerne za vso družino. Rdeča nit Zabavnika je bila poleg teh pozitivno naravnanih vsebin strip. Tako lahko najdemo veliko zanimivih stripov, ki so primerni za mlajše in starejše bralce. »Nova« slovenska različica sledi tradiciji; nov Politikin Zabavnih vsebuje vse zgoraj našteto, vendar je obogaten z dodatnimi vsebinami in ugankarskimi stranmi, na katerih boste lahko reševali križanke, možgančke urili z zapletenimi rebusi, sudokuji in podobnim. Tudi nagradnih iger ne bo primanjkovalo. Skratka, v novem Zabavniku vas čakajo vsebine, s katerimi se bo lahko zabavala vsa družina!

Več v reviji Vklop št. 1, 3. 1. 2019.