900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Vse najboljše, Ringo Starr!

kl, 07.07.2020 17:50:43

Bobnar legendarnih Beatlov praznuje 80 let.

Delite na:
Vse najboljše, Ringo Starr!
Ringo Starr splet

"Imam velikanski rojstni dan, star bom 80 let," je dejal Ringo, "vendar ga bom praznoval drugače, kot v zadnjih 12-ih letih, ko smo opoldne obeležili trenutek ljubezni in miru."

Tokrat ob zdaj že tradicionalno praznovanje njegovega rojstnega dne potekalo preko spleta. Že od leta 2008 namreč obeležuje svoj rojstni dan s koncertom, imenovanim "Mir in ljubezen" ("Peace & Love"). Začelo se je v Hard Rock klubu v Chicagu, kamor je bilo povabljenih 100 ljudi, zdaj pa koncert prirejajo kar v 27-ih državah, z epicentrom na velikem odru v Hollywoodu, kjer nekdanji bobnar Beatlesov s prijatelji igra pred stotinami ljudi. Letošnji koncert je zaradi epidemije Covid-19 moral odpovedati.

Virtualni koncert se bo začel ob 5h popoldne po pacifiškem času (ob 2h zjutraj po našem), na njem pa bodo sodelovali njegov nekdanji glasbeni kolega Paul McCartney, Joe Walsh, Ben Harper, Sheryl Crow, Gary Clark Jr., in Sheila E. Izkupiček od koncerta pa je Ringo namenil gibanju Black Lives Matter ter fundacijam Davida Lyncha, WaterAid in MusiCares.

Ringo, ki je z ženo Barbaro poročen že 39 let in je dedek osmim vnukom, ima pa tudi že prvega pravnuka, je še vedno aktiven na glasbeni sceni. Z bandom All-Stars, ki ga je ustanovil leta 1989, nastopa vsaj na dveh koncertih letno, "Smo v krasnem poslu, v katerem se nam ni treba upokojiti, pač pa nadaljujemo, dokler bo šlo. In načrtujem, da bom delal še krepko preko 80-ih," pravi Ringo.