ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Vse najboljše, Ringo Starr!

kl, 07.07.2020 17:50:43

Bobnar legendarnih Beatlov praznuje 80 let.

Delite na:
Vse najboljše, Ringo Starr!
Ringo Starr splet

"Imam velikanski rojstni dan, star bom 80 let," je dejal Ringo, "vendar ga bom praznoval drugače, kot v zadnjih 12-ih letih, ko smo opoldne obeležili trenutek ljubezni in miru."

Tokrat ob zdaj že tradicionalno praznovanje njegovega rojstnega dne potekalo preko spleta. Že od leta 2008 namreč obeležuje svoj rojstni dan s koncertom, imenovanim "Mir in ljubezen" ("Peace & Love"). Začelo se je v Hard Rock klubu v Chicagu, kamor je bilo povabljenih 100 ljudi, zdaj pa koncert prirejajo kar v 27-ih državah, z epicentrom na velikem odru v Hollywoodu, kjer nekdanji bobnar Beatlesov s prijatelji igra pred stotinami ljudi. Letošnji koncert je zaradi epidemije Covid-19 moral odpovedati.

Virtualni koncert se bo začel ob 5h popoldne po pacifiškem času (ob 2h zjutraj po našem), na njem pa bodo sodelovali njegov nekdanji glasbeni kolega Paul McCartney, Joe Walsh, Ben Harper, Sheryl Crow, Gary Clark Jr., in Sheila E. Izkupiček od koncerta pa je Ringo namenil gibanju Black Lives Matter ter fundacijam Davida Lyncha, WaterAid in MusiCares.

Ringo, ki je z ženo Barbaro poročen že 39 let in je dedek osmim vnukom, ima pa tudi že prvega pravnuka, je še vedno aktiven na glasbeni sceni. Z bandom All-Stars, ki ga je ustanovil leta 1989, nastopa vsaj na dveh koncertih letno, "Smo v krasnem poslu, v katerem se nam ni treba upokojiti, pač pa nadaljujemo, dokler bo šlo. In načrtujem, da bom delal še krepko preko 80-ih," pravi Ringo.