900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Razkrivamo zanimivosti s snemanja druge sezone serije Truplo

Teja Pelko, 22.07.2019 18:00:00

Ena izmed najbolj priljubljenih serij na VOYO bo kmalu dobila nadaljevanje. Da jo boste lažje dočakali, smo ustvarjalce prosili, naj nam zaupajo nekaj podrobnosti in z veseljem so nam ustregli.

Delite na:
Razkrivamo zanimivosti s snemanja druge sezone serije Truplo
Vesna Kuzmić je v novi sezoni dobila novega partnerja - Pera Martića. Urša Premik

»Nadaljevanja vedno želijo biti večja in boljša, seveda pa je to velik izziv. Gledalci imajo zdaj ustvarjena pričakovanja in želijo najmanj toliko kot lani, če ne več. Druga sezona je neke vrste potrditev, da si prvič delo opravil dobro in da si vsi želijo še več. Zato smo letos sezono podaljšali z osem na deset epizod, prav tako pa smo razširili igralsko zasedbo, dodali smo sedem novih likov,« nam je zaupala ena od producentk serije Sanja Raičević.

Truplo 5
Serijo so posneli v 26 snemalnih dnevih, od tega 23 v Sloveniji in 3 v tujini.
ekipa serije Truplo

Kako nestrpno oboževalci čakajo na serijo, pričata podatka, da jih je med snemanjem na avtobusu skupina voznikov napadla, kdaj pride naslednja sezona, ker vsi že komaj čakajo nanjo, in da so se vsakič, ko je Pero Martić objavil story na družbenih omrežjih s snemanja, začeli okrog lokacij voziti in ga iskati njegovi oboževalci, no, največkrat so jih vozile njihove mame.

Truplo 7
Ekipa med gledanjem svojega dela.
ekipa serije Truplo

Truplo 8
Edin Latić in Chorchyp
ekipa serije Truplo

Serijo so posneli v 26 snemalnih dnevih, od tega 23 v Sloveniji in tri v tujini. Z vremenom so imeli kar srečo, saj jim kljub dežju, ki je padal ves maj, ni bilo treba prestaviti niti enega snemanja, manj pa jim je bil naklonjen veter, saj jim zaradi njega ni uspelo zamegliti gozda z umetno meglo.

V drugi sezoni so se seriji Truplo pridružili novi obrazi: Saša Dončić, Chorchyp, Tina Gorenjak, Pero Martić, Špela Rojec, Tibor Baiee, Gorka Berden in Peter Frankl. Z njimi pa niso ravno ravnali v rokavicah. Chorchyp jo je namreč v borilni sceni s Picijem odnesel s presekano ustnico in modricami. V modricah so bili tudi Pero Martić, Edo in Pici (temu so jih sicer samo narisali), glavni pretepač serije pa je en teden šepal. V drugi sezoni bomo videli tudi najdaljši koreografiran pretep na slovenski televiziji, v enem prizoru zadnje epizode pa bomo na finalnem obračunu videli kar 12 igralcev. Ustvarjalci napovedujejo, da bo šlo za bitko kot v Igri prestolov.

Truplo 2
V drugi sezoni sta se seriji med drugim pridružila Saša Dončić in Chorchyp.
Urša Premik

»Človek bi mislil, da bomo na naših snemanjih imeli težave s policijo, ampak ne samo da jih nismo imeli, en dan so nas še odprtih rok gostili na PP Škofja Loka, kjer smo cel dan snemali v njihovih prostorih,« so nam zaupali producenti serije Sanja Raičević, Luka Štigl in Sebastjan Oblak.

So pa letos imeli težave z nekaterimi igralci, ki niso želeli prebrati cele zgodbe, da si ne uničijo gledalske izkušnje, ker so postali preveliki navdušenci nad serijo. Kljub temu pa so svoje delo opravili z odliko. Dva sta na Vrhniki celo tako prepričljivo odigrala prepir med zakoncema, da je morala lastnica lokacije še en teden miriti sosede, da je pri njih doma vse v redu.

Truplo 6
Skupno bo v seriji 96 scen in 48 lokacij.
ekipa serije Truplo

In kako je bilo novim likom vstopiti v že utečeno ekipo? »Ekipo sem poznal in zato mi je bilo lažje. Serija Truplo je zame nova izkušnja in vesel sem, da sem imel priložnost biti del te ekipe. Energija na snemanju je bila odlična in vzdušje fenomenalno,« je za Vklop Stop dejal Pero Martić. Vesna Kuzmić, ki upodablja kriminalistko Tomšič, pa je o svojem novem partnerju povedala: »Najlepša izkušnja je na snemanju spoznati nove ljudi. Pero je zelo pozoren partner s karizmo, ki jo občudujem in ki je nalezljiva. Druga sezona bo prav tako v znamenju tega, da smo produkcijsko naredili korak naprej, več je bilo različnih lokacij, več je akcije, več je novih likov. Liki iz prve sezone so se razvili, šli naprej in mislim, da bo tudi gledalcem zanimivo spremljati, kakšne spremembe so doživeli.« Chorchyp je bil počaščen, da so ga povabili k sodelovanju v seriji.

Truplo 3
Nova sezona bo na VOYO na ogled jeseni.
Urša Premik

»Od nekdaj sem si želel igrati v slovenski seriji, ki je razgibana in kjer imaš lahko proste roke. Po ekipi si bom tudi najbolj zapomnil snemanje. Res smo se dobro ujeli in ustvarili odlično energijo,« nam je zaupal Chorchyp. Aleksandar Repić in Edin Latić pa sta nam razkrila, kdo bo v drugi sezoni še bolj nevaren in s kom izmed novih likov jima je bilo najbolj zabavno snemati. »Še bolj nevaren bo v drugi sezoni Bizo. Kot zanimivost lahko povem, da se vse, kar se dogaja v seriji, ujema tudi z mojim resničnim življenjem. Tudi druga sezona je bila v znamenju smeha in žal mi je, da gledalci ne morejo videti, koliko smeha je šele v zakulisju. Najbolj zabavno mi je bilo snemanje s Sašem Dončićem, ker je tako kot jaz prišel v serijo brez predhodnih izkušenj, videla pa sta se tisti žar in energija, ki nas navdajata,« nam je povedal Aleksandar, Edin pa je dodal: »V drugi sezoni bo seveda še bolj nevaren Rade. Logično. In glede na to, da imamo najdaljši koreografiran pretep v zgodovini slovenske produkcije, se bodo gledalke in gledalci zagotovo lahko sami prepričali o nevarnosti te situacije.«

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 28. 11. 7. 2019