omar mama 1 Dobra karma

Mama Omarja Naberja o sinu: 'Naj že najde kakšno...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 27. oktobra

marko potrc xx Reporter.si

Velika skrivnost državnega sovražnika št. 1: Je...

gripa, cepivo, cepljenje Svet24.si

Cepiva proti gripi po dobrem tednu cepljenja ...

janez jansa pf Necenzurirano

Ne le virus, problem je, da vsi kimajo Janši ...

faviola Odkrito.si

Duh 2-letne deklice, ki obiskuje svoj grob?!

Klemen Slakonja in Mojca Fatur Njena.si

Partnerka Klemna Slakonje zbolela za hudo, smrtno ...

Teja Perjet Jugovic - Rada preizkuša nove stvari

KŠ, 12.10.2020 08:57:00

Danes je izšla nova revija ★★★ NOVA ★★★ iz nje pa za pokušino intervju Tejo Jugovic, blogerko in kulinarično navdušenko o raziskovanju slovenske kulinarike.

Delite na:
Teja Perjet Jugovic - Rada preizkuša nove stvari
Teja in Jani PR

Vedno neustrašna, drzna, pripravljena na nove izzive tokrat raziskujeta neraziskano. Teja in Jani Jugovic sta po vzoru oddaje Gordona Ramsayja: Neraziskano, potovala po Sloveniji ter odkrivala skrivnosti naše kulinarike. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da sta se ob tem noro zabavala, hkrati pa se naučila veliko novega.

Teja, zaupajte nam, se tudi vidva prepoznata v tem opisu? Slavni kuhar Gordon Ramsay stalno išče kulinaričen navdih, zato se je v sklopu oddaje Neraziskano podal na vznemirljive pustolovščine, polne adrenalinskih preizkušenj, ki jih zmore premagati samo z obilo poguma, močne volje in drznih odločitev.

Jaz precej bolj kot Jani. Sem veliko bolj radovedna in pogumna pri preizkušanju novih stvari, medtem ko je Jani tisti, ki potrebuje več časa in je pri teh stvareh veliko bolj previden. Jaz pri kuhanju ne razmišljam, ampak samo naredim, medtem ko Jani dobro razišče vse kotičke in na koncu v kuhanju gladko zmaga.

teja, jani, teja-jugovic, jani-jugovic
Teja in Jani
PR

Bi lahko rekli, da je dober kuhar prav tak – pogumen, drzen, neustrašen?

Ne bi rekla. Sama recimo nikoli ne razmišljam, kaj gre skupaj, ali je možna neka tehnika kuhanja pri danih sestavinah itd., in na koncu moja jed ne seže Janijevi do kolen.

Katera je tista začimba, ki loči odličnega kuharja od povprečnega?

Strast. Če gledam Janija, sta to vsekakor ljubezen in strast do kuhanja. V tem resnično uživa in to se kaže v njegovih jedeh.

teja, jani, teja-jugovic, jani-jugovic
Teja in Jani
PR

Pa naj malo podrezam – kateri je boljši kuhar in zakaj?

Absolutno Jani. Medtem ko se jaz odločam, kaj bi kuhala, on že pripravi, skuha in tudi vse pospravi. Je izredno hiter in organiziran in ima veliko več izkušenj.

Oddajo, ki je navdihnila tudi Tejo in Janija, lahko spremljate na National Geographicu!

Ne glede na to, kdo je »boljši in močnejši«, se zdi, da se odlično dopolnjujeta in da drug ob drugem uživata. Tako je bilo videti tudi v prispevkih, ko sta se v slogu Gordona Ramsayja podala novim kulinaričnim izzivom naproti. Obiskala sta Obalo, naše glavno mesto in se povzpela na Krim. Kakšne izzive sta si postavila, kaj sta želela raziskati in spoznati?

Res se in vesela sva, da se to vidi in čuti. Zdi se mi, da iz Janija izvabim najboljše. Pri naju je vedno tako, da se jaz nekaj spomnim in ne razmišljam, da morda to ni mogoče. Jani mi seveda razloži, da ne bo šlo, a toliko časa vztrajam, da na koncu popusti in uresniči, kar se je sprva zdelo nemogoče. Vsekakor sva želela raziskati tradicionalno slovensko hrano, lokalne sestavine in kuhanje stran od običajnih kuhinj.

teja, jani, teja-jugovic, jani-jugovic
Teja in Jani
PR

So bila vajina potepanja po Sloveniji adrenalinska? Vam je morda kakšen trenutek še posebej ostal v spominu?

Vsekakor je bila najbolj adrenalinska vožnja z land roverjem defenderjem. Najbolj pa nama je ostal v spominu tudi dež, ki nas je pregnal sredi priprave polente.

Nam morda lahko zaupate kakšno anekdoto s snemanja, ki sta jo spretno prikrila in je na posnetku nismo videli?

Zelo težko, ker vedno vse pokaževa. Jani bi lahko skril mojo vožnjo z defenderjem, ko mi je avto v klanec trikrat »crknil«. Ampak ne. Je treba vse pokazati, še posebej delčke, ko me lahko osramoti.

teja, jani, teja-jugovic, jani-jugovic
Teja in Jani
PR

Sta svoja doživetja delila tudi z Gordonom? Navsezadnje je tokrat prav on bil vajin navdih.

Seveda.

Pa je slavni britanski kuhar vajin vzor tudi v kulinaričnih kreacijah?

V kulinaričnih kreacijah ne, ker sva res rada inovativna in izvirna. Ga pa ceniva kot človeka, ker je direkten in vedno pove tisto, kar si misli.

teja, jani, teja-jugovic, jani-jugovic
Teja in Jani
PR

Kaj je po vajinem mnenju tisto, kar resnično naredi obrok drugačen, všečen, okusen, hkrati pa drzen?

To, da daš v recept del sebe. Da si inovativen in premikaš meje. Da se ne bojiš eksperimentiranja. Če kuhaš zase, da zadovoljiš sebe in svoj okus, potem ne moreš zgrešiti.

Ali drži pregovor: Ljubezen gre skozi želodec?

Pri meni vsekakor.

In še to – kakšen je vajin recept za tisto pravo ljubezen?

Medsebojno razumevanje in spoštovanje ter sprejemanje partnerja. Oba meniva, da ni vsesplošnega recepta. Tako kot povsod se moraš prilagajati in sprejemati kompromise.

Ne pozabite! Nova ★★★ NOVA ★★★ vas čaka pri vašem prodajalcu in seveda na spletu.