018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Prihaja Novi papež

M.Š., 10.02.2020 18:16:01

Nadaljevanje uspešne serije Mladi papež oskarjevca Paola Sorrentina

Delite na:
Prihaja Novi papež
Novi papež, The New Pope, Jude Law, John Malkovich HBO

Novega papeža je upodobil dvakratni nominiranec za oskarja John Malkovich, v vlogi karizmatičnega in nekonvencionalnega mladega ameriškega papeža Lennyja Belarda oziroma Pija XIII. pa se vrača Jude Law, ki je skupaj s Sorrentinom tudi izvršni producent serije.

03-tv-novipapez-hbo-2-silvio-orlando.jpg
Novi papež, The New Pope, Silvio Orlando
HBO

Novi papež nadaljuje zgodbo tam, kjer jo je Mladi papež končal. Papež Pij XIII. (Jude Law) je devet mesecev po neuspeli presaditvi srca še vedno v komi. Po obdobju, prežetem z nepričakovanim in nedoumljivim, si kardinal Voiello (Silvio Orlando) prizadeva, da bi bil za novega papeža – z imenom Janez Pavel III. – izvoljen očarljivi sir John Brannox (John Malkovich).

03-tv-novipapez-hbo-3-marilynmanson.jpg
Novi papež, The New Pope, Marilyn Manson
HBO

Ta zmerni angleški plemič se sicer zdi idealna izbira, a se hitro izkaže, da tudi on skriva številne pomanjkljivosti in druge skrivnosti. Že na začetku Voiello ugotovi, da bo težko prevzel funkcijo svojega karizmatičnega in slavnega predhodnika, in se trudi brzdati škandale, ki pretresajo Cerkev. Številnim visokim dostojanstvenikom grozi, da jih bo odnesla povodenj, Vatikanu pa tudi številne zunanje nevarnosti. Sofia (Cécile de France) in Esther (Ludivine Sagnier) sta daleč od tistega, kar sta bili videti, kardinal Gutierrez (Javier Cámara) pa se še naprej bojuje s svojimi številnimi protislovji. Medtem pa vse več vernikov moli pred bolnišnico, kjer Pij XIII. počasi okreva. Nenadoma začne iz svoje bolniške postelje širiti skrivnostna sporočila. Kaj se dogaja?

03-tv-novipapez-hbo-3-sharonstone.jpg
Novi papež, The New Pope, Sharon Stone, John Malkovich
HBO

03-tv-okvircek-avtsajder.jpg
miniserija Avtsajder, The Outsider 2019, Ben Mendelsohn
HBO

Vseh devet epizod je režiral oskarjevec Paolo Sorrentino, ki je poleg Umberta Contarella in Stefana Bisesa tudi eden od scenaristov. Že znanim likom iz serije Mladi papež so v vidnih vlogah pridružili Henry Goodman, Ulrich Thomsen, Mark Ivanir, Yuliya Snigir in Massimo Ghini, odlično igralsko zasedbo bosta v manjših vlogah zaokrožila razvpiti glasbenik Marilyn Manson in slovita igralka Sharon Stone. Serija je od 14. januarja na sporedu ob torkih ob 20. uri na kanalu HBO.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 3. 16.1.2019