900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Premiera meseca je London je padel, nocoj prvič tudi serija Ubij Eve

PR, 24.03.2020 10:01:58

Filmska premiera meseca je akcijski triler London je padel z Gerardom Butlerjem v glavni vlogi, ki bo na Planetu v nedeljo, 29. marca, ob 20. uri. Med novostmi na sporedu je tudi odlična serija Ubij Eve, prva sezona pa se bo začela že nocoj ob 22.30.

Delite na:
Premiera meseca je London je padel, nocoj prvič tudi serija Ubij Eve
. .Planet

Akcijski film London je padel (London Has Fallen) je drugi del franšize, ki jo je spodbudil velikanski uspeh filma Padec Olimpa (Olympus Has Fallen), v katerem se agent Mike Banning postavi po robu teroristom, ki napadejo Belo hišo ter ugrabijo predsednika. V nadaljevanju London je padel Mike spremlja predsednika na pogreb britanskega premierja v Londonu. Dogodek, na katerem so zbrani vsi pomembni svetovni politiki, pa želijo izrabiti teroristi in z ugrabitvijo predsednika ZDA ustrahovati svet. Tudi tokrat je Mike odločen, da bo zlobnežem prekrižal načrte, zato se s pestmi in orožjem loti trdoživih nasprotnikov. Toda kriminalci so dobro pripravljeni in kmalu se London spremeni v krvavo bojišče, Mike pa je edini, ki lahko prepreči padec prestolnice.

V glavnih vlogah tako kot v prvem filmu igrajo Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman in Angela Bassett. Film se je izkazal za še bolj uspešnega od svojega predhodnika in je s predvajanjem v kinodvoranah po svetu zaslužil več kot 200 milijonov ameriških dolarjev, velik uspeh filma pa je sprožil snemanje tretjega dela Angel je padel (Angel Has Fallen), ki je v kinematografe prišel lani.

Polnokrvni akcijski film London je padel bo na Planetu v nedeljo, 29. marca. ob 20. uri.

Med novostmi v sporedu Planeta je tudi vrhunska serija Ubij Eve (Killing Eve), ki velja za eno najboljših serij zadnjih dveh let, prejela je tudi več nagrad – igralka Sandra Oh je dobila zlati globus in nagrado igralskega ceha, njena soigralka Jodie Comer je domov odnesla emmyja in bafto, serija sama pa je bila med drugim nagrajena s prestižno nagrado Peabody in bafto.

eve 1.jpg
.
.Planet

 Gre za temačno kriminalno serijo, ki postreže tudi s črnim humorjem, predvsem pa z izjemno zanimivimi liki. Zgodba spremlja Eve Polastri (Sandra Oh), inteligentno, a zdolgočaseno uslužbenko britanske tajne službe, ki pride na sled Villanelle (Jodie Comer), elegantni in izjemno nadarjeni morilki po naročilu. Iznajdljivi nasprotnici razvijeta nenavadno obsedenost druga z drugo in se spustita v nevarno igro mačke in miši. Poleg izvirnega scenarija in igre v seriji navdušujeta tudi fotografija in kostumografija. V enem od prizorov modno zavedna Villanelle na primer nosi impozantno rožnato obleko, ki ji pripisujejo tudi vpliv na izbiro oblek, ki so jih zvezdnice tisto sezono nosile na rdeči preprogi.

Prva sezona kriminalne serije Ubij Eve bo na Planetu od torka do četrtka zvečer, prvič že nocoj ob 22.30.