Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Predstavljamo nove udeležence oddaje Ljubezen po domače: Damjan Šalamun

Aleš Rod, 08.09.2019 20:00:00

Damjan Šalamun (36) prihaja iz naselja Banovci v občini Veržej. Njihove hiše ni težko najti, saj pred njo stoji pravi pravcati grad. No, resda je grad lesen in v njem domujejo zajci, a je kljub vsemu grad.

Delite na:
Predstavljamo nove udeležence oddaje Ljubezen po domače: Damjan Šalamun
Damjan Šalamun od kandidatk pričakuje, da bodo pred kamerami takšne, kot so tudi sicer v vsakdanjem življenju. POP TV

Damjan s ponosom pokaže grad

V zadnjem času je grad postal prava zanimivost tako za obiskovalce njihove turistične kmetije kot vseh mimoidočih. Ljudje se ustavljajo, opazujejo, božajo in hranijo zajce, ti pa zvedavo pogledujejo proti ljudem in strižejo s svojimi dolgimi ušesi. Ko bo Damjan našel primerno dekle zase, bo to lahko mirne duše reklo, da živi v hiši ob gradu.

Sprva omahoval, a se je pozneje le opogumil in odločil sodelovati v oddaji

Damjan se je že pred časom odločil, da bi poskusil srečo in morda poiskal dekle zase s pomočjo oddaje Ljubezen po domače. Ko je prvič dobil priložnost za sodelovanje, jo je zavrnil, saj je trema naredila svoje, zdaj, ko je spet dobil priložnost za sodelovanje v tej oddaji, pa se je opogumil in jo sprejel.

Po petletni zvezi se je z dekletom razšel

Tako kot večina, ki so že dodobra zakorakali v četrto desetletje svojega življenja, ima tudi Damjan za seboj nekaj zvez in romanc. Najdaljša med njimi je trajala pet let. O njej nam Damjan pove, da je bilo tako kot v vsaki zvezi tudi v tej kar nekaj nesoglasij, a ta niso bila tako resna, da bi vodila v razhod. K njemu je najbolj pripomoglo dejstvo, da skupaj nista več preživljala toliko časa, kot sta ga v preteklosti. Damjanovo dekle se je namreč zaradi študija preselilo v Ljubljano, Damjan pa je ostal v Banovcih. V tistem času se je njihova turistična kmetija ravno razvijala, Damjan pa je zaradi vseh obveznosti, povezanih s tem, ves svoj čas posvečal delu na kmetiji. Razdalja jima je preprečevala, da bi skupaj preživljala več časa, propad njune veze pa je bil tako le še vprašanje časa. Njuna zveza se je po petih letih končala.

Skrben na vsakem koraku

Največ svojega časa Damjan nameni skrbi za goste njihove turistične kmetije in za 250 panjev. S panji ima največ dela od marca do oktobra – v tem obdobju je pri čebelnjakih pravzaprav vsak dan. V prostem času zelo rad kolesari in dviguje uteži, saj pravi, da je treba kaj dobrega narediti tudi za svoje telo.

Strasten ribič

Največje veselje Damjanu predstavlja ribolov; v zadnjem času največ pozornosti namenja lovljenju krapov. Strast do ribolova je tudi razlog, da največ svojega časa preživi ob bližnjih in tudi malce bolj oddaljenih jezerih. V njihovi okolici je kar nekaj gramoznic, v katerih so krapi, smuči, ščuke … Tam se Damjan v prostih trenutkih največ zadržuje. Del svojega letošnjega dopusta je preživel v Vukovini na Hrvaškem, kamor se je prav tako odpravil, da bi lovil ribe.

Popolna ženska v njegovih očeh je …

Pravi, da videz njegove izbranke zanj ni tako pomemben. Najpomembneje mu je, da bo zgovorna, simpatična, da si bosta zaupala in se razumela. Ker je Damjan po naravi bolj umirjen, si predvsem želi spoznati neprepirljivo osebo, da bi bilo nepotrebnih sporov med njima čim manj. Od kandidatk pričakuje, da bodo pred kamerami takšne, kot so tudi sicer v vsakdanjem življenju, da ne bodo igrale. Le tako si bosta lahko resnično zaupala, se razumela in se imela iskreno rada.

Na dopust kam ob vodo

Damjan odkrito pove, da je že premišljeval o tem, kam bi svojo izbranko odpeljal na dopust. Najraje bi jo presenetil s kakšnim izletom na Bled ali Bohinj. Če ji bo ljubše morje, jo odpelje tudi tja, a pomembno je, da bo kje ob vodi, saj pravi, da ga voda pomirja.

Glede na to, da je Damjan strasten ribič, mu bo morda kmalu uspelo ujeti tudi ribico na dveh nogah, takrat pa si bo lahko njegova izbranka popolnoma upravičeno zapela tisto znano: »Ribič, ribič me je ujel, a ni ujel me na mrežo …«

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 35, 29. 8. 2019