mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Poziv hrvaškim estradnikom "Pridite pobirat krompir!"

kl, 31.07.2020 14:09:37

Nedavne pritožbe hrvaške glasbene estrade, da zaradi pandemije ne morejo delati, je sprožil burne odzive na družabnih omrežjih.

Delite na:
Poziv hrvaškim estradnikom "Pridite pobirat krompir!"
Odziv na pozive hrvaških glasbenikov pixel

Medtem, ko nekateri podpirajo pozive glasbenikov vladnim strukturam, ki jih prosijo za jasna navodila, ki bi omogočila nadaljevanje njihovega dela, drugi menijo, da glasbeniki pretiravajo.

Eden od komentarjev pod člankom na hrvaškem portalu index.hr o pozivu Nine Badrić, ki je sporočila, da glasbeniki ne morejo delati in da "mnogi stradajo", je še posebej pritegnil pozornost.

"Evo, čez nekaj dni bomo kopali krompir, trideset hektarjev, okolica Bjelovarja in potrebujemo delavce, plačilo je 300 kun (cca. 40 €) na dan. Prosim redakcijo časnika (Index - op.p.), naj dotični sporoči, če želi delati. Lahko pripelje tudi Majo (Šuput), Severino, modnega mačka in vse tiste, ki so vzeli državno pomoč v višini 4.000 kun (cca. 534 €). Sporočite pa ji tudi, naj ne prihaja v tisti dizajnerski obleki za 14.000 kun (cca. 1.800 €), s katero se je hvalila pred nekaj meseci, ker je pred kratkim deževalo in je precej blatno," je nekdo napisal na indexovi strani in požel kar 2500 všečkov, sprožil pa nove komentarje, tudi glasbenikov.

Ti so odgovorili na svojih profilih na družabnih omrežjih. Bobnar Parnega valjka, Dado Marinković je tako med drugim zapisal: "Ah, gospa Zrinka! In vsi, ki mislite enako. Za razliko od vas, sam cenim vsak poklic. Spoštujem tudi vas in vaš krompir ... Ampak vsi ga ne moremo kopati, ker boste potem javkali, da nimate dela. In kaj boste potem počeli? Igrati na bobne ne znate. Peti tudi ne ... Za kaj takega se moraš roditi. Ni enostavno. In v to vložiš celo svoje življenje. To je misija. To ni delo. Ni garancij. Ampak od nečesa moraš živeti. Mi bomo ponovno igrali. Vi pa boste sadili krompir. Brez zamere. Ampak tako je. .. .Nekaterim ljudem smo (glasbeniki) potrebni. Ljudem, ki slavijo ljubezen in strpnost. Spomnite se samo dobrodelnih koncertov ... Vrnimo se vsak na svoje delovno mesto. In poslušajte nas, medtem ko boste sadili krompir. Prižgite radio ali cd"

marinkovic-ig_lalana.jpg
Odgovor Dada Marinkovića na pozive, naj glasbeniki gredo izkopavat krompir
instagram

David Vurdelja, bolj znan kot Baby Dooks pa je komentiral: "Moj bog, koliko pametnih je na Hrvaškem. Tako kot moji kolegi si moram najti pravo delo, ampak potem bomo morali prepovedati glasbo, pa si bodo vsi ti pametnjakoviči sami prepevali. Prepričan sem, da so megatalenti. Peace." Razpravo pa je zaključil takole: "Naj z mojega profila odjahajo vsi, ki mislijo, da bi morali mi umetniki, glasbeniki in vsi moji kolegi kopati krompir ... Ajde, ljudje, storite to mirno, da vas mi ne bo treba blokirati. Hvala in vse dobro."