Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Poletna jutra v dvoje, večeri s publiko

T.P., 14.06.2019 20:01:41

Čeprav se zdi, da poletje letos zamuja, se na Valu 202 že pripravljajo na žgoče sonce, ko se boste v svežih jutrih prebujali ob poslušanju posebnih jutranjih vsebin ali se zvečer ohladili na radijskem dvorišču ob valovskih rojstnodnevnih dogodkih.

Delite na:
Poletna jutra v dvoje, večeri s publiko
Začetek uvodnega tedna Poletja v dvoje bo pripadel Andreju Karoliju in Mihi Šaleharju. Adrian Pregelj

Radijska ekipa Vala 202 bo tudi letos poskrbela, da boste na začetku poletja v dobri družbi. Zdaj že preverjene, nadgrajene in izpopolnjene vsebine jutranjih voditeljskih dvojic vas bodo spremljale štiri poletne tedne, v drugem julijskem tednu pa poslušalce vabijo, da se jim na dogodkih v živo pridružijo na radijskem dvorišču. 

1. teden: 10.–14. junij: Andrej in Miha (+ Uršula Zaletelj in Lovro Štanta)
Začetek uvodnega tedna Poletja v dvoje bo v znamenju finalne epizode tretje sezone depresivne radijske veseloigre Pot v raj. Kako se bo razpletla saga Boštjana in Mojce? Od srede do petka pa Živooke ©. Zelo mlade, zelo pionirke, zelo #metoo. Razen v petek, ko sledi odgovor na vprašanje, zakaj Andrej Karoli in Miha Šalehar v predsezoni (ko so cene nižje) raje delata, kot da bi za davkoplačevalski denar dopustovala na Rodosu. Odgovoru se pridruži tudi zbor priznanih slovenskih pevk – Jadranka Juras, Maja Keuc in Okustični.

2. teden: 17.–21. junij: Anja in Maj
Anja Hlača Ferjančič in Maj Valerij bosta pripravila posebno edicijo Globalne vasi: Slovenija, (tudi) moja dežela! Pogovarjala se bosta s športniki, glasbeniki ter drugih vrst posebneži, ki so sicer rojeni v tujini, a so za svoj dom – po takšnem ali drugačnem naključju – izbrali Slovenijo. 

Val 202 2
Anja Hlača Ferjančič in Maj Valerij se bosta pogovarjala s športniki, glasbeniki ter ostalimi, ki so sicer rojeni v tujini, a so za svoj dom izbrali Slovenijo.
Adrian Pregelj

3. teden: 24.–28. junij: Tadej in Uršula 
Uršula in Tadej kot hišna Jezikalca ter iskalca vseh (ne)mogočih likov bosta v Poletju v dvoje križala petek in soboto. Pomanjkanju kilogramov navkljub obljubljata težo brez teženja.

4. teden: 1.–5. julij: Maruša in Mitja 
Maruša in Mitja. Prva je navdušenka nad tehnologijo in pridevnikom tehnološki, drugi ima do sodobnih načinov uporabe tehnologije zmerno do pretežno odklonilen odnos. Obetajo se zanimivi pogovori in debate na temo »brez«. Brez česa vse ljudje živijo? Pametnega telefona? Interneta? Plastike? Dva voditelja, dva pogleda na svet, en poletni teden!

Poletne jutranje vsebine boste lahko spremljali na spletni strani val202.si, na njihovih družbenih omrežjih, predvsem pa v živo po radiu ali v video prenosu.

Praznovanja so najlepša s prijatelji 

To pa še ni vse! V tednu pred rojstnim dnevom Vala 202 se pridružite pogovornim večerom na radijskem dvorišču. Privlačne teme, izjemni gostje, znani voditelji in vi. Kajti praznovanja so najlepša s prijatelji. Vsak večer, od 10. do 14. junija, ob 20.00. Pogovore bomo snemali in oddaje predvajali tudi v etru. Prijave za brezplačne vstopnice pa najdete na val202.si.

Ponedeljek, 10. junij: Frekvenca X: 50 let po velikem koraku za človeštvo
Siva, pusta, kraterjev polna, a vseeno navdihujoča – Luna. 50 let bo, odkar je Neil Armstrong kot prvi človek pustil svojo sled na našem edinem naravnem satelitu. Pristanek na Luni je pomenil neverjeten napredek, naznanil je, da lahko človek s tehnologijo osvaja tudi prostrano vesolje, in odstrl novo raven tekmovanja med svetovnimi velesilami. Kakšen pečat je v družbi, politiki in znanosti pustil pristanek na Luni 20. julija 1969 in kako danes, petdeset let po tem zgodovinskem dogodku, Luna še preseneča, združuje, ločuje? Srebrno zasanjano ponočnjakinjo, skozi mikrofon in teleskop, bosta s sogovorniki lovila Maja Stepančič in Jan Grilc.

Val 202 3
Hišna jezikalca ter iskalca vseh (ne)mogočih likov Tadej in Uršula
Adrian Pregelj

Torek, 11. junij: Odbita do bita: Trije odbiti novinarji, tri odbite teme!
Odbita do bita nenehno opozarja na težave družbenih omrežij, sporočilo zadnjih let je jasno: zapustimo korporacije, ki prodajajo naše podatke, širijo nepreverjene informacije in vdirajo v zasebnost. Kaj pa potem? Kam naj gremo? Lahko poiščemo enostavno, privlačno in hkrati varno alternativo? Trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko je izpostavila tudi usodo naših digitalnih življenj, ki so močno povezana s tujimi podjetji. Lahko tehnološki sektor živi brez Amerike in Kitajske in kakšno vlogo ima Evropa? Maruša Kerec, Anže Tomić in Lenart J. Kučić bodo v živo razpravljali tudi o aktualni temi, ki jo boste predlagali poslušalci.

Sreda, 12. junij: Žoga je okrogla: Nogomet za vse čase
Osrednja tema športnega pogovornega večera bo sveže končana nogometna sezona s poudarkom na slovenski reprezentanci. Slovenija namreč junija igra pomembni kvalifikacijski tekmi proti Avstriji in Latviji, končane bodo že tekme v preostalih skupinah, sklenila pa se bo tudi liga narodov. Obenem pa se 14. junija začne Copa America. Na nogometnem dvorišču vas pričakujejo Luka Petrič, radijski novinarski kolegi in gosti.

Četrtek, 13. junij: Gost: Leon Magdalenc, v resnici optimist, poln energije
Leon Magdalenc pravi, da nima časa za pisanje knjig, a jo je ob šestdesetem rojstnem dnevu vseeno izdal. Je avtor več kot tisoč člankov o medijih, trener komunikacijskih veščin, novinar, voditelj. Sam se opiše – optimist, poln energije, drugačen, »prodajam, podajam in navdušujem ljudi«. Gost Nataše Zanuttini bo navdušil tudi vas.

Petek, 14. junij: Toplovod: 30-letniki ob 30-letnici
Leta 1989 so se zbirali v podporo četverici in za človekove pravice. Tone Pavček je devetinosemdesetega na Kongresnem trgu prebral Majniško deklaracijo. Istega leta so bile razpisane večstrankarske skupščinske volitve. Janez Drnovšek je bil izvoljen za člana predsedstva SFRJ. In, ne nazadnje, pred tridesetimi leti je padel berlinski zid. Leto je napovedovalo prihodnost, polno osebnih svoboščin, države blaginje in sveta brez zidov. Kje smo 30 let kasneje? Kako smo se tu znašli in kako naprej? Odgovore bo po tridesetih letih z artikuliranimi tridesetletniki iskal Miha Šalehar.

Val 202 4
Maruša in Mitja - dva voditelja, dva pogleda na svet
Adrian Pregelj

Objavljeno v reviji Vklop št. 23, 6. 6. 2019.