Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Po Trainspottingu bosta Boyle in Welsh združila moči za nov filmski projekt

C. R./STA, 18.04.2019 14:01:45

Filmski režiser Danny Boyle in pisatelj Irvine Welsh bosta po Trainspottingu ponovno združila moči za filmsko biografijo glasbenega mogotca Alana McGeeja, ki je pod svoje okrilje vzel zasedbe, kot so Oasis in Primal Scream, je poročal britanski BBC. Film bo temeljil na McGeejevi knjigi Creation Records Story: Riots, Raves and Running a Label.

Delite na:
Po Trainspottingu bosta Boyle in Welsh združila moči za nov filmski projekt
Trainspotting PR

Alan McGee (1960) je škotski poslovnež, ki je dodobra zaznamoval britansko glasbeno industrijo. Med letoma 1983 in 1999 je vodil neodvisno glasbeno založbo Creation Records, od leta 1999 do 2007 pa založbo Poptones. Znan je po tem, da je pod svoje okrilje vzel skupine, kot so Oasis, Primal Scream, Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine in The Libertines.

V nekem obdobju je McGee slovel celo kot "obraz britpopa", nato pa je zabredel v finančne težave, zaradi česar je bil primoran k prodaji svojih podjetij, čemur so sledile še zasebne težave in nenadoma se je znašel v vrtincu drog in alkohola. A McGeejev umik z glasbene scene ni trajal dolgo. Po propadu omenjenih založb je po letu 2012 ustanovil nekaj novih, nazadnje lani založbo Creation23.

Na scenariju za film dela Welsh skupaj z Deanom Cavanaghom, oba pa McGeeja zelo dobro poznata. Boyle je izvršni producent projekta, režijo pa bo prevzel Nick Moran. Ta je po pisanju BBC dejal, da se mu zdi sodelovanje pri projektu kot sanje: "Nazadnje, ko sta Danny in Irvine sodelovala, sta spremenila filmsko zgodovino. Kdo ne bi bil navdušen nad delom v taki ekipi!"

V filmu, ki ga bodo v Londonu začeli snemati prihodnji mesec, bodo igrali Jason Flemyng, Rupert Everett in Suki Waterhouse.