dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za petek, 7. avgusta

ales-primc_bobo Reporter.si

Zakaj "minister za otroke in družine v senci" ...

kombi, spanec, vročina Svet24.si

Kaj nas čaka? Primorci bodo morda ponoči težje ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Pečova vrnitev k stari ljubezni

Karmen Klinc, 08.07.2019 10:24:29

Po sedmih letih znova na radiu.

Delite na:
Pečova vrnitev k stari ljubezni
Na Radiu 2 vodi program skupaj z Evo Cimbola. Voditeljski par se je med delom takoj ujel. PR

Voditelj na Radiu 2 Robert Pečnik - Pečo je 18 let delal na radiu, vmes se je malce oddaljil od radijskega sveta, po sedmih letih pa se je zmagoslavno vrnil. Na Radiu 2 s sovoditeljico Evo Cimbola vodi program od 10. do 14. ure. Zabavna dvojica je s svojim humorjem, nalezljivo dobro voljo in dobro glasbo takoj osvojila poslušalce.

Pečo se ponovnemu povabilu na radio ni mogel odreči, priznal pa je, da je bil zanj to velik izziv. »Še posebej, ker se delo na sodobni radijski postaji precej razlikuje od mojega nekdanjega radijskega dela. Bilo je sicer romantično, ni pa bilo tako dodelano, produkcijsko zahtevno, podprto z učenjem, s svetovalci. Spet se na novo učim dela radijskega voditelja,« je v smehu povedal Pečo, ki je imel pred prihodom nekaj pozitivne treme. »A ta je hitro izzvenela tudi zato, ker so mi novi sodelavci in sodelavke prijazno priskočili na pomoč. Na Radiu 2, ki predvaja pesmi, ki jih vsi poznamo in imamo radi, smo simpatična ekipa. Veliko sem jih poznal že prej. S popoldanskim voditeljem Gregorjem Žvabom sva bila že prej dolga leta sodelavca,« je razkril radijec, ki pravi, da se na radiu počuti kot riba v vodi. »Všeč mi je, da so naš radio za svojega večinoma vzele poslušalke, z dekleti sem se od nekdaj dobro razumel. (smeh) Seveda sem vesel tudi fantovske družbe, še posebno v bitki med spoloma, ki je na sporedu vsak dan. Strastno podpiram poslušalce v borbi za zmago moškega spola. K dobremu počutju sodi tudi glasba, ki jo predvajamo, saj ustreza mojemu glasbenemu okusu. S sovoditeljico Evo sva se dobro ujela, smeha je na pretek,« je še dodal.

Pečo3
Radijski voditelj svoj prosti čas rad izkoristi za rekreacijo in druženje s prijatelji.
PR

Ko ni na radiu, Pečo uživa življenje in z veseljem opravlja dolžnosti očeta in moža. »Popoldan sem reden taksist sinu Jakobu, ki ga vsak dan vozim na hokejske treninge. Hči Maša že ima izpit za avto, zato šoferja več ne potrebuje. Me pa lahko zdaj ona pobere, če se druženja s prijatelji zavlečejo. (smeh) Tisto malo časa, kar ga ostane, rad izkoristim za gibanje, branje knjig, pospravljanje in dela okoli hiše po navodilih žene Alje,« je v smehu dejal Pečo.

Pečo4
Pečo s sinom Jakobom na hokejskem ledu.
Osebni arhiv

Ne moremo spregledati, da je v zadnjem času močno shujšal in izklesal svojo postavo. »Če sem iskren, sem pred letom in pol opazil, da sem se malce zapustil. 'Šlaufek' okoli trebuha je postal avtomobilska pnevmatika, zato sem se vzel v roke. Lasje se ti redčijo, vse več je smejalnih gub na obrazu – če bo šlo tako naprej, me bo žena zamenjala za mlajšega. Pljunil sem v roke, začel paziti pri prehrani in redno telovaditi,« je razkril Pečo, ki je od takrat izgubil deset kilogramov. »Nato sem si rekel, zakaj ne bi uresničil še želje, da odtečem maraton – in sem ga, lanski ljubljanski maraton. Kilogrami so kar kopneli,« je v smehu dejal Domžalčan.  

Pečo5
"Če bo šlo tako naprej, me bo žena zamenjala za mlajšega", je povedal radijec. Zato se je odločil, da bo skrbel za svojo postavo.
Osebni arhiv

Pri prehrani pa se kljub vsemu ne more zadrževati. »Res sem v času priprav na maraton pazil, kaj jem, po maratonu pa sem se vrnil k uživanju. Sem velik ljubitelj žara in mesnih dobrot. 'Ihanski brancin' je torej moja najljubša riba,« je še šaljivo povedal voditelj.