Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Oddaja se po sedmih letih poslavlja!

kš, 16.10.2020 10:00:49

Iz revije ★★★ VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Oddaja se po sedmih letih poslavlja!
Po sedmih letih končujeta snemanje oddaje Slovenski pozdrav! pr

Ja, res je. Oddaja Slovenski pozdrav, ki jo na 1. programu TV Slovenija spremljamo že sedmo leto, se nepreklicno poslavlja z malih zaslonov.

Ob koncih tedna so se ljubitelji domače glasbe že navadili na to, da se oglasi Slovenski pozdrav in z njim Darja in Blaž. Kar težko je verjeti, da bi se tako gledana oddaja poslavljala, ampak preverili smo in ustvarjalci oddaje temu pritrjujejo.

Čisto zadnja oddaja Slovenski pozdrav bo na sporedu na božični dan, torej 25. decembra 2020. Upajo, da bodo kljub zaostrenim razmeram lahko izpeljali tudi finale SPV. 

Blaž Švab nam je ob tem zaupal: 
»Po sedmih letih končujemo snemanje oddaje Slovenski pozdrav. Končujemo z nasmehom na obrazu in na najlepši možen način. S poslovilno sezono, v kateri se bomo spominjali nekaterih najlepših, najbolj ganljivih in najbolj zabavnih trenutkov. Hitro je minilo sedem let, v našem štetju 14 sezon. V tem obdobju smo posneli 200 oddaj, šest festivalov Slovenska polka in valček, pet Silvestrskih pozdravov. Začutil sem, da je te zgodbe dovolj, da je enkrat treba reči zadnjo, da je navsezadnje čas za nove projekte. Domača muzika ima izredno tradicijo in hkrati izredne mlade ljudi, ki to glasbo resnično ljubijo, se radi družijo in radi soustvarjajo izjemne projekte. Ko pomislim na vse te slovenske ansamble, sem ganjen do solz, res jih imam rad, izredno spoštujem njihov trud in ponosen sem nanje, kako nesebično so sedem let soustvarjali velike televizijske in glasbene zgodbe. Z Darjo sva pred kamero še vedno suverena. Bereva si misli. Z njo me ni strah stopiti pred kamero, ker se bo znašla, karkoli bom naredil in karkoli bom rekel. Je izredno talentirana in spretna za delo pred kamero. Prepričan sem, da jo čaka lepa televizijska in tudi pevska kariera. Ljudje naju povezujejo z oddajo Slovenski pozdrav, zato je nekako logično, da se najino delo ne končuje s koncem oddaje.«

10-tv-razvedrilo-slovenskipozdrav.jpg
Končujeta z nasmehom na obrazu.
Adrijan Pregelj/RTVSLO

Slovenski pozdrav nocoj ob 20.00 na TV SLO 1.


Delni umik iz ustvarjanja narodno-zabavnih oddaj?

Blaž Švab nam je med drugim zaupal tudi, da se je lotil nečesa novega: »Iz ustvarjanja narodno-zabavnih oddaj se delno umikam. Vem, da je na tem področju veliko ljudi, ki lahko prispevajo, tudi na medijskem področju, k nadaljnji popularizaciji te glasbe. Sam se bom ta trenutek lotil ustvarjanja drugih delovnih projektov in televizijskih vsebin. A kjer sem sam, je zagotovo tudi domača muzika, saj jo imam res iskreno rad, v meni je, z njo sem odrasel.«

Tako je Blaž Švab izrazil svoje občutenje ob poslavljanju od oddaje, ki pa se v tem trenutku pripravlja na najpomembnejši del sezone, na finale Slovenske polke in valčka, ki bo na sporedu 23. oktobra 2020.

Iz revije ★★★ VKLOP/STOP ★★★ - tudi na spletu.