klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Vanja Vardjan o Mariu Galuniču in spremembah na TV Slovenija

Marjana Vovk, Vklop, 07.11.2018 20:01:25

S čim nas bo nacionalka razvedrila prihodnje leto?

Delite na:
Vanja Vardjan o Mariu Galuniču in spremembah na TV Slovenija
Novi kviz, ki na TV Slovenija prihaja prihodnje leto, bo vodil Mario Galunič. Marko Vavpotič/M24.si

Na nacionalko so se zdaj že vrnile vse (stare) domače razvedrilne oddaje, od Slovenskega pozdrava do kviza Kdo bi vedel. Od junija novi urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan z jesensko sezono še ne uveljavlja svojih novosti (programsko-produkcijski načrt je pač sprejet za koledarsko leto), se bodo pa nekatere stvari zagotovo spremenile prihodnje leto.

Oddaje, ki so trenutno na sporedu, se bodo odvrtele do novega leta, katere bodo preživele »zimske počitnice«, trenutno še ni dokončno jasno. Zagotovo na spored po novem letu (predvidoma konec februarja) prihaja nov večerni kviz, ki bo zamenjal sobotno zabavno oddajo Kdo bi vedel. A to ne pomeni, da je Kdo bi vedel ukinjena. »Ostaja, a gre spomladi na počitnice, verjetno se bosta z novim kvizom izmenjevala po sezonah,« pravi Vardjan. Kaj veliko o novem kvizu še noče izdati, jasno je že, da ga bo vodil Mario Galunič. »Ker je dober, profesionalec in bi bilo neumno, če ga ne bi,« na kratko pojasnjuje Vardjan. »To bo kviz znanja, ki predvsem ne bo trivialen, se mi zdi, da nacionalka takšnega potrebuje. Narejen bo dramaturško, zelo napet in, ocenjujem, dobo gledan.« Prijave na »hiter, dinamičen in razburljiv kviz, kjer si lahko z veliko znanja in nekaj sreče priigrate glavno nagrado«, kot piše v sporočilu za javnost, so že nekaj časa odprte, čeprav tudi o nagradi, sami vsebini in načinu poteka kviza na RTV še ne razpravljajo javno.

Satira in nove glasbene oddaje

Zagotovo ostajata oddaji Vikend paket in kviz Vem!, ki ima menda odlično gledanost. »Ne bomo ga spreminjali, bo le nekaj več vprašanj. In ni pomembno samo, da je Vem! že sam po sebi dober in gledan, ampak je tudi izredno dober uvod v večerna poročila – naš Dnevnik je zaradi njega bolj gledan!«

tv-rtv2.jpg
Vanja Vardjan
arhiv TVS

Vardjan pravi, da bo prihodnje leto tudi več poudarka na satiri, ali bo to morda razširjena animirana oddaja Bučke, »bomo še videli, o tem še potekajo pogovori«. Spremembe bodo tudi pri glasbenih oddajah. »Slovenski pozdrav se bo počasi poslovil, se mi zdi, da se da tudi žanr narodnozabavne glasbe narediti še bolj atraktiven in s tem se resno ukvarjamo. Prišlo bo nekaj čisto novega, vendar še ne morem potrditi, ali bo to že spomladi ali šele jeseni.« Tudi oddajo Aritmija bo zamenjala nova glasbena oddaja. »Radi bi povezali radio, televizijo in MMC ter naredili večmedijsko oddajo. To se mi zdi smiselno in v tem vidim prihodnost. Morda se sliši zelo lahko, vendar je pri tem še več usklajevanj, predvsem pa je problem, ker ni denarja. Vse se dela na robu zmožnosti, bi bilo pa škoda narediti nekaj, kar ne bi bilo dobro. Treba je vedeti, kje so prioritete, zato so vsa ta usklajevanja malo daljša, ker se iščejo prihranki, kako stvari narediti ceneje, a da se to ne vidi na ekranu. Tudi nacionalka mora skrbeti, da je razvedrilni program res videti dobro,« je odločen Vardjan.

Več v reviji Vklop št. 44, 30. 10. 2018.